Home > Πρώτο Θέμα > Στην τελική ευθεία για την Ονειρούπολη με θεματική ενότητα την Ειρήνη-Με κλειστές προσφορές τα ψυχαγωγικά παιχνίδια που έφεραν κέρδος 102.000 ευρώ στο Δήμο!

Στην τελική ευθεία για την Ονειρούπολη με θεματική ενότητα την Ειρήνη-Με κλειστές προσφορές τα ψυχαγωγικά παιχνίδια που έφεραν κέρδος 102.000 ευρώ στο Δήμο!

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτισμού στον «Π.Τ.»

Στην τελική ευθεία

για την Ονειρούπολη

με θεματική ενότητα την Ειρήνη

Με κλειστές προσφορές τα ψυχαγωγικά παιχνίδια που έφεραν κέρδος 102.000 ευρώ στο Δήμο!

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου, συζητήθηκε το  θέμα της παραχώρησης χώρου για την εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιχνιδιών στο χώρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης Δράμας 2022-2023.

Με την ψήφιση και αυτών των θεμάτων, ουσιαστικά περάσαμε πλέον στην τελική ευθεία για το στήσιμο της Ονειρούπολης, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας, ενώ πλέον μέχρι τώρα, έχει οριστικοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος.

Από όσα είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου, η φετινή Ονειρούπολη θα έχει κεντρική θεματική την Ειρήνη, τονίζοντας μάλιστα ότι, ένα μικρό κορίτσι, η Ειρήνη, θα επιλέξει να περάσει τα φετινά Χριστούγεννα στη Δράμα και στην Ονειρούπολη. Στο τέλος της διοργάνωσης, θα φύγει για να στείλει το μήνυμά της σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τάσσου, όλα είναι έτοιμα πλέον για να ξεκινήσουν οι εργασίες, καθώς οι συμβάσεις με τον ανάδοχο έχουν υπογραφεί ώστε να μεταφερθούν στο δημοτικό κήπο τα σπιτάκια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού.

Αναφορά έκανε επίσης ο κ. Τάσσου και στο ζήτημα του καλλιτεχνικού προγράμματος, λέγοντας ότι η Οργανωτική Επιτροπή κατέληξε σε τρεις μεγάλες κεντρικές συναυλίες, η μία στην έναρξη και οι άλλες σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια, δίνοντας έμφαση και σε τοπικά μουσικά σχήματα.

Αναφορικά με τις δωρεάν δράσεις  για τους επισκέπτες και τα παιδιά, θα έχουμε και πάλι τις γνωστές δράσεις όπως: «Το σπίτι του Άι Βασίλη», «Το ταχυδρομείο του Άι Βασίλη», «Ζωγραφική προσώπου», «Σπίτι του παραμυθιού», «Το ραδιόφωνο της Ονειρούπολης», «Το σαπωνοποιείο του Άι Βασίλη», «Το Ξυλουργείο του Άι Βασίλη» και άλλες.

Κατά τη συνεδρίαση ψηφίστηκαν επίσης ομόφωνα από το σώμα, και τα έξοδα της δεύτερης κατανομής με το συνολικό ποσό να ανέρχεται φέτος στις 223.260 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της παραχώρησης χώρου για την εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιχνιδιών, να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος η διαδικασία έγινε με κλειστές προσφορές. Από αυτό, συνάγεται ότι ο Δήμος Δράμας για πρώτη φορά θα έχει έσοδα 102.000 ευρώ,

ενώ παλαιότερα τα ποσά αυτά έφταναν περί τις 20.000 ή και 50.000 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά είπε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μλεκάνης.

Τάσσου: Η δουλειά της Οργανωτικής Επιτροπής

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υπεύθυνος για τη διοργάνωσης της Ονειρούπολης κ. Τάσσου, σημείωσε ότι η όλη συζήτηση κύλησε ομαλά και ήρεμα, χωρίς αντεγκλήσεις, ενώ αν και υπήρξαν παρατηρήσεις και διαφωνίες από τις παρατάξεις, εντούτοις ψηφίστηκαν όλα ομόφωνα.

Τόνισε μάλιστα ότι, «η διαδικασία για τα ψυχαγωγικά παιχνίδια φέτος έγινε με κλειστές προσφορές και το ποσό του οποίου επωφελείται ο Δήμος Δράμας είναι 102.000 ευρώ».

Σημείωσε επίσης ο ίδιος και τα εξής: «Όταν ανέλαβα την ευθύνη του τμήματος Πολιτισμού και γνώριζα ότι θα ήμουν υπεύθυνος για τη διοργάνωση της Ονειρούπολης, ο πρωταρχικός πολιτικός μου στόχος, ήταν να γίνει η Ονειρούπολη, από ένα πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων σ’ ένα πεδίο πολιτικής σύγκλισης. Και αυτό επιτεύχθηκε. Επιτεύχθηκε γιατί συγκλήθηκε μια Οργανωτική Επιτροπή με εκπροσώπους τόσο από το Δήμο, όσο και με εκπροσώπους της κοινωνίας και της οικονομίας, η οποία εργάστηκε αρκετά το περασμένο διάστημα, με ειλικρίνεια ο ένας απέναντι στον άλλον, με σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον. Και τα αποτελέσματα της δουλειάς αυτής φαίνονται στο γεγονός ότι τα Δημοτικά Συμβούλια τα οποία αποφασίζουν για την Ονειρούπολη, έφτασαν να απασχολούν σε ώρα λιγότερο από άλλα ζητήματα. Ενώ παλαιότερα ήταν μια διαφορετική κατάσταση. Και  αυτό δεν οφείλεται σ’ εμένα, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής: στον Κώστα Καλαϊτζίδη, στον Δημήτρη Ιωαννίδη, στον Γιώργο Μήτρου, στον Κοσμά Καλαϊδόπουλο, στον Άγγελο Καλλία, στον Ανέστη Τοπαλίδη και στον Γιώργο Μαρούση. Αυτή η δουλειά βγαίνει και προς τα έξω και πραγματικά θέλουμε μ’ αυτή την Ονειρούπολη να γίνουν όλοι οι Δραμινοί μια αγκαλιά».