Home > Αθλητικά > Στην Α2 Γυναικών ο ΓΣ Δράμας O προπονητής Χρήστος Ηλιόπουλος μιλάει στον Π.Τ.

Στην Α2 Γυναικών ο ΓΣ Δράμας O προπονητής Χρήστος Ηλιόπουλος μιλάει στον Π.Τ.

Στην Α2 Γυναικών ο ΓΣ Δράμας

O προπονητής Χρήστος Ηλιόπουλος μιλάει στον Π.Τ.

 

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Ο Γ.Σ Δράμας θα συμμετέχει από του χρόνου στην Α2 βόλεϊ γυναικών. Η ομάδα της Δράμας δέχθηκε πρόταση από την ΕΟΠΕ για άνοδο και έτσι την νέα αγωνιστική χρονιά θα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών. Να θυμίσουμε πως ο Γ.Σ. Δράμας βγήκε πρωταθλητής στην Περιφέρεια και συμμετείχε στο τουρνουά ανόδου που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, χάνοντας το εισιτήριο για την άνοδο την τελευταία στιγμή.

32973598_912053988977274_4890783889653497856_o

Η ομάδα της Δράμας παρά την μεγάλη της νίκη στο τελευταίο παιχνίδι επί του Ποσειδώνα Βέροιας δεν πανηγύρισε τελικά την άνοδο. Η ομάδα της Ημαθίας κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει την Ελασσόνα, που ήδη είχε εξασφαλίσει την άνοδο, με αποτέλεσμα να γίνει η τρίτη ομάδα μετά την ομάδα της Λάρισας και τα Πεύκα που πήρε την άνοδο από τον Βόρειο Όμιλο.

Ο προγραμματισμός της πρωταθλήτριας ΕΣΠΕΘΡ γίνεται πλέον με νέα δεδομένα για την Α2 και συνεπώς η Περιφέρεια Θράκης & Ανατ. Μακεδονίας αποκτά και τέταρτη ομάδα μετά τις Νίκη Αλεξανδρούπολης, Νέα Βύσσα και ΑΟ Καβάλας που βρίσκονταν ήδη στην εν λόγω κατηγορία.

Η ανακοίνωση του ΓΣ Δράμας:

«Τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις ή όπως είπε ο Paolo Coehlo “όταν κάτι το θέλεις πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί μαζί σου για να το πετύχεις!”

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ομάδα της καρδιάς μας την ερχόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών.

Μετά από ακύρωση συμμετοχής στην Α2, ομάδας που συμμετείχε μαζί μας στο τουρνουά ανόδου, δεχθήκαμε πρόταση από την ΕΟΠΕ για άνοδο, την οποία δεχθήκαμε και ανακοινώνουμε με χαρά!

Ο δρόμος είναι σκληρός, όρεξη για δουλειά από όλους υπάρχει, οπότε ένα καινούριο ταξίδι ξεκινά την νέα αγωνιστική περίοδο και σας θέλουμε όλους δίπλα μας, κοντά στην ομάδα της καρδιάς μας!».

Ο «Π.Τ.» επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας, κ. Χρήστο Ηλιόπουλο, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα για την άνοδο του Γ.Σ. Δράμας στην Α2 κατηγορία.

Πως αισθάνεστε μετά την ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα σας;

Είναι η τρίτη φορά που έχω αναλάβει την ομάδα και ανεβαίνουμε στην Α2. Πιστεύω ότι αποκαταστάθηκε μια αδικία στο τουρνουά της Πρέβεζας. Και το λέω αυτό, γιατί κανονικά εμείς έπρεπε να ανέβουμε, αλλά την τελευταία ημέρα στήθηκε ένα παιχνίδι εις βάρος μας από δυο ομάδες όμορες, από την Βέροια και την Ελασσόνα, και διαμόρφωσαν αποτέλεσμα. Η Βέροια δεν κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μπορέσει να αγωνιστεί στην Α2. Οι επόμενοι επιλαχόντες ήμασταν εμείς γι’ αυτό και η Ομοσπονδία μας πρότεινε και εμείς το αποδεχτήκαμε το αίτημα αυτό.

drama-volley

Αισθάνεστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση;

Η Α2 δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά το επίπεδο είναι πιο ανεβασμένο και η κατηγορία έχει πολύ πιο ισχυρές ομάδες. Δεν μπορώ να πω ότι θεωρούμαστε έτοιμοι. Τα παιδιά, τα οποία απαρτίζουν την ομάδα είναι 16 και 17 χρονών και μια κοπέλα 19 χρονών. Θέλουμε πολύ δουλειά, για μεταγραφές. Είναι πολύ δύσκολο να έρθει μια κοπέλα στη Δράμα γιατί τα χρήματα τα οποία ζητάει είναι απαγορευτικά για το δικό μας μπάτζετ και τώρα με τα δικά μας παιδιά θα κυνηγήσουμε ότι μας αξίζει.

 

Ποιος είναι ο στόχος σας στην κατηγορία;

Πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην Α2 κατηγορία, και οι υπόλοιποι στόχοι δεν αλλάζουν. Π.χ. η διάκριση στα αναπτυξιακά τμήματα παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων και η στελέχωση όσο μπορούμε με δικά μας παιδιά της  γυναικείας ομάδας. Από τα φυτώριά μας είναι οι αθλήτριες οι οποίες αγωνίζονται. Τώρα το πρόβλημα είναι ότι τα κορίτσια που έχουμε είναι στην Γ’ Λυκείου και δεν ξέρουμε αν του χρόνου θα βρίσκονται κοντά στην ομάδα.

 

Υπάρχει εμπειρία για να σταθεί η ομάδα στην κατηγορία;

Όχι. Μόνο από την δική μας πλευρά, τη διοίκηση και τους προπονητές. Για τα κορίτσια είναι μια καινούργια εμπειρία, δεν έχουν παραστάσεις, όμως δεν τους λείπει η όρεξη και το πάθος για το άθλημά τους.

 

Ένα μήνυμα για τον κόσμο;

Είναι μια ευκαιρία για τον δραμινό φίλαθλο κόσμο να έρθει να δει από κοντά βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Θα φανεί αυτό και όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα, από ομάδες τις Θεσσαλονίκης που πέρυσι ήταν στην Α’ Εθνική κατηγορία και τώρα έχουν πέσει στην Α2. Έχει πολύ δυνατές ομάδες, που απαρτίζονται κατά 80-90% από φοιτήτριες, οι οποίες τυγχάνει να έχουν στην πόλη  τους πανεπιστημιακά ιδρύματα και να τις έχουν στις ομάδες τους.

Ο φίλαθλος κόσμος πιστεύω ότι θα έρθει και θα ευχαριστηθεί τα παιχνίδια. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να μπορέσουμε να σταθούμε αντάξιοι σε αυτή την κατηγορία.

 

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση των αθλητριών όταν άκουσαν ότι θα αγωνίζονται του χρόνου στην Α2 κατηγορία;

Χάρηκαν πάρα πολύ. Πιστεύουν ότι δικαιώθηκε ο αγώνας τους, γιατί έκαναν τεράστια προσπάθεια κατά την διάρκεια όλη της χρονιάς, σε ένα πρωτάθλημα που είχε πολύ μεγάλη διάρκεια.

Εμείς από την πλευρά μας, εγώ και η διοίκηση δεν μπορούσαμε να τους το αρνηθούμε αυτό, ήταν η επιβράβευση των κόπων τους.