Home > νέα > Στη Δράμα τα γυρίσματα της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη «Κόκκινο Ποτάμι»

Στη Δράμα τα γυρίσματα της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη «Κόκκινο Ποτάμι»

Στη Δράμα τα γυρίσματα

της σειράς του Μανούσου

 Μανουσάκη «Κόκκινο Ποτάμι»

► Ολοκληρώνονται σήμερα τα γυρίσματα

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, λαμβάνουν χώρα από χθες τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης νέας σειράς του γνωστού σκηνοθέτη, Μανούσου Μανουσάκη, «Κόκκινο Ποτάμι».

Όπως ήταν ήδη γνωστό, οι Δραμινοί είχαν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή για τα γυρίσματα της σειράς, λαμβάνοντας μέρος σε βοηθητικούς ρόλους. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, το ενδιαφέρον των Δραμινών ήταν αρκετά μεγάλο, καθώς περίπου 200 αιτήσεις συμμετοχής συγκεντρώθηκαν εκ των οποίων επιλέχθηκαν 50 περίπου. Να επισημάνουμε φυσικά ότι στην εν λόγω σειρά πρωταγωνιστεί ο Δραμινός ηθοποιός, Ιωάννης Παπαζήσης, ενώ συμμετέχει και ο Δραμινός επίσης ηθοποιός, Σπύρος Σιδέρης.

3

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, τα γυρίσματα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του 2019, ενώ  όλο αυτό το διάστημα οι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κομπάρσοι και ολόκληρο το μεγάλο επιτελείο που συνοδεύει την παραγωγή, πρόκειται να ταξιδέψουν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, στη Γαλλία και την Ρωσία.

Η κινηματογραφικών προδιαγραφών σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι», είναι βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, η οποία ξετυλίγει το χρονικό της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους, μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία.

potami2
Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, τον Μίλτο, µε τη 4χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου.

2

Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά 10 χρόνια μετά και οι ζωές τους θα δεθούν για πάντα, μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές. Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο. Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

kokino1

Συντελεστές της παράστασης: Σενάριο: Δώρα Μασκλαβάνου, Νίκος Απειρανθίτης, Μανούσος Μανουσάκης. Φιλική συμμετοχή: Σταύρος Αβδούλος – Ειρήνη Ριτσώνη. Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης. Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Χαρά-Μάτια Γιαννάτου, Αργύρης Πανταζάρας, Θοδωρής Φρατζέσκος, Γιώργος Ταμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δήμητρα Σιγάλα, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Κώστας Ξυκομηνός, Νικόλας Παπαγιάννης, Σωτήρης Τσακομίδης κ.α. Διευθυντής φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος. Σκηνογράφος: Κατερίνα Ζουράρη. Ενδυματολόγος: Μαρία Μαγγίρα.