Home > νέα > Τα νέα απορριμματοφόρα στο Δ. Δράμας, το νέο πλυστικό και η προμήθεια νέων κάδων► Οι διαφωνίες του προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και η απάντηση του δημάρχου Δράμας

Τα νέα απορριμματοφόρα στο Δ. Δράμας, το νέο πλυστικό και η προμήθεια νέων κάδων► Οι διαφωνίες του προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και η απάντηση του δημάρχου Δράμας

Αγιασμός για τη νέα χρονιά στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Τα νέα απορριμματοφόρα

στο Δ. Δράμας, το νέο πλυστικό

και η προμήθεια νέων κάδων

► Στο έργο των δύο χρόνων στην αντιδημαρχία Καθαριότητας αναφέρθηκε ο κ. Χρ. Κυριακίδης

► Οι διαφωνίες του προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και η απάντηση του δημάρχου Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΡΩΙ της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου 2021, με την ευκαιρία του νέου εκκλησιαστικού έτους, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο αμαξοστάσιο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δράμας.

Παρόντες στη λιτή τελετή, ήταν ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριακίδης, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Μαυρίδης, οι προϊστάμενοι της Υπηρεσίας καθώς και το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στην καθαριότητα. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Κωνσταντίνος από την ενορία του Πανοράματος και του Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Μετά το πέρας της τέλεσης του αγιασμού, χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριακίδης, όπου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το δήμαρχο Δράμας για την θέση που του εμπιστεύτηκε.

sjkoypidia

Κυριακίδης: Το έργο των δύο χρόνων

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια της αντιδημαρχίας του ο κ. Κυριακίδης, είπε ότι έγινε σημαντική αύξηση του προσωπικού κατά 11 άτομα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα. Η πλειοψηφία των ατόμων που ενίσχυσαν την Καθαριότητα, είναι με μεταθέσεις από τους γειτονικούς Δήμους του Νομού Καβάλας και από άλλους Δήμους, ενώ προσλήφθηκε και ένα άτομο από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 55-67. Παράλληλα, υπήρξε και η συνεχής παρουσία ατόμων μέσω των προγραμμάτων με 4μηνες και 8μηνες συμβάσεις.

Ακόμα, ο κ. Κυριακίδης σημείωσε ότι, «όσον αφορά τον στόλο, στα δύο χρόνια φέραμε δύο υπερκατασκευές που αντικαταστήσαμε στα οχήματά μας. Ήρθε ένα ολοκαίνουριο JCB και ένα φορτηγό, το οποίο έδωσε λύσεις σε πολλά προβλήματα και αναμένονται στους επόμενους δύο μήνες, τέσσερα ολοκαίνουρια απορριμματοφόρα για την Υπηρεσία».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Κυριακίδης, «έχει δρομολογηθεί η αγορά ενός νέου πλυντηρίου κάδων και δυο νέα μικρά οχήματα με πιεστικά, για να δώσουν λύσεις στα ογκώδη αντικείμενα και για το πλύσιμο των κοινόχρηστων χώρων βρίσκονται ήδη στη διαδικασία του διαγωνισμού».

Όσον αφορά την προμήθεια κάδων, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι, «180 νέοι μπλε κάδοι μπήκαν σε πόστα, ενώ αντικατέστησαν και παλιούς φθαρμένους. 80 νέοι πράσινοι κάδοι και υπογράφηκε σήμερα (χθες), η προμήθεια 140 νέων πράσινων κάδων και 60 νέοι μπλε».

Αναφορικά με τα δρομολόγια ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «καθημερινά βγαίνουν κανονικά όλα τα δρομολόγια με τα όποια προβλήματα, με μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρησή τους μέχρι να έρθουν τα καινούρια, και πλέον βγάζουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ώστε να ξέρει ο καθένας το πόστο που θα δουλεύει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του, ενώ οι άδειες και τα ρεπό εδώ και μια εβδομάδα δίνονται κανονικά».

skoypidia1

Τσαπρασίδης: «Μισές αλήθειες…»

Μετά από τον αντιδήμαρχο, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας κ. Τσαπρασίδης, ο οποίος εργάζεται στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Μετά από τις ευχές του, είπε ότι «εδώ ειπώθηκαν οι μισές αλήθειες, για να είμαστε αρεστοί στον κύριο δήμαρχο. Τα φορτηγά μας ναι μεν φτιάχτηκαν μέχρι ενός σημείου, ενώ καθημερινά αντιμετωπίζουμε βλάβες με τα φορτηγά».

Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «πηγαίνουμε στα συνεργεία και … τρώμε πόδι, γιατί δεν είναι πληρωμένα τα συνεργεία» και απευθυνόμενος προς το δήμαρχο «έχω άδικο κύριε δήμαρχε;». Αναφέρθηκε ακόμα και σε ελλείψεις στα «ηλεκτρολογικά» του αμαξοστασίου.

 

Μαμσάκος: Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην Καθαριότητα

Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, απάντησε στον πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας κ. Τσαπρασίδη λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επιτελούν «σημαντικό και σπουδαίο έργο σε μια πόλη και οι συνθήκες στις οποίες εργάζεστε δεν είναι και οι καλύτερες».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαμσάκος, είπε ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά πολλές φορές εχθρός του καλού είναι το χειρότερο. Φυσικά σ’ αυτές τις δέκα δράσεις που κάναμε θα μπορούσαμε να έχουμε δεκαπέντε. Αλλά εσείς τι πιστεύετε; Ο κάθε δήμαρχος δεν θέλει τα καλύτερα για όλους; Αναρωτηθήκατε όμως αν αυτά που ζητάτε δικαιολογημένα, μπορούν στην πράξη να γίνουν όλα; Από την άλλη όμως, αναλογιστείτε όλοι σας, μια δυσκολία η οποία είναι και πανελλαδική και παγκόσμια. Όταν ασκείς διοίκηση σε μια τέτοια συγκυρία, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Αλλά αυτό που έχω τονίσει στον αντιδήμαρχο είναι: εκπτώσεις για την Καθαριότητα δεν θα κάνουμε. Οτιδήποτε έρχεται για την Καθαριότητα κατευθείαν την παίρνουμε».

Ο κ. Μαμσάκος σημείωσε ακόμα ότι «δεν είναι εύκολη η αλλαγή του στόλου. Κάθε απορριμματοφόρο κοστίζει περίπου 160.000 ευρώ. Κι όμως μέσα σ’ αυτά τα προγράμματα παίρνουμε τέσσερα, ετοιμάζουμε ένα καινούριο πλυστικό, πήραμε JCB που δεν είχαμε ποτέ, πήραμε και ένα νέο φορτηγό, ενώ οι περισσότερες  θέσεις από τα 8μηνα τις βάλαμε στην Καθαριότητα».