Home > νέα > Συνεχίζονται τα προβλήματα στη διασταύρωση των οδών Σκρα και Βεργίνας

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη διασταύρωση των οδών Σκρα και Βεργίνας

Μια «έμμεση απάντηση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη

διασταύρωση των οδών Σκρα και Βεργίνας

Αντιδήμαρχος Γ. Παπαδόπουλος: Δεν υποκύπτουμε σε εκφοβισμούς!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα προβλήματα στη διασταύρωση των οδών Σκρά και Βεργίνας, μετά από την εφαρμογή νέων μέτρων στα οποία είχε προβεί ο Δήμος Δράμας. Το θέμα πλέον των αλλαγών στο συγκεκριμένο σημείο, ταλαιπωρεί πολλούς συμπολίτες μας εδώ και αρκετό καιρό.

Οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις είναι ότι, αφενός ο Δήμος Δράμας αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων εδώ και ένα μήνα περίπου, που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και αφετέρου, οι καταστηματάρχες της περιοχής έχουν προχωρήσει στην κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία Δράμας κατά παντός υπευθύνου.

Το θέμα επανήλθε για άλλη μια φορά στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου από τις αντιπολιτεύσεις.

Τη συζήτηση άνοιξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή» κ. Μλεκάνης, ο οποίος αναφερόμενος στην μηνυτήρια αναφορά των καταστηματαρχών επεσήμανε το πώς τελείωνε η αναφορά τους: «Είναι απαράδεκτο για μια δημοτική αρχή, να εξαναγκάζει τους δημότες της να προσφεύγουν στον Εισαγγελέα, για να βρουν το δίκιο για ένα θέμα το οποίο έχει πλέον αποδειχθεί ότι έχουν απόλυτο δίκιο».

Ο κ. Μλεκάνης μίλησε για «εγωισμό και αλαζονεία» από την πλευρά της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι, «το μεγαλύτερο λάθος μας, είναι να μην διδασκόμαστε από τα λάθη μας» και συμπλήρωσε ότι, «το θέμα πρέπει να τελειώσει πριν φτάσει στα δικαστήρια». Πρόσθεσε ότι «η κυκλοφοριακή μελέτη προβλέπει μονόδρομο της Σκρα από την αρχή μέχρι το τέλος της και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση είναι αντίθετη με την κυκλοφοριακή μελέτη».

Το όλο ζήτημα περιορίζεται ουσιαστικά, στην κάθοδο από την οδό Εμμανουήλ Παπά προς την οδό Βεργίνας μέσω της οδού Σκρα.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020», κ. Τσιαμπούσης, ρωτώντας τη δημοτική αρχή, «αν ο ενάμιση μήνας που πέρασε μέχρι σήμερα έχει φέρει κάποια αποτελέσματα και έχει αποφασίσει ο Δήμος πως θα κινηθούμε μ’ αυτό το ζήτημα».

 

Παπαδόπουλος: Δεν υποκύπτουμε σε εκφοβισμούς!

Απαντήσεις στο τέλος για το θέμα της οδού Σκρα, έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παπαδόπουλος. Όπως είπε, «αυτή η δημοτική αρχή δεν ακολουθεί δημοσιεύματα τύπου εκφοβισμού. Αν υπάρχει βάσιμη καταγγελία με την έννοια ότι εμείς παρανομήσαμε, να μας φωνάξει ο εισαγγελέας και εκεί θα δώσουμε τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Αν υπάρχει έστω υποψία ότι εμείς παρανομούμε, ας μας καλέσει ο εισαγγελέας και θα δώσουμε τις απαιτούμενες εξηγήσεις».

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδόπουλος και απευθυνόμενος προς τον κ. Μλεκάνη, τόνισε ιδιαίτερα: «Επειδή βλέπω ότι εσείς έχετε στραφεί και ακούτε πέντε ή δέκα, δεν θα είναι παραπάνω (σ.σ. εννοεί τους καταστηματάρχες της περιοχής), σας λέω ότι η κοινωνία έξω έχει ανακουφιστεί από το συγκεκριμένο σημείο μ’ αυτή τη ρύθμιση, η οποία δεν είναι οριστική και αμετάκλητη. Θέλουμε να δούμε την αντίδραση όχι των καταστηματαρχών ως επί το πλείστον, αλλά όλης της κοινωνίας. Δεν είναι μόνο οι καταστηματάρχες».

Στη συνέχεια ο κ. Μλεκάνης ρώτησε και πάλι: «Το βασικό ερώτημα αν είναι ή όχι μονόδρομος, δεν έχει απαντηθεί εδώ και ενάμιση μήνα». Και απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε μια … έμμεση απάντηση: «Σας λέω λοιπόν έμμεσα. Αν είναι μονόδρομος και έχουμε καταγγελία στην Εισαγγελία, θα κριθούμε και σε εισαγωγικά θα τιμωρηθούμε. Αν όμως δεν γνωρίζετε, σας λέω ότι η Τεχνική Υπηρεσία που έχει την ευθύνη της οδοποιίας και της εύρυθμης λειτουργίας, έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε τέτοια ζητήματα, στον οδικό άξονα που έχει την ευθύνη».