Home > νέα > Τα Οινοποιεία της Δράμας υπόσχονται στους επισκέπτες ένα μοναδικό οινικό ταξίδι Στο πλαίσιο της 6ης Δραμοινογνωσίας

Τα Οινοποιεία της Δράμας υπόσχονται στους επισκέπτες ένα μοναδικό οινικό ταξίδι Στο πλαίσιο της 6ης Δραμοινογνωσίας

Στο πλαίσιο της 6ης Δραμοινογνωσίας

Τα Οινοποιεία της Δράμας

υπόσχονται στους επισκέπτες

ένα μοναδικό οινικό ταξίδι

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι επισκέπτες και φίλοι του κρασιού, συμμετέχοντας στην 6η Δραμοινογνωσία και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα Οινοποιεία της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας, οι Οινοποιοί της Δράμας ανοίγουν τις πόρτες των Οινοποιείων τους και υποδέχονται τους επισκέπτες, ενώ παράλληλά τους ξεναγούν στα κελάρια τους, μιλώντας για την ιστορία των κρασιών και της οινοποίησης.

Άλλωστε η περιοχή της Δράμας, διαθέτει μια οινική ιστορία χιλιάδων ετών, όπου τις τελευταίες δεκαετίες έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως μια από τις πιο εκλεκτές οινικές περιοχές.

Η περιοχή της Δράμας, διαθέτει εντυπωσιακά οινοποιεία, εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων και φυσικά ορισμένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά κρασιά.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Οινοποιείων

Οι πόρτες των οινοποιείων του νομού Δράμας, θα είναι ανοιχτές για το κοινό στις 18 και 19 Μαΐου, με εκδηλώσεις και προσφορά κρασιών.

Κτήμα Τέχνη Οίνου, Μικροχώρι

Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ., 

–        Στις 1.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί διάλεξη – ομιλία, με θέμα: «Θετική ψυχολογία και κρασί», από τον μαθηματικό – θετικό ψυχολόγο, κ. Δημήτρη Φλαμούρη.

–        Στις 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «100 χρόνια αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια», με τη συμμετοχή στο τραγούδι της Σοφίας Νεοχωρίτου, στο πιάνο του Σωτήρη Μπέη, και στο κανονάκι του Θανάση Κουλεντιανού.

Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, «Trio Guitarra Lapino» (world music), με την συμμετοχή των Δημήτρη Λάππα, Μάριου Μακρή, και Γιώργου Ντινάκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής νέων εικαστικών.

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Αδριανή

Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

–        Στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί premium κάθετη γευστική δοκιμή σε πέντε διαφορετικές σοδειές του Chateau Julia Merlot, αποκλειστικά για τα μέλη του DCL Wine Club και κατόπιν κράτησης. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών, ενώ θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

–        Στις 3 – 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «tales from the box», ένα τσέλο και ένα ακορντεόν, μέσα από τις μουσικές που επιλέγουν, θα μας παρουσιάσουν ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων μέσα από διαφορετικές ιστορίες.

dramoinognosia

Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

–        Στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί premium κάθετη γευστική δοκιμή σε πέντε διαφορετικές σοδειές του Chateau Julia Merlot, αποκλειστικά για τα μέλη του DCL Wine Club και κατόπιν κράτησης. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

–        Στις 12 – 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί δράση με ζωγραφική προσώπου για τους μικρούς επισκέπτες.

–        Στιας 3 – 6 μ.μ., η μπάντα «Remotiv», θα μας ταξιδέψει σε ελληνικούς έντεχνους, ποπ αλλά και ροκ ήχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στους χώρους του Οινοποιείου.

Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια

Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.     

–        Στις 12 -3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί masterclass με τον δημοσιογράφο οίνου, Στέφανο Κόγια, DipWSET, με περιορισμένο αριθμό θέσεων.

–        Στις 6 – 8 μ.μ., θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

–        Στις 12 – 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν παιδικές δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες, με την εποπτεία παιδαγωγού.

