Home > Αρθρα > ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΜΙΑ «ΧΟΥΦΤΑ ΠΙΣΣΑ»…… «ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ» ΤΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ!!! Του Θωμά Μαργαρίτη

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΜΙΑ «ΧΟΥΦΤΑ ΠΙΣΣΑ»…… «ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ» ΤΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ!!! Του Θωμά Μαργαρίτη

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΜΙΑ «ΧΟΥΦΤΑ ΠΙΣΣΑ»…… «ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ» ΤΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ!!!

Στη Δράμα ακόμα προσπαθούν να κάνουν μια σύσκεψη … της προκοπής!!!

 

Του Θωμά Μαργαρίτη, δικηγόρου, πρώην Δημάρχου Δράμας, τέως Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και νυν Προέδρου του «Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ν. Δράμας» με την επωνυμία «Δραμινή φλόγα».

thomas_margaritis2

 

Χρειάσθηκε πραγματικός αγώνας για να εξασφαλισθεί η δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ. Μωϋσιάδη, για βελτίωση  του υφισταμένου δρόμο προς Αμφίπολη. Ιδιαίτερα του τμήματος από Μαυρολεύκη έως Παλαιοκώμη, μήκους 28 μόλις χιλιομέτρων,  του οποίου η κατάσταση ήταν και είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Εξ αρχής ήμουν επιφυλακτικός για το εύρος των παρεμβάσεων παρά τα υποσχεθέντα. Δυστυχώς επαληθεύτηκα. Για τις μέχρι σήμερα ελάχιστες εργασίες, (έξω από το Ροδολίβος 100 μέτρα περίπου και 50 μέτρα περίπου στην Γέφυρα της Παλαιοκώμης), κουβαλήθηκαν μηχανήματα και δούλεψαν συνεργεία 2-3 μέρες και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν. Διερωτώμαι γιατί δεν συνέχισαν τις εργασίες των  υποσχεθέντων 800 μέτρων στην Ν. Μπάφρα; Διερωτώμαι πότε θα γίνουν όλες οι υποσχεθείσες  παρεμβάσεις στην Πρώτη, στη Συμβολή  και αλλού; Αφού οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα ήταν εκεί γιατί έφυγαν;

Μήπως ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών άλλαξε γνώμη γιατί έπρεπε να ικανοποιήσει το «αχανές», όπως το χαρακτήρισε, επαρχιακό του δίκτυο και σκέφτεται να αθετήσει την υπόσχεσή του;

Προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά θεωρώ τουλάχιστον περίεργη την διακοπή των εργασιών. Φοβούμαι μήπως τα χρήματα της εργολαβίας «τελειώσουν» στο λοιπό επαρχιακό δίκτυο του Ν. Σερρών και εμείς μείνουμε στην αναμονή, όπως ήμασταν μια ζωή.

Πάντως, θα είναι πραγματικά ντροπή να μείνουμε μόνο στα 150 μέτρα άσφαλτο που έπεσαν μέχρι σήμερα και μεγάλη προσβολή για όλους εμάς τους Δραμινούς. Ελπίζω να μην έγινε τόσος αγώνας για το τίποτα.

Ελπίζω να μην «έπεσε στάχτη στα μάτια» των Δραμινών με μία χούφτα πίσσα.

Με την ευκαιρία, ερωτώ τον κ. Μωϋσιάδη πότε θα βγει και θα υλοποιηθεί η εργολαβία για τις διαγραμμίσεις του δρόμου;  Ο χειμώνας πλησιάζει. Πάλι θα κλείνουμε ραντεβού στα τυφλά με τον θάνατο;

Θα μου πείτε ότι είμαι πολύ απαιτητικός και ότι όλα τα περιμένουμε από τους Σερραίους.  Λογικό είναι να με ρωτήσετε τι κάνουν οι αρμόδιοι θεσμικοί εκπρόσωποί μας.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, έγραψε μέχρι σήμερα στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όπως και οι λοιποί αρμόδιοι, την νόμιμη, εφικτή και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση που επίσημα έθεσα, που είναι η οριστική λύση στην βελτίωση και συντήρηση του υφισταμένου δρόμου για πάντα.

Και αυτή είναι η υπογραφή διαπεριφερειακής συνεργασίας των Περιφερειών Α.Μ.Θ. και Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε η Αντιπεριφέρεια Δράμας να αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης του δρόμου από Μαυρολεύκη μέχρι Παλαιοκώμη με την οικονομική συνδρομή της Αντιπεριφέρειας Σερρών.

κ. Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και λοιποί αρμόδιοι,

Αφού δεν αναζητείτε την οριστική λύση, οχυρωμένοι πίσω από την τυπική αρμοδιότητά σας μέχρι την Μαυρολεύκη και την αναρμοδιότητά σας πέραν αυτής, αφού σας αρέσει να ταλαιπωρούνται και να σκοτώνονται οι Δραμινοί στον δρόμο αυτό και εσείς σφυρίζεται αδιάφορα, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πάρτε ένα τηλέφωνο τον κ. Μωϋσιάδη, μήπως ρίξει λίγη πίσσα παραπάνω πριν τελειώσουν τα λεφτά, όπως σας ζήτησα έγκαιρα, δια του υπ’ αριθμ. πρωτ. 381/24-4-2017 εγγράφου μου, που επισυνάπτω. Εκτός αν κυνηγάτε  και ονειρεύεστε τα άπιαστα και ανέφικτα, αρέσκεστε στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και την πώληση προσδοκιών και ελπίδων και αφήνετε τα μικρά αλλά εφικτά για μας τους  πρώην θεσμικούς και νυν εξωθεσμικούς.

κ. Αντιπεριφερειάρχα,

Εσείς και οι όμοιοί σας, ακόμα προσπαθείτε να κάνετε μία σύσκεψη της προκοπής, αλλά ενδιαφέρεστε περισσότερο για το ποιος θα έχει την πρωτοβουλία των συσκέψεων, για το «φαίνεσθαι» και το «θεαθήναι» και όχι για το αποτέλεσμα. Αγνοείτε προφανώς ότι σκέπτονται και συσκέπτονται στο διηνεκές, με αποκλεισμούς κατά βούληση, όσοι δεν θέλουν να δουλέψουν και αυτοί που θέλουν να δείχνουν ότι κάτι κάνουν, εμπορευόμενοι την ελπίδα. Είμαι βέβαιος ότι όσες κλειστές και ελλιποβαρείς συσκέψεις και να κάνετε, σε κανένα αποτέλεσμα δεν θα οδηγηθείτε.

Ενοχλείστε όταν εξωθεσμικοί, απλοί, αλλά ενεργοί πολίτες αγωνιούν  για τον μέλλον του τόπου μας και θέλουν να μάθουν από πρώτο χέρι το περιεχόμενο των κλειστών συσκέψεών σας. Ενοχλείστε, έστω και αν δεν αμείβονται,  με την δραστηριότητά τους, τις προσπάθειές τους και τα γραφόμενά τους. Ενοχλείστε ακόμη και με την φυσική τους παρουσία.

Αυτοδιαφημίζεστε ως άλογα κούρσας, όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα άλογα κούρσας πρέπει να μάθουν να ζουν με τις ενοχλητικές αλογόμυγες.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Δράμα δυστυχώς κοιμάται και οι αρμόδιοι θεσμικοί μας όνειρο ζουν, μην τους ξυπνάτε. Αφιερώνω τις σκέψεις μου αυτές σε όσους έχουν ακόμη αυτιά για να ακούσουν.