Home > Πρώτο Θέμα > Στα πλαίσια της Ονειρούπολης με οδηγό το ΚΤΕΛ Δράμας-Μια πολύ ωραία ξενάγηση στην πόλη της Δράμας για τους επισκέπτες

Στα πλαίσια της Ονειρούπολης με οδηγό το ΚΤΕΛ Δράμας-Μια πολύ ωραία ξενάγηση στην πόλη της Δράμας για τους επισκέπτες

Στα πλαίσια της Ονειρούπολης με οδηγό το ΚΤΕΛ Δράμας

Μια πολύ ωραία ξενάγηση στην πόλη

της Δράμας για τους επισκέπτες

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΙΑ όμορφη βόλτα και πολύ ωραία ξενάγηση, είχαμε την τύχη να γευτούμε με το πρώτο δρομολόγιο της δράσης Drama City Tours, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου στην πόλη της Δράμας.

Όπως έχουμε γράψει και στο φύλλο του Σαββάτου, το ΚΤΕΛ Δράμας και το γραφείο Γενικού Τουρισμού, είχε την ιδέα να διοργανώσει για πέντε ημέρες, τέσσερα δρομολόγια ανά ημέρα, μιας περιήγησης στην πόλη της Δράμας, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών.

Έτσι, το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί της Κυριακής και περιηγήθηκε στην πόλη για 45 λεπτά, με ξεναγό την κα. Κομσίδου, η οποία μας παρουσίασε μια διαφορετική πόλη, απ’ αυτήν που βλέπουμε καθημερινά.

taxarxia

Το μέγαρο Τζίμου, που κτίστηκε από το αυστριακό

αρχιτέκτονα Κόνραντ φον Βίλας, ένα από τα αξιοθέατα της πόλης

Το δρομολόγιο ξεκίνησε από το ΚΤΕΛ της πόλης, και πέρασε από το Αρχαιολογικό Μουσείο, κατευθύνθηκε δεξιά στην οδό 19ης Μαΐου μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και από εκεί ανέβηκε την οδό Βενιζέλου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η κα. Κομσίδου μας μίλησε για το μέλλον της ανάπλασης της 19ης Μαΐου, μας εξήγησε ότι ο σημερινός ναός του Αγίου Νικολάου ήταν ένα από τα πρώτα τεμένη που είχαν χτιστεί στην πόλη, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορικότητα της οδού Βενιζέλου και για τα πολλά πανδοχεία και χάνια της περιοχής.

Από εκεί, το μικρό τουριστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ, πέρασε τη Μητρόπολη, τον κινηματογράφο Ολύμπια, το Μητροπολιτικό μέγαρο. Από εκεί, κατέβηκε την οδό Περδίκκα, είδαμε το αρχικό Παμπούκα και την καπναποθήκη Πορτοκάλογλου και κατευθύνθηκε μέχρι την πλατεία Ταξιαρχίας, όπου είδαμε το μέγαρο Τζίμου. Από εκεί ανέβηκε στο  πάρκο των Κομνηνών.

Η διαδρομή συνεχίστηκε προς το ιστορικό Γυμνάσιο Αρρένων και από εκεί δια της οδού Αντιγόνου και Μ. Αλεξάνδρου, κατευθύνθηκε προς το Νοσοκομείο και τον βόρειο περιφερειακό της πόλης, ώστε οι επισκέπτες να μπορέσουν να σχηματίσουν μια εικόνα της πόλης από ψηλά. Κατεβαίνοντας από τον περιφερειακό δρόμο, περάσαμε το Καπνολογικό Ινστιτούτο, τις παλιές ασβεστοποιείες όπως του «ΑΙΜΟΥ» και στη συνέχεια στην περιοχή της ανάπλασης. Τέλος, περνώντας μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο, το νέο δημαρχείο και το διοικητήριο, γυρίσαμε στην αφετηρία μας, στο ΚΤΕΛ.

Με την υπέροχη ξενάγηση που έγινε, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει την πόλη της Δράμας, να αντιληφθεί την ιστορικότητά της και να δει, έστω και μέσα σε 45 λεπτά της ώρας, ότι βρίσκεται σε μια πόλη, η οποία  έχει διανύσει την αρχαιότητα, το Βυζάντιο, την τουρκοκρατία και έχει φτάσει στο σήμερα, μέσα από τα πολύ δύσκολα χρόνια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων καθώς και τις βουλγαρικές κατοχές που πέρασε.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο ΚΤΕΛ και είναι χορηγία του προς την Ονειρούπολη για τις γιορτινές ημέρες. Το όμορφο μικρό και περιποιημένο τουριστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ, διαθέτει 20 θέσεις, και τα συγκεκριμένα δρομολόγια γίνονται δωρεάν. Ο καθένας μπορεί να ανεβεί και να απολαύσει τη διαδρομή, είτε είναι Δραμινός, είτε είναι επισκέπτης. Και για να πούμε και την πάσα αλήθεια, πολλοί είναι οι Δραμινοί εκείνοι, οι οποίοι θα γνωρίσουν μια διαφορετική πόλη απ’ αυτή την οποία βλέπουν καθημερινά.

Τα υπόλοιπα δρομολόγια που έμειναν, θα γίνουν σήμερα 24 Δεκεμβρίου, και τα επόμενα είναι στις 28, στις 29 και 31 τρέχοντος. Οι ώρες είναι στις 11.00, στις 12.00, στις 13.00 και στις 14.00. Αξίζει, όσοι προλάβετε να κάνετε αυτή την υπέροχη βόλτα.