Home > Πρώτο Θέμα > Σοβαρές καταγγελίες για χρηματικές απολαβές από αγνώστους με φόντο την Ονειρούπολη-Παιχνίδια αγνώστων σε βάρος της Ονειρούπολης στη Δράμα!!!

Σοβαρές καταγγελίες για χρηματικές απολαβές από αγνώστους με φόντο την Ονειρούπολη-Παιχνίδια αγνώστων σε βάρος της Ονειρούπολης στη Δράμα!!!

Παιχνίδια αγνώστων σε βάρος της Ονειρούπολης στη Δράμα!!!

Σοβαρές καταγγελίες

για χρηματικές απολαβές

από αγνώστους με φόντο την Ονειρούπολη

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ σοβαρή καταγγελία έφτασε και συζητήθηκε στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για καταγγελία η οποία έγινε ανώνυμα και μόνο προφορικά, σε ορισμένα άτομα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τάσσου, αλλά και τον επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Τσιαμπούση.

Το ζήτημα έφερε προς συζήτηση ο κ. Τσιαμπούσης, ο οποίος σημείωσε αρχικά ότι επικοινώνησε μαζί του Δραμινός δημοσιογράφος (χωρίς να αναφερθεί όνομα), ο οποίος του μετέφερε ότι είχε ανώνυμη καταγγελία από συμπολίτη μας, η οποία αφορά την Ονειρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιαμπούσης εξήγησε ότι η ανώνυμη καταγγελία, αφορά σε ένα άλλο τρίτο πρόσωπο, ιδιοκτήτη κάποιων από τα παιχνίδια που εντάσσονται στην Ονειρούπολη κάθε χρόνο. Αυτός ο ιδιοκτήτης παιχνιδιού, ισχυρίστηκε μέσω του πρώτου ανώνυμου επίσης ατόμου, ότι από την περυσινή χρονιά του 2021, είχε ήδη προκαταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό σε κάποιον, ώστε να μπορέσει να τοποθετήσει το ή τα παιχνίδια του στη φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης. Μάλιστα, ο άγνωστος που είχε πλησιάσει τον εξαπατηθέντα, του παρουσιάστηκε ως «διοργανωτής της Ονειρούπολης» και του ζήτησε χρηματικό ποσό, ώστε το παιχνίδι του να μπει στη διοργάνωση και το 2022.

Όπως είπε ο κ. Τσιαμπούσης, «εμείς ως Δήμος επειδή πρέπει να διαφυλάξουμε την Ονειρούπολη, αυτό που κατά την άποψή μας πρέπει να κάνουμε, είναι να πάμε στον εισαγγελέα, να υποβάλουμε μια μήνυση κατ’ αγνώστου, προκειμένου ο εισαγγελέας να κινήσει τις διαδικασίες και να αποδειχθεί τι πραγματικά έγινε. Και αυτό προκειμένου να διαλευκανθεί, αν είναι κάποιος από το Δήμο – δεν θέλω να το πιστέψω αλλά ποτέ δεν ξέρεις – ή ποιος χρησιμοποιεί το όνομα του Δήμου κακόβουλα, προκειμένου να εισπράξει κάποια χρήματα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε επίσης στη συνέχεια και ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «τα χρήματα κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό και είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε».

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, που αν αληθεύει και δεν είναι κάποια εσκεμμένη καταγγελία ώστε να προκαλέσει σάλο, τότε μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε κάποιος που έχει σχέση με το Δήμο Δράμας και τη διοργάνωση προσπάθησε να βγάλει χρήματα, είτε κάποιος άσχετος, κατάφερε και εκμεταλλεύτηκε μια κατάσταση σε βάρος του  θύματος.

Απαντήσεις αντιδημάρχου

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε αργότερα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου, ο οποίος ήταν γνώστης της όλης υπόθεση. Ο κ. Τάσσου μάλιστα κατάφερε να συνομιλήσει με μια γυναίκα, η οποία αρχικά έκανε την καταγγελία αυτή σε Δραμινό δημοσιογράφο (μέχρι στιγμής πάντως δεν υπήρξε πουθενά σχετική δημοσίευση).

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, η ίδια η γυναίκα κράτησε επίσης την ανωνυμία της, ενώ μίλησε εκ μέρους του θύματος – ιδιοκτήτη παιχνιδιού, ο οποίος παραμένει επίσης ανώνυμος. Το χαρακτηριστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι, το θύμα φαίνεται να κατέθεσε κάποιο χρηματικό ποσό σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό τρίτου προσώπου που επίσης δεν κατονομάστηκε χρηματικό ποσό, λαμβάνοντας την υπόσχεση ότι θα τοποθετηθεί στην Ονειρούπολη του 2022.

Όπως τόνισε ο κ. Τάσσου, «διαβεβαίωσα την κυρία, ότι κατ’ αρχάς δεν έχει ανοίξει καμία διαδικασία προς το παρόν, ενώ θα γίνει με προσφορές». Όπως είπε μάλιστα, «μίλησα με την καταγγέλλουσα, δεν ήθελε να μου αναφέρει για ποιον άνθρωπο μιλάει, δηλαδή ποιος ζήτησε τα χρήματα, όπως δεν ήθελε να μου αναφέρει – θεωρητικά πάντα – και ποιος εξαπατήθηκε, επικαλούμενη το φόβο του ανθρώπου που εξαπατήθηκε ότι δεν θα μπορέσει να ξαναδουλέψει για το Δήμο. Τη διαβεβαίωσα σε όλους τους τόνους, ότι τόσο ο δήμαρχος, όσο κι εγώ αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εάν βγει μπροστά και κάνει μια τέτοια καταγγελία που θα διασφαλίσει την ίδια τη διοργάνωση, θα έχει δίπλα μας κατ’ αρχήν εμένα προσωπικά με όλες μου τις ιδιότητες για να μη φοβάται και δεύτερον και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς επιφυλάχθηκε. Δεν μπορώ να αξιολογήσω μια καταγγελία ανώνυμη, για κάποιον ανώνυμο, που αφορά κάποιον ανώνυμο. Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου απευθύνω το κάλεσμα στη γυναίκα αυτή να έρθει, να μας βρει».