Home > Νέα > Στη Δράμα ο πρέσβης της Νορβηγίας για το πρόγραμμα «Ώρα να Μιλήσεις» -Καλεσμένος της Ένωσης Κυριών Δράμας

Στη Δράμα ο πρέσβης της Νορβηγίας για το πρόγραμμα «Ώρα να Μιλήσεις» -Καλεσμένος της Ένωσης Κυριών Δράμας

Καλεσμένος της Ένωσης Κυριών Δράμας

Στη Δράμα ο πρέσβης

της Νορβηγίας για

το πρόγραμμα «Ώρα να Μιλήσεις»

► Τη Δευτέρα 4 Απριλίου εκδήλωση στο δημαρχείο Δράμας

► Με αφορμή τα έργα «To Mobile School Ταξιδεύει» και «Ώρα να Μιλήσεις»

 

 

 

ΤΗ ΔΡΑΜΑ πρόκειται να επισκεφτεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ο πρέσβης της Νορβηγίας κ. Frode Overland Andersen.

Ο κ. Andersen επισκέπτεται τη Δράμα αποδεχόμενος την πρόσκληση της προέδρου κας Αλίκης Τσιαμούρα και θα συμμετέχει τόσο σε παρέμβαση του τριετούς έργου «To Mobile School Ταξιδεύει», καθώς και στην Ημερίδα έναρξης του νέου έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ». Και τα δυο αυτά έργα λαμβάνουν επιχορήγηση από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕΟΧ, ευρύτερα γνωστού ως EEA Grants, με δωρητές τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Andersen, νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας, προκειμένου να ενημερωθεί για το πολύπλευρο έργο του φορέα.

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει παρέμβαση του έργου «To Mobile School Ταξιδεύει» στον καταυλισμό Ρομά της Φιλίππου, ενώ στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας θα πραγματοποιηθεί η Εναρκτήρια Ημερίδα του νέου έργου της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό.

Χαιρετισμό θα απευθύνει επισης η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και εκ μέρους του Διαχειριστή Επιχορήγησης η programme officer Active citizens fund η κα Τζένη Λαζάρου.

Ομιλητές στην ημερίδα έναρξης

Εισηγήτριες στην ημερίδα θα είναι η κα Χατζηφωτίου Σεβαστή – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η κα Αντωνίου Αγγελική – Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τέλος η κα Ingunn Rangul Askeland, Κλινική Ψυχολόγος από τον νορβηγικό φορέα “Alternative to Violence.

Ταυτότητα έργου ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 και έχει διάρκεια 14 μήνες. Έχει στόχο να εκπαιδεύσει την Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ στο πώς να υποστηρίζει τον θύτη της έμφυλης βίας. Ο Νορβηγικός Φορέας «Alternative to Violence» με 30 χρόνια εξειδίκευση στην υποστήριξη του θύτη της έμφυλης βίας θα εκπαιδεύσει το προσωπικό της ΕΚΔ-ΣΑΦ, αλλά και εκπροσώπους της Αστυνομίας Δράμας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Νομού Δράμας στο πώς να διαχειρίζεται το θύτη και να καταπολεμά τα αίτια της κακοποίησης.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί μία πανεπιστημιακή έρευνα για τις αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Δυτικής Αττικής και Δημοκριτείου, ενώ θα ανανεωθεί η ιστοσελίδα του έργου και θα δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Τέλος θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης ενημερωτικά εργαστήρια με μαθητές και φοιτητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Δήμου Δράμας ως προς τις  αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο.

Χρηματοδότηση και συνεργασία με Νορβηγική Πρεσβεία

Τα έργα «To Mobile School Ταξιδεύει» και «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» χρηματοδοτούνται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) τον οποίο αποτελούν τρεις δωρήτριες χώρες και συγκεκριμένα η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λίχτενστάιν. Η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα χρηματοδότησε ολιγόλεπτο βίντεο του έργου «To Mobile School Ταξιδεύει» το οποίο και πρόβαλλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στον ίδιο ιστότοπο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2021 φιλοξένησε συνέντευξη της προέδρου Αλίκης Τσιαμούρα. Επίσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα διοργάνωσε την δράση «Orange Day» κατά την οποία κτίρια σε όλη την Ελλάδα φωτίστηκαν πορτοκαλί που είναι το χρώμα το οποίο καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στην γυναικεία κακοποίηση. Σε αυτή την εκστρατεία συμμετείχε και η Ένωση Κυριών Δράμας φωτίζοντας πορτοκαλί το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.

Τα έργα «Το Mobile School Ταξιδεύει» και «ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr