Home > Αθλητικά > «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία..» -Το Σάββατο η Δράμα 86’ φιλοξενεί την Σλόμποντα

«Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία..» -Το Σάββατο η Δράμα 86’ φιλοξενεί την Σλόμποντα

Το Σάββατο η Δράμα 86’ φιλοξενεί την Σλόμποντα

«Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για

να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία..»

 

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Το πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία του Συλλόγου – μέχρι το επόμενο – δίνει η Δράμα 86’ το Σάββατο στις 6 μ.μ., στο γήπεδο «Κραχτίδη», απέναντι στην Σλόμποντα Βοσνίας. Η ομάδα του Σάκη Βαλαβάνη, ψάχνει την υπέρβαση και σε αυτή την προσπάθεια έχει ανάγκη την βοήθεια του κόσμου της.

Η ομάδα της Δράμας, κατάφερε πέρυσι να κατακτήσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα  και να πάρει το εισιτήριο για τη συμμετοχή στο EHF European Cup, εκπροσωπώντας την χώρα μας.

Η Δράμα 86’, το Σάββατο δεν αγωνίζεται μόνο για να κερδίσει, αλλά πρέπει να ανατρέψει και το εις βάρος της αποτέλεσμα των έξι γκολ (29-23). Ο βαθμός δυσκολίας, είναι μεγάλος όχι όμως ακατόρθωτος και ο κόσμος θα πρέπει να βρεθεί στο γήπεδο δίπλα στους παίκτες στηρίζοντας την προσπάθεια της δραμινής ομάδας.

Ο αγώνας, ξεκινάει στις 6 μ.μ. και η είσοδος στο γήπεδο επιτρέπεται στους εμβολιασμένους ή όσους νόσησαν από  18/3/2021 και μετά, λόγω των υγειονομικών μέτρων και σύμφωνα με τα όσα ορίζει Γ.Γ.Α. Επίσης, οι ανήλικοι μέχρι 12 ετών χρειάζονται self test την ίδια ημέρα, ενώ οι ανήλικοι 13-17 ετών θα εισέρχονται στις κερκίδες με rapid test 48 ωρών.

Χθες το πρωί, στο γήπεδο «Κραχτίδη», πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου οι άνθρωποι της ομάδας απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο της Δράμας, ώστε να βρεθεί στο γήπεδο το Σάββατο για να στηρίξει την δραμινή ομάδα στο ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Το μέλος του προπονητικού επιτελείου, Σάββας Δεμερτζίδης, μίλησε αρχικά για το παιχνίδι με τη Σλόμποντα, τόνισε την ανάγκη της παρουσίας του κόσμου το Σάββατο στο γήπεδο, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις του «Π.Τ.», διευκρίνισε ότι τα όνειρα γι’ αυτή την ομάδα δεν σταματάνε ποτέ.

«Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή που εκπροσωπούμε την χώρα μας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε έναν αγώνα για να γράψουμε ιστορία και να συνεχίσουμε να δείχνουμε την παρουσία μας και την εξέλιξή μας σε όλους τους φιλάθλους και ειδικά στους δικούς μας, που μετά από πολύ καιρό θα έχουμε την δυνατότητα να τους έχουμε μαζί μας στο γήπεδο, να μας στηρίξουν, να μας ενισχύσουν, γι’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί αντιμετωπίζουμε την όλη κατάσταση σαν κάτι που το δικαιούμαστε, σαν κάτι που μας αξίζει. Θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε ότι πιθανότητες έχουμε για την πρόκριση να τις διεκδικήσουμε με σοβαρότητα και με συνέπεια.

Σίγουρα το γεγονός ότι παίζουμε δεύτερη φορά είναι πολύ καλό για εμάς, γνωρίζουμε ποιον αντιμετωπίζουμε. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα, η οποία έχει στην κουλτούρα της και στο DNA της, την παλιά Γιουγκοσλαβική σχολή, που σημαίνει δηλαδή ότι είναι μια ομάδα που σίγουρα για να την κερδίσεις πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω, να έχεις σοβαρότητα για εξήντα λεπτά για να μπορέσεις να διεκδικήσεις ότι πιθανόν σου δοθεί.

Τα παιδιά και όλοι μαζί κάνουμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στις προπονήσεις, έχουμε πλάνο για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την βοσνιακή ομάδα, αλλά το σίγουρο είναι ότι όταν παίζεις στην Ευρώπη, απέναντί σου έχεις ομάδες, οι οποίες έχουν ποιότητα και χαρακτηριστικά και πρέπει εσύ να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.

