Home > Νέα > Συναντήσεις του πρ. βουλευτή Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδη με υπουργούς για ζητήματα που αφορούν στο Ν. Δράμας

Συναντήσεις του πρ. βουλευτή Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδη με υπουργούς για ζητήματα που αφορούν στο Ν. Δράμας

Συναντήσεις του πρ. βουλευτή Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδη

με υπουργούς για ζητήματα που αφορούν στο Ν. Δράμας

 

 

 

ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΕΝΟΣ την αγωνία, την προσμονή αλλά και τον προβληματισμό της Δραμινής κοινωνίας, ο πρώην βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, επισκέφθηκε προ ημερών μερικούς από τους υπουργούς της κυβέρνησης. Κατά τις συναντήσεις αυτές, ο κ.Κυριαζίδης συνομίλησε σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν το Νομό Δράμας. Αναλυτικότερα:
Με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό αλλά και με την Υφυπουργό κ. Φωτεινή Αραμπατζή  υπήρξε μια εκτενής συζήτηση – ενημέρωση αναφορικά: α) με την κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος μας και άπτεται της αρμοδιότητας του Υπουργείου β) τι βιώνει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος ανά περιοχή και ειδικότερα ο ορεινός και γ) τι προσμένει και τι πρέπει να υπάρξει για την ανακούφιση και την προοπτική του.
Με τον νέο Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα η συζήτηση εστιάστηκε στην αναγκαία και επιβεβλημένη, αλλά και ορθή εκμετάλλευση των φυσικών πηγών ενέργειας και ορυκτού πλούτου του τόπου μας (υδάτινων, λατομικών, δασικών κ.α), αλλά και των δυνατοτήτων επεξεργασίας ορισμένων εξ αυτών τοπικά, μεταφέροντας προς αυτόν  και σχετικές προτάσεις φορέων. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο Νομό και για αναγκαιότητα ύπαρξης ιδιαίτερης μέριμνας για τους κατοίκους ορεινών περιοχών που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα (πχ θέρμανσης).
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη  στον οποίο έγινε μια ενημέρωση και αποτίμηση της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στο Νομό, ως και τα αναγκαία μέτρα που έπρεπε και πρέπει να ληφθούν, αναγνωρίζοντας και τις δικές μας ευθύνες, όπως επίσης και μέριμνα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και υλικό εξοπλισμό.
Με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη  ο οποίος έχει την ευθύνη γενικότερα της εύρυθμης λειτουργίας εσωτερικά του Κράτους, συμπεριλαμβανομένης ειδικότερα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα του πολίτη, όπου βεβαίως και εστιάστηκε κύρια η συζήτηση και η δυνατότητα εκμετάλλευσης από πλευράς των Δήμων της περιοχής μας προγραμμάτων, αλλά και υφιστάμενων προς εξυπηρέτηση τους πόρων.
Τέλος με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Στεργίου με τον οποίο κατά την διεξοδική συζήτηση που έγινε, το βάρος επικεντρώθηκε ιδιαιτέρως στην απήχηση της Κυβερνητικής πορείας-έργου στον τόπο μας και στις αναγκαίες κινήσεις που πρέπει να υπάρξουν, έτσι, ώστε οι προσπάθειες της Κυβέρνησης κάτω από τις αντίξοες σημερινές συνθήκες να διατρέξουν την τοπική κοινωνία, γεγονός που επιβάλλει δουλειά από τους εκπροσώπους του Κόμματος.