Home > νέα > Στη Δράμα το Σάββατο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος- Παπαεμμανουήλ: «Με το παράδειγμά του … μάς έχει δείξει το πώς μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο»

Στη Δράμα το Σάββατο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος- Παπαεμμανουήλ: «Με το παράδειγμά του … μάς έχει δείξει το πώς μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο»

Στη Δράμα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Παπαεμμανουήλ: «Με το παράδειγμά του …

μάς έχει δείξει το πώς μπορούμε

να καταφέρουμε το ακατόρθωτο»

► Κεντρική ομιλία με θέμα: «Ίσες ευκαιρίες για όλους»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ο Ψυχίατρος και Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, καλεσμένος της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και της Π.Ε. Δράμας.

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση έδωσε χθες με δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΑΜΘ κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση – ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο του σχεδίου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Δράμας.

Η εκδήλωση – ημερίδα με τον κ. Κυμπουρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου και ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο «Κων/νος Καραμανλής» του διοικητηρίου Δράμας και έχει κεντρικό τίτλο: «Ίσες ευκαιρίες για όλους».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πριν από την ομιλία του Ψυχιάτρου και Ευρωβουλευτή, θα προηγηθούν χαιρετισμοί, ενώ θα του απονεμηθεί και τιμητικό ενθύμιο στον επιστήμονα κ. Κυμπουρόπουλο, για την άοκνη προσφορά του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Papaemmanoyil

Η εκδήλωση θα κλείσει τέλος, με ευγενική συμμετοχή της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας, σε ένα ταξίδι στην παγκόσμια μουσική σκηνή, υπό τη διεύθυνση – ενορχήστρωση του κ. Ν. Γιαμαλή.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαεμμανουήλ και αναφερόμενος στον κ. Κυμπουρόπουλο, σημείωσε ότι «με το παράδειγμά του όλα αυτά τα χρόνια, μάς έχει δείξει το πώς μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο, το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και όλα τα εμπόδια που προκύπτουν στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας.

Γνωρίζουμε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο από όταν είχε κρατήσει σημαία στο αναπηρικό αμαξίδιο ως μαθητής του Λυκείου, και τώρα ως Ευρωβουλευτής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παλεύει για όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, προβλήματα με νοητική υστέρηση, άλλου είδους δυσκολίες, να έχουν τα ίσα δικαιώματα με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει και στη ν πατρίδα μας και σε άλλες χώρες και με βάσει του απλούς κανόνες της ζωής που πρέπει να έχουμε όλοι.

Πολιτισμός για μας είναι αυτό το πράγμα. Η προσβασιμότητα που πρέπει να έχουν οι δρόμοι μας, τα καταστήματα εστίασης, οι χώροι ψυχαγωγίας, οι χώροι που μπορούμε να έχουμε δικαίωμα στην εκπαίδευση και την ενημέρωση και σ’ αυτό το κομμάτι νομίζω ότι και η δική μας κοινωνία και γενικότερα η κοινωνία πάσχει. Και πρέπει να βελτιώσουμε όλες αυτές τις υποδομές για τους συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα κινητικά, όρασης και ακοής».

 

Το ιστορικό της ημέρας

Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας των Κοινωνικών Δικαιωμάτων έχει ως στόχο να ενισχύσει το κοινωνικό κεκτημένο και να εξασφαλίσει πιο ουσιαστικά δικαιώματα στους πολίτες, στηρίζοντας την κοινωνική πρόοδο, τη δίκαιη και ομαλή λειτουργία των αγορών εργασίας, καθώς και των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας. Επίσης, σέβεται τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και των παραδόσεων των λαών της Ευρώπης και την οργάνωση των δημόσιων αρχών τους σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στον κοινωνικό διάλογο και την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.

Η ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς κατά τις τελευταίες δεκαετίες συνοδεύτηκε από την ανάπτυξη ενός ισχυρού κοινωνικού κεκτημένου, χάρη στο οποίο έχει επιτευχθεί πρόοδος ως προς την ελεύθερη κυκλοφορία, τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, την κοινωνική προστασία, την εκπαίδευση και κατάρτιση. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες όσον αφορά την απασχόληση, την κοινωνική προστασία, την εκπαίδευση, και την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που διατίθενται στο κοινό.

Σήμερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχοντας ως πλαίσιο αναφοράς, ένα πλέγμα δημόσιων πολιτικών για την προάσπιση βασικών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, έχει θέσει ως προτεραιότητα, τη δημιουργία και υλοποίηση αξόνων δράσης, μέσω οργανωμένων θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων πρόληψης και καταπολέμησης της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων.