Home > νέα > Σκοτώθηκε τα ξημερώματα σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κυριακίδης

Σκοτώθηκε τα ξημερώματα σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κυριακίδης

Σκοτώθηκε τα ξημερώματα σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κυριακίδης

 

ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ δυστύχημα τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου, σκοτώθηκε ο Χρήστος Κυριακίδης, 37 ετών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Χρ. Κυριακίδης σκοτώθηκε καθώς οδηγούσε στο νότιο περιφερειακό δρόμος της Δράμας, καθώς προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού, στο ύψος των φαναριών της Σόφτεξ.

Ο ίδιος, ήταν αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ενώ παλαιότερα  υπήρξε και πρόεδρος της Κοινότητας Μικροχωρίου, καθώς και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» στο Μικροχώρι. Προ ημερών μάλιστα, την ημέρα των Θεοφανείων, βούτηξε για τον Σταυρό στην Κωνσταντινούπολη, την οποία συνήθιζε να επισκέπτεται τακτικά.

Η απώλεια για το Δήμο Δράμας και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι βαριά. Σήμερα Κυριακή, μάλιστα, ήταν το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2022, όπου επρόκειτο να γίνει κοπή βασιλόπιτας και εκλογή προέδρου του σώματος.

Δηλώσεις για τον αδόκητο χαμό του Χρήστου Κυριακίδη, έκανε τόσο ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, καθώς ήταν μέλος της παράταξής του «Ενώνουμε τη Δράμα», καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, τονίζοντας την απώλεια του αγαπητού σε όλους Χρήστου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Χρήστος ήταν ένας λάτρης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υπηρέτησε με συνέπεια από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας- Ανακύκλωσης και Κοινοτήτων του Δήμου, ενώ υπήρξε πριν ένας άξιος Πρόεδρος και στην Κοινότητα Μικροχωρίου. Εξίσου μεγάλη ήταν και η προσφορά του στον Πολιτισμό, μέσα από τον αγαπημένο του Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροχωρίου.

Στάθηκε πάντα ακούραστος μαχητής της ζωής, άνθρωπος φιλότιμος, δυναμικός, με ήθος και δημιουργικότητα , ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του.

Για όσους τον γνωρίσαμε η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Ήταν πάντα δίπλα μου και είχα μαζί του μια ανθρώπινη και βαθιά σχέση.

Στην οικογένειά του, στους οικείους του και στα αγαπημένα του πρόσωπα, απευθύνω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια».

Τη βαθιά του λύπη εξέφρασε επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν.  Μακεδονίας – Θράκης κ. Παπαθεοδώρου, μιλώντας για «έναν δραστήριο άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν επίσης και οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Δράμας.

Η δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα» τονίζει με ανακοίνωσή της: «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε για τον αδόκητο χαμό του αντιδημάρχου του Δήμου Δράμας και συναδέλφου δημοτικού συμβούλου, Χρήστου Κυριακίδη, σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ήταν ένας πολιτικός αντίπαλος, αλλά ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών, είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπήρξε ακούραστος εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε ως Πρόεδρος Μικροχωριου είτε ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Πάνω από όλα όμως, ήταν ένας νέος άνθρωπος και κάθε θάνατος νέου ανθρώπου, μάς συγκλονίζει και μάς σπαράσσει την καρδιά.

Εκ μέρους του επικεφαλής του Project, των δημοτικών μάς συμβούλων, της Συντονιστικής Επιτροπής και όλων των μελών της παράταξης καταθέτουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του και στην δημοτική αρχή για την τόσο άδικη απώλεια».

Με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος σημείωσε: «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον πρόωρο χαμό ενός νέου ανθρώπου, του πρώην Αντιδημάρχου του Δήμου Δράμας, Χρήστου Κυριακίδη. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας του στις αιρετές θέσεις στις οποίες εξελέγη επέδειξε εργατικότητα και ακούραστη διάθεση προσφοράς στα κοινά.  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Χρήστο!!»

Ο “Πρωινός Τύπος” εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και να είναι ελαφρύ το χώμα της Δραμινής γης που θα τον σκεπάσει.