Home > νέα > Στη Δράμα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου Πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία που θα διασχίσει όλη την Ελλάδα με αφετηρία τις Πρέσπες

Στη Δράμα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου Πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία που θα διασχίσει όλη την Ελλάδα με αφετηρία τις Πρέσπες

Στη Δράμα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου

Πορεία διαμαρτυρίας για τη

Μακεδονία που θα διασχίσει όλη την Ελλάδα

με αφετηρία τις Πρέσπες

Σε διοργάνωση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών

 

Στο πλαίσιο του μεγάλου συλλαλητηρίου που διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα, οργανώνεται παράλληλά μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα καλύψει σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών, που είναι οι διοργανωτές, την επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου, την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, πρόκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη κεντρική πορεία διαμαρτυρίας από την λίμνη των Πρεσπών. «Από εκεί δηλαδή που υπεγράφη το σύμφωνο μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Δημητρώφ οι Έλληνες Πολίτες υπογράφουν ένα συνυποσχετικό ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ που υπέγραψαν εκεί στους Ψαράδες στις 17 Ιουνίου του 2018», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας.

Η πορεία θα ξεκινήσει από τη λίμνη των Πρεσπών, και θα διασχίσει σχεδόν όλες της πόλεις της Ελλάδας, την Βόρεια Ελλάδα, την Μακεδονίας, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τον Αργοσαρωνικό, και τα νησιά του Ιονίου, για να καταλήξει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου με νέο δεύτερο γενικευμένο συλλαλητήριο , στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Το πρόγραμμα εκ μέρους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας  καθώς και τις κεντρικές θέσεις αλλά  και την φιλοσοφία όπως και την ερμηνεία που διέπει αυτή την πρωτοβουλία,  για αυτή την μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, που ξεκινά την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου από τις Πρέσπες,  έθεσε υπόψη των εκπροσώπων του (ελληνικού & διεθνούς) Τύπου την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεντεύξεων της ΕΣΗΕΑ  ο Ιωάννης Μαλταπές, ένας εκ των δικηγόρων και στενός συνεργάτης, υποστηριχτής και φίλος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας (Ελλάδος – Αθηνών).

Σε ότι αφορά στην περιοχή μας, η πορεία διαμαρτυρίας προερχόμενη από τις Σέρρες θα αφιχθεί στην Δράμα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου, θα κατευθυνθεί προς την πόλη της Καβάλας.

Το κάλεσμα της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών

Κάλεσμα προς όλους του πολίτες, φορείς και συλλόγους, απευθύνει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«Όλοι οι μαζί οι πολίτες. Κλήρος και λαός. Πολίτες αιρετοί και μη αιρετοί! Εκλεγμένοι και μη. Θα πρέπει να δώσουμε την συμμετοχή μας. Σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Να δώσουμε το παρών. Συμβολικά. Ο κάθε ένας με την δική του μικρή ή μεγαλύτερη συμμετοχή. Καλούμε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά των άλλων εκκλησιαστικών περιοχών της Ελλάδος που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να συμμετέχουν.

Καλούμε και προσκαλούμε τους δημάρχους όλων των περιοχών να κινητοποιήσουν τους πολίτες των Δήμων τους και από όπου περάσει η πορεία διαμαρτυρίας να έχουν σχηματίσει το κατάλληλο περιβάλλον συμμετοχής σε αυτή την μεγάλη κινητοποίηση.

Καλούμε και προσκαλούμε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Καλούμε και προσκαλούμε την μαθητιώσα και την Φοιτητική αλλά και την σπουδάζουσα  Νεολαία να συμμετέχει με τον  δικό της τρόπο σε αυτή την συμβολική αλλά μεγάλη σε έκταση χρόνου πορεία διαμαρτυρίας.

Καλούμε τους πάντες. Συλλόγους. Φορείς. Οργανώσεις. Εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους να συμμετέχουν. Να κάνουν κινητοποίηση μέσω των social media. Face Book. Twitter. Istagram .

Καλούμε όλο τον Ελληνικό Λαό να συμμετέχει από την πόλη του ο κάθε ένας. Από όπου περάσει αυτή η πορεία διαμαρτυρίας. Να υποδέχονται την κεφαλή της πορείας με σημαίες στα χέρια. Στα παράθυρα και στα σπίτια τους. Να υψώσουν την Ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους. στα καταστήματα τους.

Καλούμε οργανωμένες ομάδες με μοτοσυκλετιστές. Μηχανοκίνητες  ομάδες. Καλούμε πολίτες να οργανωθούν σε group και να συνακολουθούν την κεφαλή της πορείας. Να ενώνονται μαζί μας και να συνενώνουν την φωνή διαμαρτυρίας τους. έτσι ώστε όλος ο Ελληνικός Λαός να γίνει  ένα σώμα. Μια γροθιά! Μια καρδιά! Μια ψυχή! Και όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αντίθεση μας σε αυτή την ιστορική παραχάραξη που επιχειρείται. Σε αυτό το ιστορικό και πολιτικό πραξικόπημα κατά της Ελλάδος.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της μεγάλης διαμαρτυρίας είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες. Κάθε πόλης. Κάθε χωριού. Κάθε περιοχής. Βγείτε στους δρόμους των πόλεων. Προϋπαντήστε την πορεία αυτή. Ενωθείτε μαζί της».