Home > νέα > Στο Καρναβάλι Χωριστής Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών

Στο Καρναβάλι Χωριστής Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών

Στο Καρναβάλι Χωριστής

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

την Καθαρά Δευτέρα με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών

 

Πλούσιο αναμένεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το τριήμερο στο Καρναβάλι της Χωριστής, με την κορύφωση των εκδηλώσεων να γίνεται την Καθαρά Δευτέρα με την παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σήμερα Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ο «Τρανός Χορός», στο κέντρο διασκέδασης «Ρέμα». Το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια – Band – a tetoia» θα συμμετέχει, καθώς είναι ένα παραδοσιακό συγκρότημα, που τιμά την τοπική, δημοτική και όχι μόνο μουσική, γιατί έχει αποδείξει ότι κατέχει και παρέχει άφθαστη ποιότητα και απαράμιλλη μουσική ικανότητα. Η κουλτούρα, τα ακούσματα, οι χοροί, τα κάθε λογής βιώματα, εναρμονίζονται άριστα και αποδίδουν τέρψη ψυχής.

Αύριο Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική Καρναβαλική παρέλαση στις 11.30 το πρωί, στον κεντρικό δρόμο από το τρίγωνο έως την πλατεία, με κέφι, μουσική και χορό στους ρυθμούς του Καρναβαλιού.

Στην εκδήλωση, θα συμμετέχει ο διάσημος παραμυθάς Ματθαίος Μπίμπλ, ο οποίος έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο να συνδυάσει σε μια μοναδική αποκριάτικη ιστορία χιλιάδες παραμύθια. Πόσα όμως παραμύθια μπορούν να ζωντανέψουν σε μια ιστορία μέσα στο Καρναβάλι της Χωριστής; Για να δούμε θα τα καταφέρει; Η συνέχεια στην Αποκριάτικη γιορτή της Χωριστής.

Στην εκδήλωση, θα συμμετέχουν οι Blocko Da Grecia «Fasarioso», η χορευτική ομάδα Yin Young Crew από την σχολή της Λαμπρινής Καλφοπούλου στην Χωριστή με χοροδιδάσκαλο τον Θωμά Παπαθεοδώρου (Papa Tom), θα μας παρουσιάσει ένα χορευτικό show, street dance που θα συναρπάσει μικρού και μεγάλους.

Η ομάδα Yin Young, αποτελείται από άτομα τα οποία έχουν διακρίσεις σε πολλούς διαγωνισμούς χορού στην Βόρειο Ελλάδα.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Παραδοσιακού Taek Won Do (WIF) «ZEN», θα παρουσιάσει επίδειξη Dance με το παιδικό τμήμα και το γυμναστήριο SV Training, παρουσιάζει το παιδικό τμήμα σε ρυθμούς Zumba Kids με νέες χορογραφίες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο και πιο τρελό masque night του Credo, με τη συμμετοχή του Dj Dimitri Credo στη Χωριστή Δράμας.

Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, οι Blocko Da Grecia «Fasarioso» γκουπ κρουστών το οποίο παίζει Βραζιλιάνικους και Ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, θα διατυμπανίσουν την έναρξη της Καρναβαλικής Παρέλασης.

Με το πρώτο κιόλας χτύπημα το μυαλό σου αδειάζει. Όλα σταματούν για να απολαύσεις τη μουσική! Την παρέλαση, θα ανοίξει η μπάντα του Μουσικοδραματικου Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».

Στον κεντρικό δρόμο του χωριού, θα παρελαύνουν και θα χορεύουν στους ρυθμούς του Καρναβαλιού, ξυλοπόδαροι με αποκριάτικες φιγούρες.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων, θα γίνει με την παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών.

Οι πανελλήνιοι πρωταθλητές Street WarrioZ μαζί με τα τμήματα τους από τον σύλλογο Chorodrama, θα παρουσιάσουν ένα έντονο και δυναμικό Street Show πριν από την έναρξη του Καρναβαλιού. Οι χοροδιδάσκαλοι είναι οι: Κωνσταντίνος Μαραπίδης, Στρατούλα Κεμανετζή, Αλέξανδρος Κουρτίδης, και ο Θωμάς Παπαθεοδώρου.

Οι Street WarrioZ, έχουν πολλές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωση την νίκη τους στο Street Fighters στην Θεσσαλονίκη, όπου εκπροσώπησαν και την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς στην Ιταλία.

Η λήξη των εκδηλώσεων, θα γίνει με ξεφάντωμα συντροφιά με τον Dj Dimitri Duke, μπροστά στον Σύλλογο, με άφθονο κρασί, ψητό κρέας, φασολάδα από τους έμπειρους μάγειρες του Συλλόγου.