Home > Νέα > «Σημάδια αλαζονείας, αυθαιρεσιών και ρεβανσισμού από τη νέα περιφερειακή διοίκηση» ► Παπαεμμανουήλ: «Αν δεν είχαμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειας η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να κάνει πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για το Χ.Κ. Φαλακρού»

«Σημάδια αλαζονείας, αυθαιρεσιών και ρεβανσισμού από τη νέα περιφερειακή διοίκηση» ► Παπαεμμανουήλ: «Αν δεν είχαμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειας η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να κάνει πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για το Χ.Κ. Φαλακρού»

Συνέντευξη Τύπου Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ

«Σημάδια αλαζονείας, αυθαιρεσιών

και ρεβανσισμού από τη νέα

περιφερειακή διοίκηση»

► Παπαεμμανουήλ: «Αν δεν είχαμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειας η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να κάνει πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για το Χ.Κ. Φαλακρού»

«Επιτομή του λαϊκισμού η φιέστα για τον αναδασμό του Δοξάτου»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου σχετικά με τις πρώτες 100 μέρες της νέας περιφερειακής διοίκησης στην Αν. Μακεδονία – Θράκη και για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την Π.Ε. Δράμας, παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και πρώην χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα, με κυρίαρχο και πρωτεύον θέμα το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, τόσο για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της θητεία του στη διοίκηση, όσο και για το τι γίνεται σήμερα.

Όπως ανάφερε αρχικά ο κ. Παπαεμμανουήλ, «τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι καλά. Υπάρχουν έντονα τα σημάδια της αλαζονείας, αυθαιρεσιών και ρεβανσισμού».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, ο κ. Παπαεμμανουήλ παρουσίασε μια συνέντευξη του νυν θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη στον «Π.Τ.» στις αρχές Ιανουαρίου, αρμόδιου για το Χ.Κ. Φαλακρού, διαβάζοντας μέρος των δηλώσεών του σ’ εκείνο το δημοσίευμα: «Όπως εξηγεί ο κ. Πατακάκης [βήμα – βήμα θα κινηθούμε, ώστε σύντομα να ανοίξει το βουνό  και να μην μείνει φέτος κλειστό, γιατί αυτό θα είναι δυσφήμιση. Έστω και με την χαμηλή χιονόπτωση, το θέμα είναι να ανοίξει έστω και για μια βόλτα. Αυτό που αναμένεται από εδώ και πέρα, είναι ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύστασης της Περιφερειακής Επιτροπής και μέσα από εκεί να γίνουν τα επόμενα βήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η νέα Περιφερειακή Επιτροπή, αντικαθιστά πλέον την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει να περάσει μέσα από εκεί και να προχωρήσει. Ήδη, η Περιφερειακή Επιτροπή εκλέχθηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, θα γίνει η σύστασή της σε σώμα με προεδρείο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση του Χιονοδρομικού, έστω για το υπόλοιπο της χιονοδρομικής περιόδου. Συνήθως η χιονοδρομική περίοδος ολοκληρώνεται στο τέλος Μαρτίου και απ’ ότι φαίνεται όλα αυτά θα πάρουν περίπου κάνα 20ήμερο.]

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαεμμανουήλ τονίζει ότι, «όπως ξέρουμε όλοι, καμιά προσπάθεια δεν έγινε μέχρι σήμερα για το Φαλακρό».

Στην πορεία ο ίδιος αναφέρει ότι στη συνέχεια κατατέθηκε πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για το Χ.Κ. Φαλακρού, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να είχε κατατεθεί η πρόταση, αν δεν ήταν ήδη παραχωρημένο το Χ.Κ. Φαλακρού στην Περιφέρειά μας, κάτι που έγινε από τη διοίκησή μας» ενώ παρουσίασε ένα έγγραφο που απέστειλε προς τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη 20 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως αντιπεριφερειάρχης Δράμας το 2022, «για την παραχώρηση του Φαλακρού στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την Π.Ε. Δράμας», επισημαίνοντας: «Αν δεν είχε γίνει εγκαίρως αυτή η ενέργεια, δεν θα μπορούσαμε τώρα να καταθέσουμε την πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης». Σημειώνει επίσης ότι για πολλές συναντήσεις που είχε κάνει τότε ο ίδιος για το Χ.Κ. Φαλακρού, έχουν εκδοθεί και σχετικά δελτία Τύπου.

Παρουσίασε ακόμη όλα εκείνα τα έγγραφα που αναφέρονται στο θέμα της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων του Χ.Κ. Φαλακρού από τις 29 Απριλίου 2022 λέγοντας ότι «ήταν μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση για 42 συνολικά κτίσματα. Αυτό που απομένει είναι να ανοίξει η πλατφόρμα κατηγορίας νούμερο 5 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, η οποία είναι κλειστή από το 2020. Γι’ αυτό και δεν έχει ολοκληρωθεί και το έργο. Γι’ αυτό είχαμε δώσει  και μια παράταση στη σύμβαση του έργου μέχρι τον Ιούνιο του 2024 ελπίζοντας ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα. Αυτό όμως είναι ένα πανελλαδικό ζήτημα και δεν εξαρτάται από εμάς».

Στο σημείο αυτό ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Δράμας, αναφέρθηκε και στον κ. Σιδηρόπουλο «πρώην διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Δράμας και νυν σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ ή του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος ως προϊστάμενος της Υπηρεσίας, χειριζόταν με δικό του υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, για δεκαετίες το Χιονοδρομικό Κέντρο και θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και αν χρειαστεί θα επανέλθω».

«Επιτομή του λαϊκισμού» για τον αναδασμό του Δοξάτου

Ένα άλλο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Παπαεμμανουήλ, είναι ο αναδασμός του Δοξάτου σχετικά με την υπογραφή των συμβάσεων με τον ανάδοχο που έγινε παρουσία του κ. Τοψίδη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δράμας.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ χαρακτήρισε ως «επιτομή του λαϊκισμού και φιέστα» την τελετή της  υπογραφής του περιφερειάρχη κ. Τοψίδη στη Δράμα, τονίζοντας ιδιαίτερα τα εξής:

«Το λάθος ενός υπαλλήλου που ποτέ δημόσια δεν είπαμε, στοίχησε τον Αύγουστο (2023) την υπογραφή των συμβάσεων. Αναγκαστήκαμε τότε να κινηθούμε γρήγορα, κάνοντας ένσταση προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία εκδικάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου λίγο πριν τις εκλογές και δικαιωθήκαμε. Ετοίμασε η ΔΑΟΚ ΠΕ Δράμας το φάκελο και έπρεπε ο ανάδοχος να καταθέσει την εγγυητική επιστολή που ήταν το 10% του συνολικού. Από τις 800.000 ευρώ που έκλεισε το έργο ήταν 80.000 ευρώ. Αυτός ο άνθρωπος κατέθεσε λανθασμένα 10.000 ευρώ εγγυητική επιστολή και ακολούθησε μια διαδικασία. Μέχρι να βγει η εγγυητική των 80.000 ευρώ μπήκαμε στον Ιανουάριο. Στη συνέχεια, έγινε απλά η υπογραφή των συμβάσεων με τον ανάδοχο και παρουσιάστηκε το έργο ότι λύθηκε ως δια μαγείας από τη νέα διοίκηση. Αυτά είναι η επιτομή του λαϊκισμού. Πιστεύαμε ότι από μια νέα διοίκηση θα γινόταν αναφορά στο τι έγινε και όχι με μια τέτοια φιέστα θα την εκμεταλλεύονταν για να το παρουσιάσουν ως δικό τους έργο».