Home > Νέα > Στη λίμνη των Λευκογείων-Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας με φιλανθρωπικό σκοπό «Frozen Peaks – Frozen Lake 2022»

Στη λίμνη των Λευκογείων-Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας με φιλανθρωπικό σκοπό «Frozen Peaks – Frozen Lake 2022»

Στη λίμνη των Λευκογείων

Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας

με φιλανθρωπικό σκοπό

«Frozen Peaks – Frozen Lake 2022»

 

 

Οικονομική βοήθεια θα σταλεί από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη και πιο συγκεκριμένα από το Κάτω Νευροκόπι,  στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, σε μία προσπάθεια να στηριχθούν οι σεισμόπληκτοι μέσω των εσόδων αθλητικής εκδήλωσης.

Ειδικότερα, διοργανώνεται από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο, με την αρωγή και υποστήριξη του δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, μία εκδήλωση που ονομάζεται «Frozen Lake». Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου με απόσταση περίπου 15 χλμ που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιανουαρίου 2022.

Οι συμμετέχοντες, θα τρέξουν ή θα περπατήσουν μια διαδρομή γύρω από την παγωμένη λίμνη των Λευκογείων, μέσα από δάσος πεύκων και με υπέροχη θέα.

Η εκκίνηση, θα δοθεί από την κεντρική πλατεία των Λευκογείων και οι αθλητές θα τρέξουν 15 χλμ., όπου θα διασχίσουν το χωριό και λίγο πριν το φράγμα της λίμνης θα μπουν μέσα σε δάσος πεύκων, και στο ψηλότερο σημείο του αγώνα, θα περάσουν από το εγκαταλειμμένο κτίσματα του παρατηρητηρίου πουλιών.

Είναι τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα του αγώνα και τα πλέον ανηφορικά. Η διαδρομή στη συνέχεια κατηφορίζει για ένα χιλιόμετρο μέχρι τη θέση Μηλόρεμα.

Στην αριστερή πλευρά της διαδρομής οι αθλητές θα έχουν θέα την υπέροχη λίμνη του φράγματος των Λευκογείων. Φτάνοντας στα 9,5 χιλιόμετρα θα συναντήσουν το κιόσκι της λίμνης και το σημείο ανεφοδιασμού. Στη συνέχεια, οι αθλητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή στο δημόσιο δρόμο Νευροκοπίου – Ποταμών, πριν βρεθούν στο δεύτερο τμήμα της λίμνης. Μετά το φράγμα, οι αθλητές θα κατευθυνθούν ξανά στην πλατεία των Λευκογείων όπου είναι και ο τερματισμός.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν για τους ενδιαφερόμενους αθλητές και αθλήτριες που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη διαδρομή και να στηρίξουν τους σεισμοπαθείς της Κρήτης, και  ολοκληρώνονται στις 5 Ιανουαρίου και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15 ευρώ. Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Με νέα ανακοίνωση, οι διοργανωτές του αγώνα Frozen Lake, λόγω της έξαρσης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και λόγω των καιρικών συνθηών που επικρατούν στην περιοχή τις πρωινές ώρες, ανακοινώνουν ότι:

  1. Άπαντες να φορούν διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας τόσο κατά την άφιξη τους στα Λευκόγεια και μέχρι την ώρα της εκκίνηση, όπως επίσης και αμέσως μετά τον τερματισμό.
  2. Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας του 1,5 μ στο χώρο των γραμματειών για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής
  3. Κατά τη διαδρομή προς το Νευροκόπι τις πρωινές ώρες, λίγο μετά τη διασταύρωση του Βώλακα έως τα Λευκόγεια, εξαιτίας της υγρασίας και της χαμηλής θερμοκρασίας, σε ορισμένα σημεία υπάρχει ολισθηρότητα στο οδόστρωμα.
  4. Το τερέν της διαδρομής του αγώνα σε ορισμένα σημεία έχει λάσπη και λιμνάζοντα νερά, τα οποία αναλόγως της ώρας διέλευσης ή της θερμοκρασίας μπορεί να είναι παγωμένα..
  5. Επειδή η στάθμη των νερών της λίμνης αναλόγως των βροχοπτώσεων, δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει αυξομειώσεις, για τη δική σας ασφάλεια, αλλά και ισονομίας μεταξύ των αθλητών, θα πρέπει να ακολουθείτε την σηματοδότηση της διαδρομής.
  6. Τα σήματα του αγώνα είναι πυκνά και συνίστανται από φωσφορίζοντα αντανακλαστικά, κίτρινο – κόκκινο, ή κίτρινα φωσφορίζοντα ταμπελάκια με το λογότυπο της διοργάνωσης, σημαιάκια αντανακλαστικά κόκκινου χρώματος, κορδέλες σήμανσης και σήματα κατεύθυνσης ή απαγορευτικά.
  7. Τρεχούμενο νερό θα υπάρχει στο 7 χιλιόμετρο και ο μοναδικός Σταθμός Τροφοδοσίας θα υπάρχει στο κιόσκι της λίμνης στο 10ο χιλιόμετρο.
  8. Η εκκίνηση θα δοθεί από τέσσερα διαφορετικά σημεία αντίστοιχων γκρουπ αθλητών προς αποφυγή συνωστισμού.