Home > νέα > Σκουλίδης: «Προσδοκούμε, όσο πηγαίνουμε προς το Πάσχα, να πάμε λίγο πιο κανονικά»

Σκουλίδης: «Προσδοκούμε, όσο πηγαίνουμε προς το Πάσχα, να πάμε λίγο πιο κανονικά»

Σκουλίδης: «Προσδοκούμε, όσο πηγαίνουμε

προς το Πάσχα, να πάμε λίγο πιο κανονικά»

Ο νέος τρόπος  λειτουργίας της αγοράς στη Δράμα

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΝΕΑ δεδομένα λειτουργεί πλέον από χθες η αγορά και στην πόλη της Δράμας με τις επιλογές που προσφέρει η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο πενταψήφιο αριθμό 13032. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν με το click away και το click in shop, οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής, που θα πρέπει να επιδεικνύεται σε κάθε έλεγχο.

Όσον αφορά για το Νομό της Δράμας και την αγορά της, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και αυτή εντάσσεται στο νέο μέτρο. Η Δράμα ήταν στην κατηγορία «κόκκινο» και όχι στο «βαθύ κόκκινο» και η αγορά της δούλευε με το click away.

Να σημειώσουμε πάντως εδώ, ότι, από χθες Δευτέρα 5 Απριλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας εξέδωσε νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο είναι καθημερινά από 09.00 έως και 14.00 και επιπλέον τα απογεύματα από 17.30 έως και 20.30 για τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

SKOYLIDHS ANTONHS

Υποτονική η αγορά της Δράμας

Μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αντώνης Σκουλίδης, επισημαίνει ότι μετά και τα νέα μέτρα που ισχύουν από χθες, «στη Δράμα δεν έχει αλλάξει κάτι. Σ’ εμάς εδώ έχει αλλάξει μόνο το ότι ενώ ήμασταν με click away στην ένδυση και υπόδηση, πλέον μπορούμε να δουλέψουμε και με click inside. Το τελευταίο ισχύει για όλα τα εμπορικά και όποιος θέλει μπορεί να δουλέψει πλέον και με click away, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό. Από εδώ και πέρα πλέον, ο καταναλωτής θα πρέπει να στέλνει μήνυμα στο 13032 μια φορά τη μέρα για 3 ώρες στην αγορά».

Ερωτώμενος για το πώς κινείται όλο αυτό διάστημα η αγορά της Δράμας, ο κ. Σκουλίδης τονίζει ότι «μέχρι σήμερα η κατάσταση στην αγορά της Δράμας είναι υποτονική. Τουλάχιστον εμείς εδώ στη Δράμα, δεν έχουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις. Τις μεγάλες διαφοροποιήσεις τις έχουν οι αγορές που ήταν τελείως κλειστές, και τώρα τους δίνουν το δικαίωμα να δουλέψουν λίγο».

Μεγάλο ζητούμε για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας είναι να κινηθεί η αγορά για το ερχόμενο Πάσχα και ο κ. Σκουλίδης εξηγεί σχετικά: «Το θέμα είναι, ότι από εδώ και πέρα προσδοκούμε, όσο πηγαίνουμε προς το Πάσχα, να πάμε λίγο πιο κανονικά, να δουλεύουν χωρίς περιορισμούς τα καταστήματα, παρά μόνο με τα μέτρα περιορισμού. (Μάσκες και τετραγωνικά μέτρα).

Όσον αφορά το ζήτημα των χαμηλών τιμών στην αγορά, οι εκπτώσεις και επίσημα έληξαν στις 31 Μαρτίου καθώς είχαν πάρει ένα μήνα παράταση. Από εκεί και πέρα, οι εκπτώσεις επίσημα απαγορεύονται, όμως παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλές προσφορές στην αγορά και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε αλλαγή σεζόν. Αλλάζουν τα ανοιξιάτικα και αυτό είναι το δύσκολο μέρος, γιατί όλα αυτά πρέπει να πληρωθούν».

Tsakmakis 01

Στον ίδιο τόνο κινείται και το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αχιλλέας Τσακμάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.» διευκρινίζει ότι «η Δράμα ούτως ή άλλως δεν ήταν στο βαθύ κόκκινο, αλλά μόνο στο κόκκινο, οπότε λειτουργούσαμε με click away και click inside».

Όπως επισημαίνει, «η κίνηση γενικά είναι αρκετά υποτονική και ουσιαστικά όλοι περιμένουμε το Πάσχα, να δούμε πώς θα κινηθεί η αγορά, που είναι και η μόνη ελπίδα. Είχαμε μια εκτεταμένη περίοδο εκπτώσεων μέχρι και 31 Μαρτίου ενώ πλέον ανακοινώσαμε και το νέο ωράριο λειτουργίας. Συστήνουμε στους καταναλωτές να στέλνουν μήνυμα στο 13032, η ένδυση και υπόδηση έχει ραντεβού με click inside, μπορεί να μπει ο καταναλωτής να δοκιμάσει το παπούτσι και το ρούχο και στα υπόλοιπα βιομηχανικά είδη η αγορά της Δράμας λειτουργεί με click away. Είναι πολύ κομβικό σημείο για την αγορά της Δράμας να παραμείνει ανοιχτή και να μπορέσει να δουλέψει με τις όποιες δυνάμεις της για το Πάσχα».

Πώς λειτουργεί η αγορά

Σύμφωνα πάντως με τα νέα μέτρα, η αγορά της Δράμας θα λειτουργεί όπως παρακάτω:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, ενημερώνει ότι τα καταστήματα λιανικής θα συνεχίσουν να λειτουργούν από την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, με τους εξής όρους:

  • Τα καταστήματα ΟΛΑ μπορούν να λειτουργούν με τη μέθοδο αγορών εντός του καταστήματος ( CLICK INSIDE ) και όσοι το επιθυμούν ταυτόχρονα και με CLICK AWAY.
  • Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.
  • Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.
  • Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
  • Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
  • Στην είσοδο του κάθε καταστήματος θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει αναρτημένο, με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο, ο μέγιστος αριθμός καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος, σύμφωνα με την αναλογία 1 προς 25τ.μ.
  • Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας.
  • Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
  • Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται στον ίδιο αριθμό. Μπορεί όμως να στείλει στο 13033 για αγορά τροφίμων.

Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για αγορές στα καταστήματα.