Home > Αθλητικά > Στάικος Βεργέτης: «Νίκη ψυχολογίας…»

Στάικος Βεργέτης: «Νίκη ψυχολογίας…»

Στάικος Βεργέτης: «Νίκη ψυχολογίας…»

 

Ο προπονητής της Δόξας Δράμας, Στάικος Βεργέτης δήλωσε στη συνέντευξη τύπου με τη λήξη του παιχνιδιού: «Νομίζω ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, τόσο καιρικές, όσο και γηπεδικές. Φυσικά αυτό αφορά όλους τους παίκτες και τους αντιπάλους, αξίζει να δώσουμε και σ’ αυτούς συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν και παρουσίασαν ένα πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό θέαμα και οι 22 παίκτες στους φιλάθλους.

Σ’ ότι αφορά την ομάδα μας νομίζω ότι ασκήσαμε μία καλύτερη πίεση στον αντίπαλο στο 1ο ημίχρονο απ’ ότι σε προηγούμενα παιχνίδια, γεγονός που μας έφερε τα δύο γκολ. Τα δύο γκολ είναι προϊόν συντονισμένης και ουσιαστικής πίεσης που ασκήθηκε. Έτσι, με αυτά τα δύο γκολ διαχειριστήκαμε κατάλληλα το υπόλοιπο παιχνίδι. Αξίζει αναφοράς το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι με μηδέν παθητικό στην εστία μας, γιατί η άμυνα θέλει διάθεση, όρεξη, πάθος και τα παιδιά τα είχαν αυτά. Η επίθεση θέλει ταλέντο, ποιότητα, δείξαμε σε κάποιες φάσεις ότι το έχουμε, θα μπορούσαμε να διευρύνουμε και το σκορ. Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, που πραγματικά μ’ αυτό τον καιρό, ήρθε αρκετός κόσμος για να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» αν υπάρχει περιθώριο για μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας,  ο κ. Βεργέτης απάντησε «Θεωρώ ότι όχι. Δε νομίζω ότι θα προκύψει κάτι τελευταία στιγμή. Η ομάδα όπως είπαμε έχει κάνει μία ηλικιακή ανανέωση, έχει φέρει νέα παιδιά μαζί με αυτούς που υπήρχαν στην ομάδα και κάποιους παλιούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που τους βοηθούν ουσιαστικά και καθημερινά, όπως είναι ο Μακρής, ο Μπαϊκαρά, ο Ροτζέριο. Και αυτό το μείγμα πιστεύω ότι έχει υγεία  και αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο η Δόξα να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία αν πάρει τους τρεις βαθμούς από το παιχνίδι με τον Βόλο ρωτήσαμε τον κ. Βεργέτη αν πιστεύει πως αυτό θα δημιουργήσει άγχος στους ποδοσφαιριστές. Ο κ. Βεργέτης απάντησε πως «Αυτή είναι μία απόφαση, η οποία υφίσταται στα δικαστήρια, έχει ξεφύγει από εμάς το θέμα. Εμείς είμαστε εδώ για αγωνιστικούς και μόνο λόγους. Και εγώ και οι παίκτες προσπαθούμε, σ’ αυτά τα δικαστικής διαμάχης θέματα, να είμαστε εντελώς αμέτοχοι και συγκεντρωμένοι. Για εμάς υπάρχει μόνο ο Εργοτέλης αυτή τη στιγμή. Ότι μέλει γενέσθαι. Μακάρι να έρθουν ευχάριστες ειδήσεις, αλλά νομίζω πως πολύ δύσκολα θα μας διαταράξουν την ισορροπία μας είτε είναι ευχάριστες, είτε είναι δυσάρεστες αυτές οι ειδήσεις».

Ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Κώστας Δούμτσιος  τόνισε πως «Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο καταφέραμε και πήραμε τρεις σπουδαίους βαθμούς. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να μας στηρίξει».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας, κ. Απόστολος Χαραλαμπίδης τόνισε στη συνέντευξη τύπου: «Σήμερα έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Πιστεύω ότι μπήκαμε καλά και είχαμε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο. Δυστυχώς μετά είχαμε μία απώλεια με τον τραυματισμό του Κάκκου και από το πουθενά δεχθήκαμε ένα γκολ έξω από την περιοχή και μετά ήρθε και το πέναλτι με αποτέλεσμα να δεχθούμε δύο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πιέσουμε, είχαμε την κυκλοφορία, είχαμε τις προϋποθέσεις, όμως δεν καταφέραμε κάτι. Πιστεύω ότι αδικούμαστε από το αποτέλεσμα γιατί κάναμε καλό παιχνίδι κι αν ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί στην αρχή στις φάσεις, θα μπορούσαμε άνετα να προηγηθούμε. Επίσης είχαμε κι ένα χτύπημα του Μασούρα, ο οποίος έπαιζε ζαλισμένος. Πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στην τύχη. Σαν βάση παιχνιδιού θεωρώ ότι ήμασταν πιο καλοί, κυκλοφορούσαμε καλύτερη την μπάλα και βγαίναμε πιο καλά στην επίθεση. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Δόξα και ότι καλύτερο».

Ο τεχνικός της ΑΕ Καραϊσκάκης τόνισε επίσης πως ένιωσε άσχημα που κάποιοι φίλαθλοι τον έβριζαν γιατί όταν ήταν αυτός στην ομάδα έδωσε τον δικό του αγώνα με 12 δελτία και ευχήθηκε σε όλους τους πάγκους να υπάρχουν τίμιοι προπονητές.

Ο ποδοσφαιριστές της ΑΕ Καραϊσκάκης, Γιώργος Κάκκος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου πως «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Δόξας που με χειροκρότησε όταν αποχώρησα από το γήπεδο υποβασταζόμενος λόγω του τραυματισμού μου. Είναι κάτι που βλέπω πρώτη φορά στα γήπεδα και θέλω να το αναφέρω γιατί το χάρηκα πραγματικά».