Home > νέα > Στη Δράμα ο τελικός του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης στις 10 και 11 Μαΐου Επτά σχολικές ομάδες χειροσφαίρισης από Κύπρο, Άργος, Αθήνα, Χανιά, Βέροια συν την ομάδα κοριτσιών του ΓΕΛ Προσοτσάνης

Στη Δράμα ο τελικός του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης στις 10 και 11 Μαΐου Επτά σχολικές ομάδες χειροσφαίρισης από Κύπρο, Άργος, Αθήνα, Χανιά, Βέροια συν την ομάδα κοριτσιών του ΓΕΛ Προσοτσάνης

Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχη και δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας

Στη Δράμα ο τελικός του Πανελλήνιου

Σχολικού Πρωταθλήματος

Χειροσφαίρισης στις 10 και 11 Μαΐου

Επτά σχολικές ομάδες χειροσφαίρισης από Κύπρο, Άργος, Αθήνα, Χανιά, Βέροια συν την ομάδα κοριτσιών του ΓΕΛ Προσοτσάνης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ πρόκειται να διεξαχθεί η τελική φάση των Πανελληνίων Αγώνων Σχολικού Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης (Χάντμπολ) στις 10 και 11 Μαΐου, όπου συμμετέχει η ομάδα κοριτσιών του ΓΕΛ Προσοτσάνης. Οι αγώνες θα γίνουν τόσο στο κλειστό Γυμναστήριο της Προσοτσάνης «Γεώργιος Μακρής», όσο και στο Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο της Δράμας «Δημήτριος Κραχτίδης».

Για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας κ. Σπύρο Κιουλάνη, καθώς και τον υπεύθυνο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Σάββα Καραβασίλογλου.

Όπως αρχικά επεσήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Κιουλάνης, «ήταν μια υπόσχεση που είχε δοθεί στις μαθήτριες του ΓΕΛ Προσοτσάνης το 2019, την χρονιά που είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες, ότι την επόμενη χρονιά, θα κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε οι επόμενοι αγώνες να ερχόντουσαν στη Δράμα».

Όπως τόνισε ο κ. Κιουλάνης, «η επόμενη χρονιά ήταν το 2020, η χρονιά της πανδημίας και ήταν αδύνατο να γίνει οτιδήποτε λόγω των απαγορεύσεων που υπήρχαν». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος δεν αφέθηκε και κάναμε «πολύ σημαντικές προσπάθειες από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, γιατί έπρεπε να γίνει ένας εμπεριστατωμένος φάκελος που κατατέθηκε στο Υπ. Παιδείας και να γίνει δεκτός, αλλά βέβαια και με την υποστήριξη όλων των φορέων της Δράμας, καθώς την πραγματική συμβολή στην προσπάθεια αυτή, του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ και τους δημάρχους Δράμας κ. Μαμσάκο και Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη».

Ο κ. Κιουλάνης τόνισε ότι είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση για τη Δράμα και τα σχολεία της, «δεδομένου ότι υπάρχει και μια πλούσια σημαντική παράδοση στον αθλητισμό αλλά και γενικότερα στην χειροσφαίριση στη Δράμα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποδεχθούμε τις αποστολές των σχολείων από την Κύπρο, την Αθήνα, τα Χανιά και τη Βέροια για να περάσουν καλά, αλλά να γνωρίσουν και τη Δράμα».

Σημείωσε ακόμα ο κ. Κιουλάνης, ότι «στις διαδικασίες αυτές του σχολικού αθλητισμού, υπάρχουν δύο έννοιες που είναι ταυτόσημες: η συμμετοχή και η  νίκη. Άρα το μήνυμά μας είναι όλοι και όλες να χαρούν τη συμμετοχή τους στους αγώνες αυτούς, ωστόσο δεν θα κρύψουμε και την επιθυμία μας το ΓΕΛ Προσοτσάνης να βρεθεί στο υψηλότερο βάθρο».

Και το 2022 η Προσοτσάνη είχε πάρει το Πρωτάθλημα

Με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε αρχικά ότι τα κορίτσια από το ΓΕΛ Προσοτσάνης είχαν πάρει το Πρωτάθλημα και το 2022 «…τότε και  εγώ είχα δώσει αυτή την υπόσχεση, ότι φέτος θα φέρναμε την τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης στη Δράμα. Και ως παλιός χαντμπολίστας, ένιωσα και μια επιπλέον ευθύνη γι’ αυτό το γεγονός».

Σημείωσε ο ίδιος ότι, «από το 2022 ακόμα, κάναμε όλες εκείνες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλουμε έμπρακτα στη διοργάνωση αυτής της τελικής φάσης στη Δράμα, και θα είναι ευτυχής η συγκυρία να μπορέσουμε να χειροκροτήσουμε τα κορίτσια της Προσοτσάνης στο υψηλότερο σκαλί».

Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, ότι «ήταν μια δύσκολη προσπάθεια, μιας και η Κύπρος επεδίωξε να πάρει την τελική φάση, οπότε βάλαμε περισσότερες δυνάμεις για να το πετύχουμε. Θα είναι μια πολύ καλή διοργάνωση, μιας και η Δράμα έχει αποδείξει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει με επιτυχία τέτοιες διοργανώσεις».

Πρωτοπορούν τα κορίτσια της Προσοτσάνης

Με τη σειρά του, ο υπεύθυνος του Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και υπεύθυνος για τη διοργάνωση των σχολικών αγώνων κ. Καραβασίλογλου, σημείωσε ότι «εμείς ως Φυσική Αγωγή, νιώθαμε ότι χρωστούσαμε μια τέτοια διοργάνωση στο ΓΕΛ της Προσοτσάνης και τα κορίτσια της ομάδας, γιατί την τελευταία δεκαετία πρωταγωνιστούν συνέχεια στις τελικές φάσεις, έχουν κερδίσει πανελλήνια πρωταθλήματα, έχουν συμμετάσχει σε Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα».

Όπως είπε, «θα καταφέρουμε και θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας στη διοργάνωση και ευχόμαστε να κερδίσουν οι καλύτερες ομάδες ελπίζοντας ότι θα είναι μέσα και η ομάδα της Προσοτσάνης».

Οι ομάδες

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για το πόσες ομάδες θα βρεθούν στη Δράμα, ο κ. Καραβασίλογλου εξήγησε ότι, στη Δράμα θα έρθουν συνολικά 4 ομάδες αγοριών και 4 ομάδες κοριτσιών. Οι ομάδες των αγοριών θα είναι μία από την Κύπρο, μία από το Άργος, μία από την Αθήνα και μία από τη Βέροια, και οι ομάδες των κοριτσιών θα είναι μία από την Κύπρο, μία από τα Χανιά, μία από την Αθήνα και μία της Προσοτσάνης.

Οι προκριματικοί αγώνες θα γίνουν την πρώτη μέρα στις 10 Μαΐου, οι προκριματικοί αγώνας των κοριτσιών θα γίνουν στην Προσοτσάνη στο «Γεώργιος Μακρής» και των αγορών στη Δράμα στο «Κραχτίδη».

Τη δεύτερη μέρα στις 11 Μαΐου, οι μικροί τελικοί θα γίνουν στην Προσοτσάνη και οι μεγάλοι τελικοί στη Δράμα στο «Κραχτίδη». Πρώτος θα γίνει ο τελικός των αγοριών και θα ακολουθήσει ο τελικός των κοριτσιών, ελπίζοντας ότι η διοργάνωση θα κλείσει με τα κορίτσια της Προσοτσάνης να σηκώνουν το κύπελλο.