Home > Πρώτο Θέμα > Στη γραφειοκρατική διαδικασία παρέπεμψε ο δήμαρχος το θέμα της καθυστέρησης της σίτισης του Μουσικού Σχολείου

Στη γραφειοκρατική διαδικασία παρέπεμψε ο δήμαρχος το θέμα της καθυστέρησης της σίτισης του Μουσικού Σχολείου

Επιτροπή του Μουσικού Σχολείου Δράμας στο δήμαρχο Δράμας για τη σίτιση

Στη γραφειοκρατική διαδικασία παρέπεμψε
ο δήμαρχος το θέμα της καθυστέρησης
της σίτισης του Μουσικού Σχολείου

Σε αποχή χθες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ σχολείο σε κατάληψη και συγκεκριμένα το ΕΠΑΛ Δοξάτου και ένα σχολείο σε αποχή από τα μαθήματα και συγκεκριμένα το Μουσικό Σχολείο, είχαμε χθες Δευτέρα στο Νομό Δράμας. Τα υπόλοιπα σχολεία που είχαν τελέσει υπό κατάληψη την προηγουμένη εβδομάδα, ήταν το 3ο – 4ο ΓΕΛ, το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Δράμας και το Γυμνάσιο Καλαμπακίου, τα οποία χθες άνοιξαν κανονικά.
Όπως επίσης έγινε γνωστό χθες, από το πρωί η Εισαγγελία Δράμας έδωσε εντολή στην Αστυνομία, να περάσει από τα υπό κατάληψη σχολεία και να ζητήσει από τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία. Έτσι και ενώ αρχικά στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο η κατάληψη ήταν υπό εξέλιξη, παρ’ όλα αυτά σύντομα έληξε μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας και οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις.
Όσον αφορά το Μουσικό Σχολείο, οι μαθητές από την πρώτη ώρα είχαν ξεκινήσει κατάληψη, η οποία έληξε με την παρέμβαση της Αστυνομίας. Παρ’ όλα αυτά, η κατάληψη εξελίχθηκε σε αποχή, καθώς μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών είχε αφενός αποχωρήσει και αφετέρου αρκετοί κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο της πόλης για το θέμα της σίτισης.

Η σίτιση του Μουσικού Σχολείου
Moysiko sitisi (2) XORIS PROSOPA copyΕπί της ουσίας, η κατάληψη και στη συνέχεια η αποχή των μαθητών στο Μουσικό Σχολείο, αφορά κυρίως το πρόβλημα της μη σίτισής τους. Ενώ οι μαθητές έπρεπε να σιτίζονται από την 1η Οκτωβρίου όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, παρ’ όλα αυτά φέτος υπήρξε σοβαρό πρόβλημα με την όλη διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάδειξη επιχείρησης, η οποία θα αναλάμβανε την σίτιση.
Ήδη από την περασμένη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, είχε κανονιστεί για χθες το μεσημέρι ραντεβού επιτροπής από το Μουσικό Σχολείο με το δήμαρχο Δράμας, προκειμένου να μάθουν πότε θα τελειώσει αυτό το θέμα.
Κατά την ώρα της συνάντησης, πολλοί μαθητές και καθηγητές ήταν έξω από το δημαρχείο της πόλης μας, ενώ την ίδια ώρα, επιτροπή καθηγητών, μαθητών και γονέων συναντήθηκε με το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο καθώς και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σολάκη.
Στη συνάντηση, ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις για το διαγωνισμό ανάδειξης επιχείρησης για τη σίτιση των μαθητών και πώς γίνονται οι προσφορές. Όπως είπε μάλιστα, από το διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε ήδη από το Μάρτιο του 2018, αναδείχθηκε δραμινή επιχείρηση η οποία είχε προσφέρει το συμφερότερο τίμημα. Παρ’ όλα αυτά, μια άλλη επιχείρηση από τη Θεσσαλονίκη, προχώρησε στη διαδικασία των ενστάσεων και μάλιστα σε προδικαστική διαδικασία, πράγμα που δίνει μεγάλη καθυστέρηση στην τελική ανάδειξη του αναδόχου.
Όπως είναι γνωστό και έχουμε ήδη δημοσιεύσει, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, πάρθηκε απόφαση να γίνει ανάθεση σε τοπική εταιρεία, για την προσφορά πρόχειρου γεύματος στους μαθητές (σάντουιτς και χυμός), μέχρι να τελειώσει η κανονική διαδικασία.
Όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση, χθες συγκεκριμένα, κατέθεσαν πέντε Δραμινοί επιχειρηματίες για το ζήτημα της διάθεσης ενός σάντουιτς και ενός χυμού κόστους 2 ευρώ, με χρήματα από πόρους του Δήμου. Η ανάδειξη αναδόχου θα γίνει εντός πέντε ημερών και προσωρινά θα διευθετηθεί το θέμα αυτό.
Όσον αφορά το ζήτημα του διαγωνισμού, ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος είπε προς την επιτροπή του Μουσικού Σχολείου, ότι σήμερα θα συναντηθεί με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Καραγιαννίδη, με σκοπό να γίνει κατάθεση μιας τροπολογίας, με την οποία διαγωνισμοί του είδους με σίτιση μαθητών, να απαλλάσσονται από το ζήτημα της προδικαστικής διαδικασίας και να μην χάνετε χρόνος. Κάποια στιγμή μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι καλύτερα οι διαγωνισμοί αυτοί να γίνονται από το Υπουργείο παρά από το Δήμο, καθώς ούτως ή άλλως τα χρήματα (πάνω από 200.000 ευρώ) είναι του Υπουργείου!
Επί της ουσίας, τόσο ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος, όσο και ο αντιδήμαρχος κ. Σολάκης, παρέμειναν κυρίως στο θέμα της γραφειοκρατικής διαδικασίας λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι το ζήτημα της σίτισης των μαθητών του Μουσικού δεν θα λήξει σύντομα και θα έχει διάρκεια.