Home > Νέα > Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΠΕΔ ΑΜΘ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»-Μεγάλη η συμμετοχή των Δήμων από τη Δράμα

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΠΕΔ ΑΜΘ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»-Μεγάλη η συμμετοχή των Δήμων από τη Δράμα

Ηχηρό παρόν από τους δημάρχους της Αν Μακεδονίας – Θράκης

Σύμφωνο συνεργασίας

μεταξύ ΠΕΔ ΑΜΘ

και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Μεγάλη η συμμετοχή των Δήμων από τη Δράμα με την παρουσία δημάρχων και μελών του Δ.Σ.

 

 

 

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αν. Μακεδονίας – Θράκης και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την Πέμπτη 25 Αυγούστου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και το πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος.

Στόχος του συμφώνου, αποτελεί τη θεμελίωση μιας μεθοδικής και αποτελεσματικής συνεργασίας τόσο στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης και υγείας, όσο και στο πεδίο της παρέμβασης και προστασίας των παιδιών.

Η τελετή της υπογραφής του συμφώνου έγινε στο Σπίτι του Οργανισμού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, παρουσία του δημάρχου Διδυμοτείχου, κ. Χατζηγιάννογλου Ρωμύλο, του δήμαρχου Δοξάτου, κ. Ζεκερίδη Θεμιστοκλή, του δήμαρχου Καβάλας, κ. Μουριάδη Θεόδωρο, του δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γκαράνη Ιωάννη, του δημάρχου Ξάνθης, κ. Τσέπελη Εμμανουήλ, του δημάρχου Παγγαίου, κ. Αναστασιάδη Φίλιππο, του δημάρχου Παρανεστίου, κ. Καγιάογλου Αναστάσιο και του πρώην Δήμαρχο Διδυμοτείχου, κ. Πατσουρίδη Παρασκευά.

Με γνώμονα αφενός την πολύχρονη και άρτια συνεργασία μεταξύ των Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Οργανισμού, τις έως σήμερα επιτυχημένες δράσεις που υλοποίησαν από κοινού, όπως μεταξύ άλλων, Προληπτική Ιατρική-Οδοντιατρική, Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημερώσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων, και αφετέρου τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, δεσμεύτηκαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης, μέσω των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο της Π.Ε.Δ ΑΜΘ και του εκάστοτε Δήμου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων

Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές του. Συγκεκριμένα:

– Την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

– Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική  Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000

– Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111

– Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017

– Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ

– Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί στην Καβάλα

– Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»

– Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

– Τον  «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων

– Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού

– Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.

– Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.

– Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.

– Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών στους Δήμους της Π.Ε.Δ. ΑΜΘ.

Τέλος, η ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι Δήμοι αναλαμβάνουν:

Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζονται.

Την ενημέρωση  όλων των αρμόδιων υπηρεσιών τους για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, με σκοπό την αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στον εκάστοτε Δήμο.

Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζονται.

Την ενεργή συμμετοχή τους στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas κυρίως μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας ή άλλων υπηρεσιών.