Home > νέα > Στη Δράμα η κοινωνική κωμωδία «Ειδήσεις είναι… θα περάσουν» Χορηγός επικοινωνίας «Πρωινός Τύπος» Δράμας

Στη Δράμα η κοινωνική κωμωδία «Ειδήσεις είναι… θα περάσουν» Χορηγός επικοινωνίας «Πρωινός Τύπος» Δράμας

Στη Δράμα η κοινωνική κωμωδία

«Ειδήσεις είναι… θα περάσουν»

Χορηγός επικοινωνίας «Πρωινός Τύπος» Δράμας

 

Η κοινωνική κωμωδία «Ειδήσεις είναι… θα περάσουν» πρόκειται να παρουσιαστεί στην Δράμα την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 9.15 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

«μη φοβάστε ρε αδέρφια, ειδήσεις είναι… θα περάσουν».

Ελλάδα 2018. Κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως την πιο κρίσιμη περίοδο μετά την μεταπολίτευση. Ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία. Ίσως είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό κάθε ανθρώπου σ’ αυτή τη χώρα.

EIDHSEIS EINAI THA PERASOYN GIA TO SITE

Κάποιοι τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και πανικό. Εμείς ως γνήσιοι Έλληνες τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και συγκίνηση. Ίσως αυτός να είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε.

Στόχος μας είναι απλά ένα σας χαμόγελο. Το χαμόγελο που τόσο πολύ λείπει από τη ζωή μας. και μέσα από αυτό το χαμόγελο να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας τρομοκρατούν.

Άλλωστε, όπως λέει και ένας από τους ήρωες του έργου, «μη φοβάστε ρε αδέρφια, ειδήσεις είναι θα περάσουν».

Λίγα λόγια για την παράσταση

  • Βλέπουμε τις ζωές
  • Ενός άντρα εθισμένου στους οικονομικούς όρους ο οποίος, αδιαφορώντας για την προσωπική του ζωή και ευτυχία, αποχαυνώνεται παρακολουθώντας συνεχώς δελτία ειδήσεων.
  • Ενός μετανάστη που πουλάει τριαντάφυλλα και δείχνει πως παρά την καταγωγή του, το χρώμα της επιδερμίδας του και τις προσβολές που δέχεται καθημερινά κρύβει μέσα του μια ψυχή που αισθάνεται, αγαπά και πονάει.
  • Ενός Ρώσου κατασκόπου ο οποίος με το δικό του αστείο τρόπο επιχειρεί ανώφελα να κατανοήσει την ελληνική νοοτροπία.
  • Μιας νεαρής Ρωσίδας η οποία παρότι ταξίδεψε στην Ελλάδα προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης αναγκάστηκε να ψιθυρίζει τώρα στα κακόβουλα σχόλια των άλλων ανθρώπων: «Ντρέπομαι».
  • Ενός πρώην μεγάλου ονόματος της πίστας που έζησε το όνειρό του και τώρα λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες.
  • Αυτοί και άλλοι πολλοί ενσαρκώνονται από τους 3 ευρηματικούς ηθοποιούς (γνωστοί στο ευρύ κοινό μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Οι συμμαθητές») οι οποίοι εργάστηκαν με αγάπη και μεράκι με κύριο σκοπό όχι να υπενθυμίσουν τα πάσης φύσεως προβλήματα των σύγχρονων Ελλήνων, αλλά να τους παροτρύνουν μέσα από το γέλιο να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με μεγαλύτερη δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα, ανυποταγή και χιούμορ. Ενώ όλοι μας θέλουν άβουλους και παθητικούς και λένε στον καθέναν από εμάς «Σώπα»!, έρχονται οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες και βροντοφωνάζουν «Μίλα»!. Επίσης, δε λησμονούν να παραθέσουν με έντονο αίσθημα πατριωτισμού τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες τονίζοντας πως η Ελλάδα ένωσε με μια φλόγα τον κόσμο ολόκληρο!

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί:

  • Η Αναστασία Παντούση, την οποία γνωρίσαμε στην ταινία της Lacta, ενώ τώρα την απολαμβάνουμε στην καθημερινή σειρά του Alpha «Έλα στη θέση μου».
  • Ο Άρης Τσάπης, τον οποίο γνωρίσαμε σε ηλικία μόλις 14 ετών μέσα από την τηλεοπτική σειρά του MEGA «Ευτυχισμένοι μαζί», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου, ενσαρκώνοντας τον ρόλο του περίφημου Θανασάκη, ενώ έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία «Ουράνια».
  • Ο Γιάννης Φραγκίσκος, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από την συγκινητική διαφήμιση – ταινία της μπύρας Alfa (πατέρας – γιος) ενσαρκώνοντας τον ρόλο του γιου με συνοδεία το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου «Κάποιες φορές», ενώ πέρυσι συμμετείχε στην σειρά του ΑΝΤ1 «4xxx4».

 

Συντελεστές της παράστασης είναι: Τα κείμενα, έχουν επιμεληθεί οι: Λευτέρης Ελευθερίου, Μάριος Ντερντές, και Γιώργος Φειδάς, και την σκηνοθεσία ο Μάριος Ντερντές.