Κτήμα Μιχαηλίδη, Άγιος Αθανάσιος

Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

–        Στις 10 – 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δράση βόλτα με άλογα. Για άλλη μια χρονιά, οι επισκέπτες του Οινοποιείου θα έχουν την χαρά να κάνουν βόλτα με άλογα στον χώρο του Οινοποιείου.

–        Στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί wine party.

Chateau Nico Lazaridi, Αγορά

Σάββατο 18 Μαΐου

–        Στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία με κουαρτέτο εγχόρδων. Με πληθώρα συμμετοχών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, το Concertoquartet (κουαρτέτο εγχόρδων Κοντσέρτο) θα παρουσιάσει μια επιλογή από αργεντίνικα τάνγκο καθώς και αυθεντικές κινηματογραφικές συνθέσεις των Morricone, Preisner, Bregovic, Gardel, Bernstein από βραβευμένα φιλμ όπως «Σινεμά ο Παράδεισος», «Ο καιρός των τσιγγάνων» και «Westsidestory». Την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνόλου επιμελείται ο Κωστής Παπάζογλου και η Μαρίνη Πεϊκίδου. Η είσοδος έχει κόστος 10 ευρώ, και περιλαμβάνει welcomedrink, fingerfood και κρασί.

Ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Ζαρζώνης, μας οδηγεί σε μια πρωτότυπη περιήγηση στους χώρους μέσα και έξω από το Chateau, μαθαίνοντας μας τα μυστικά της φωτογραφίας με κινητό. Στο τέλος τη διαδρομής, μια γευστική έκπληξη θα περιμένει τους συμμετέχοντες, καθώς θα μυηθούν στα μυστικά της σοκολάτας και τους γευστικούς συνδυασμούς της με το κρασί.

Κυριακή 19 Μαΐου

–        Στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί closing party με τους Ραχήλ Τσελεπίδου και Γιάννη Κυρατσό, οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν σε μια μουσική βόλτα που σχεδίασαν οι ίδιοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του διημέρου, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ., θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στους χώρους του Οινοποιείου.

Επιπλέον, για τους οινόφιλους επισκέπτες αλλά κυρίως για τα μέλη του NicoLazaridiWineClub θα πραγματοποιηθούν έξι VIP ξεναγήσεις σε κλειστά γκρουπ των οχτώ ατόμων.

Οίνωψ (Καρατζά), Κοκκινόγεια

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου

–        Στις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ., το Οινοποιείο θα είναι ανοιχτό για το οινόφιλο κοινό για ξενάγηση, σεμινάρια οίνου και οινογευσία όλων των προϊόντων, συνοδεία εδεσμάτων από την περιοχή μας.

Κτήμα Γέννημα Ψυχής Μανωλεσάκη, Αδριανή

Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

–        Στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί βραδιά λάτιν κοκτέιλ με βάση το κρασί.

Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

–        Στις 2 – 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί κρητικό γλέντι.

Κτήμα Οινογένεσις, Αδριανή

Σάββατο 18 Μαΐου

–        Στις 3 – 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ραντεβού των Γεύσεων». Οχτώ οικοτεχνίες της περιοχής μας θα συνδυάσουν τα προϊόντα τους με τους οίνους του Οινοποιείου, υπό τους ήχους του dj Christos Sarantoudis.

–        Στις 12 – 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί face painting με το αμπέλι και το κρασί για τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες, με την κα. Πόπη Παπαθεοδώρου, από το «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο».

–        Στις 7 – 10 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί «cocktail party exclusive with Greek products», closing time με τις μουσικές επιλογές των dj Jorgio Kiori & guests.

Μαζί τους θα είναι ο bartender, Άγγελος Μπάφας, με τη συνεργασία ενός guest bartender, στη δημιουργία μοναδικών κοκτέιλ με τους οίνους του Οινοποιείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Οινοποιείο θα ακολουθήσει ωριαίο πρόγραμμα ξεναγήσεων.