Home > Πρώτο Θέμα > Στη Δράμα η 5η Ολομέλεια προέδρων Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδας – Από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου

Στη Δράμα η 5η Ολομέλεια προέδρων Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδας – Από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου

Από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου

Στη Δράμα η 5η Ολομέλεια προέδρων

Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδας

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Η χρήση των social media στην πολιτική και την οικονομία – Κίνδυνοι παραπληροφόρησης – Επιρροή – Διαμόρφωση κοινής γνώμης»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ, αλλά και στη Θάσο, θα πραγματοποιηθεί η 5η Ολομέλεια των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδος, από την Πέμπτη 30 Ιουνίου μέχρι και 1 Ιουλίου, ενώ στις 2 Ιουλίου η Ολομέλεια θα μεταφερθεί στη Θάσο.

Αναλυτικότερα, είναι η πρώτη φορά που η Ολομέλεια των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και στη Δράμα. Κύριο θέμα της ημερίδας είναι: «Η χρήση των social media στην πολιτική και την οικονομία – Κίνδυνοι παραπληροφόρησης – Επιρροή – Διαμόρφωση κοινής γνώμης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο Δράμας την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 19.30 και ομιλητής θα είναι ο κ.  Μανώλης Σφακιανάκης πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Παπαθεοδώρου σχετικά με την Ολομέλεια, ανέφερε ότι «η Ολομέλεια αυτή γίνεται δύο φορές το χρόνο και έχει προκύψει από το Νοέμβριο του 2019».

Όπως τόνισε, «συνειδητοποιήσαμε ότι, ο Κλεισθένης, η απλή αναλογική και κατόπιν οι τροπολογίες της κυβέρνησης που αφορούσαν τη δυνατότητα κυβερνησιμότητας και διοίκησης των Περιφερειών, δημιούργησαν μια πολυνομία και κάποια κενά νόμου τα οποία δυσχέραιναν ακόμα περισσότερο το έργο μας, δεδομένου ότι ο ρόλος του προέδρου ενός Π.Σ. δεν είναι αυτός που ξέρουμε».

Όπως εξήγησε, «από την απλή αναλογική και μετά έχουν δημιουργηθεί πλείστα όσα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά και προκύπτουν επίσης πολλά ζητήματα, τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο μέσω της συνεργασίας, της ανταλλαγής απόψεων και μόνο μέσω της συνεννόησης σε βασικά πράγματα».

Όπως τόνισε, «έτσι εγκαθιδρύσαμε τον θεσμό της Ολομέλειας των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων, η οποία μέχρι τώρα έχει συνέλθει στις Περιφέρειας Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Κρήτης».

Όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο και περιλαμβάνει συναντήσεις που θα απασχολήσουν μόνο τους προέδρους των Π.Σ. αλλά και εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν το ευρύ κοινό.

Αρχικά, η ολομέλεια θα ανοίξει τις εργασίες της στις 17.30 το απόγευμα της Πέμπτης με κλειστή σύσκεψη των προέδρων στην αίθουσα συσκέψεων «Ανδρέας Παπανδρέου» της Π.Ε. Δράμας, όπου χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος.

Στο τέλος της συνάντησης αυτής, θα γίνει και μια παρουσίαση του Europe Direct στους προέδρους των Π.Σ. που λειτουργεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, που συνδέει τις έξι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειάς μας.

Στη συνέχεια, σε ανοικτή εκδήλωση και ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, η εκδήλωση με τον κ. Σφακιανάκη για τα fake news στην πολιτική και την οικονομία, ενώ μαζί του ομιλητής θα είναι ο κ. Τσιάρας επικοινωνιολόγος και διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας και ο κ. Πούλιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας.

Θα ακολουθήσει βράβευση των υπαλλήλων των συλλογικών οργάνων της Π.Ε. Δράμας.

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου οι πρόεδροι θα παραστούν στις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» της Δράμας, τόσο στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, όσο και στις καταθέσεις στεφάνων. Επίσης, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ξεναγηθούν στο Σπήλαιο Αγγίτη από το δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη, ενώ θα παραστούν στην τελετή λήξης της έκθεσης φωτογραφίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Γυμνάσιο Αρρένων.

Όπως επισημαίνει τέλος ο κ. Παπαθεοδώρου, «η Ολομέλεια των προέδρων είναι πραγματικά χρήσιμη γιατί έρχεται σε μια διαρκή επαφή και διαβούλευση με το Υπ. Εσωτερικών, καταθέτει προτάσεις στην Ένωση Περιφερειών για τα προβλήματα τα οποία συναντά και μέχρι στιγμής αρκετές από τις προτάσεις αυτές, έχουν γίνει ήδη δεκτές. Θεωρώ ότι και η 5η Ολομέλεια θα έχει να εισφέρει ακόμα περισσότερα, καθ’ ότι έχει ήδη ψηφιστεί ένας νέος εκλογικός νόμος, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική και μένει να δούμε τι άλλου είδους πρωτοβουλίες θα πρέπει να λάβουμε δεδομένου από την πλευρά μας να καταστήσουμε τη λειτουργία των λειτουργικών οργάνων καλύτερη».