Home > νέα > «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε» για το δρόμο Δράμας – Αμφίπολης και την έξοδο από την απομόνωση! -Στη Δράμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Γεννηματά

«Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε» για το δρόμο Δράμας – Αμφίπολης και την έξοδο από την απομόνωση! -Στη Δράμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Γεννηματά

Στη Δράμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Γεννηματά

«Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε»

για το δρόμο Δράμας – Αμφίπολης

και την έξοδο από την απομόνωση!

Σύσκεψη με φορείς του Νομού Δράμας για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε όλους τους τομείς

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΠΟ ΤΗ Δράμα ξεκίνησε την περιοδεία της στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  κα. Φώφη Γεννηματά, η οποία σήμερα θα βρίσκεται στην Καβάλα και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Κομοτηνή.

genhmata2

Η κα. Γεννηματά, στις 13.00 το μεσημέρι χθες είχε επαφές και σύσκεψη με τους φορείς του Νομού Δράμας σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΟΥΡΟΣ», ενώ πριν είχε παραχωρήσει δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αργότερα το μεσημέρι συναντήθηκε με στελέχη και φίλους του ΚΙΝΑΛ σε καφετέρια στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Αναφερόμενη στην περιοδεία της, εξήγησε ότι ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας «από το ακριτικό Καστελόριζο και τη Ρόδο που έχει πολύ μεγάλη αξία σημασιολογική».

KEFALIDOY

Μετά από τη Δυτική Μακεδονία την οποία χαρακτήρισε ως «πρωτεύουσα της ανεργίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στην Ε.Ε. και τρίτος σταθμός είναι εδώ, γιατί ξέρω ότι η Δράμα δοκιμάζεται από το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας, αλλά και από το δημογραφικό και βεβαίως επιβαρύνεται επιπλέον από τις επιπτώσεις τις οποίες η κρίση δημιούργησε μιας και η κυβέρνηση δεν έσκυψε εγκαίρως με μέτρα που θα στήριζαν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες και τους οινοπαραγωγούς και τον τουρισμό και φυσικά τους εργαζόμενους και τους άνεργους».

genhmata1

Στη σύσκεψη των φορέων, παρούσα ήταν η βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ κ. Κεφαλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών θεμάτων κ. Ζιμπίδης, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι των φορέων: Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας, Ομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών Ν. Δράμας, Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας, εκπρόσωποι των Νοσηλευτών του Νοσοκομείου, Ιατρικός Σύλλογος Ν. Δράμας, ΕΛΜΕ Ν. Δράμας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας –Θράκης, εκπρόσωπος από τη Σχολή Δράμας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜΘ και άλλοι.

Ο κύριος λόγος της σύσκεψης με τους φορείς της Δράμας, ήταν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν, πώς να στηριχθούν οι διάφοροι κλάδοι, το εμπόριο, ο τουριστικός τομέας, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και οι ευπαθείς ομάδες.

genhmata

Ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης και η απομόνωση

Κατά την έναρξη της σύσκεψης, αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής κα. Κεφαλίδου, η οποία σημείωσε ότι «ο νομός Δράμας, διαχρονικά έχει περάσει μέσα από Συμπληγάδες πέτρες, πολλά προβλήματα αλλά πάντα δίνει έναν αγώνα ύπαρξης, επιβίωσης, μέσα σε πολύ αντίξοο κλίμα. Είμαστε ένας νομός απομονωμένος, το γνωρίζουμε πολύ καλά. Απομονωμένος από το οδικό δίκτυο, από τις καινούριες χαράξεις της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ένας νομός που έχει ανθρώπους, που προσπαθούν και γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια τεράστια προσπάθεια, κυρίως στον αγροδιατροφικό χώρο. Τα κρασιά μας, ο χώρος των μαρμάρων που δίνει δουλειά σε πάρα πολύ κόσμο».

Από την πλευρά της η κα. Γεννήματα, αναφέρθηκε και αυτή στο θέμα του οδικού άξονα, εκφράζοντας τη διαπίστωση για το πόσο δύσκολο είναι να έρθει κανείς στη Δράμα: «Καθώς ερχόμουν από τη Θεσσαλονίκη, σκεφτόμουν πόσο δύσκολο είναι να φτάσει κανείς τελικά στη Δράμα και πόσες φορές το έχουμε συζητήσει. Σχεδόν10 χρόνια η περιοχή προσπαθεί να συνδεθεί απευθείας με την Εγνατία και ειδικά με τον κόμβο της Αμφίπολης.

Ξέρω ότι ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να παρακολουθούμε, γιατί πρέπει επιτέλους οι υποσχέσεις να γίνονται πράξεις και σ’ αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία, αυτού του είδους οι υποδομές είναι αυτές που θα δώσουν ώθηση και προοπτική σε μια περιοχή και να την βγάλουν από αυτή την ιδιότυπη απομόνωση».

Εκτενές ρεπορτάζ στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας μας.