DRAMA 86

Η χαρά μας είναι ιδιαίτερη γιατί μετά από ενάμιση χρόνο αποχής από τα γήπεδα των φιλάθλων μας, θα έχουμε μια έξτρα στήριξη και έξτρα βοήθεια στον αγώνα που θα δώσουμε. Νιώθουμε ότι επιστρέφουμε σπίτι μετά από καιρό. Είμαστε συνειδητοποιημένοι, ξέρουμε τι θα δούμε, ξέρουμε τι θα κάνουμε, αλλά στον αθλητισμό οι καταστάσεις εξελίσσονται η μία μετά την άλλη. Πρέπει εμείς να έχουμε την δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε και να αντιμετωπίσουμε ότι πιθανόν δημιουργηθεί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά εγώ μέσα μου νιώθω πάρα πολύ αισιόδοξος, πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες της ομάδας και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο και θεωρώ ότι για άλλη μια φορά, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, θα κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους μας και θα κάνουμε περήφανους τους εαυτούς μας και ειδικά τα παιδιά, γιατί η προσπάθειά τους είναι συνεχόμενη. Είναι παιδιά απίθανα, που χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί τους και πραγματικά μόνο χαρά μπορώ να νιώθω για όλα αυτά που θα συμβούν από εδώ και πέρα».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για το πλάνο που θα ακολουθήσει η ομάδα απέναντι στη Σλόμποντα, ο Σάββας Δεμερτζίδης, δήλωσε: «Το πλάνο της ομάδας είναι συγκεκριμένο, ήταν παρόμοιο με το πλάνο που παίξαμε στη Βοσνία, σίγουρα όμως το να τηρήσεις το πλάνο σου παίζουν ρόλο και πολλά άλλα πράγματα. Δηλαδή, η αποτελεσματικότητα, η πειθαρχία, η συνέπεια, το πάθος για αγωνιστικότητα είναι πάρα πολύ σοβαρά ώστε να μπορέσεις να τηρήσεις το πλάνο σου στο ακέραιο.

Εμείς εδώ έχουμε την δυνατότητα πλέον μετά από αυτό το παιχνίδι που κάναμε το Σάββατο να είμαστε πιο απελευθερωμένοι, να αποβάλουμε το άγχος μας, έχουμε το κίνητρο του κόσμου, ο οποίος μας σπρώχνει πάντα διαχρονικά στην όλη αυτή πορεία μας και την όλη παρουσία που έχουμε τώρα στην Premier Handball, ο κόσμος μας έχει δώσει φτερά.

Άρα το ζητούμενο είναι, αν εμείς λειτουργήσουμε με βάση την πειθαρχία μας, τη συνέπειά μας, την αποτελεσματικότητά μας, σε συνδυασμό με το κίνητρο του κόσμου, το γεγονός ότι παίζουμε στο σπίτι μας, στην έδρα μας, χωρίς να νιώθουμε ούτε έξι γκολ πλην ούτε έξι γκολ συν γιατί τα παιχνίδια ξεκινάνε όλα από το μηδέν. Όπως στη Βοσνία ξεκινήσαμε 0-0 και πήραν έξι γκολ διαφορά, έτσι θα ξεκινήσει και το Σάββατο το παιχνίδι από 0-0 και εμείς θα καθορίσουμε το ποια θα είναι η διαφορά σύμφωνα με αυτό που θα δείξουμε μέσα στο γήπεδο.

Είμαστε συνειδητοποιημένοι πλήρως, ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε, πράγμα το οποίο έχει πολύ μεγάλη σοβαρότητα και βαρύτητα, τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα αν εμείς δείξουμε την εικόνα και το πρόσωπο που δείχνουν μέχρι τώρα τα παιδιά στις προπονήσεις και το βάλουμε αυτό μέσα στο γήπεδο νομίζω ότι με γνώμονα πάντα ότι το διασκεδάζουμε, ότι είμαστε ευλογημένοι γιατί ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, όλα αυτά θα δημιουργήσουν και ο καθένας θα βάλει το λιθαράκι του, ώστε να δώσουμε αυτό ακριβώς που πρέπει εμείς σαν ομάδα, να δώσουμε στους εαυτούς μας πρώτα από όλα και κατ’ επέκταση μετά να το δώσουμε και στους θεατές μας να το εισπράξουν και να καταλάβουν ότι εμείς δεν είμαστε μια ομάδα που βρέθηκε εδώ τυχαία, είμαστε μια ομάδα που πάλεψε γι’ αυτό, που καλείται να παλεύει πάντα γι’ αυτό και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό γιατί είμαστε αγωνιστές, είμαστε μαχητές και θα δώσουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο.

Κλείνοντας, ο Σάββας Δεμερτζίδης, απάντησε και στην ερώτηση του «Π.Τ.» για το που σταματάνε στα όνειρα από όλους γι’ αυτή την ομάδα και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε μάθει σαν φιλοσοφία και σαν λογική να μην βάζουμε ταβάνι στα όνειρά μας. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προσπαθούμε κάθε παιχνίδι να το αντιμετωπίσουμε όπως είπαν και τα παιδιά σαν τελευταίο και από εκεί και πέρα έχουμε μεγάλα όνειρα, το ταβάνι μας είναι ψηλό, θέλουμε να προχωρήσουμε και είναι λογικό. Δε θα μπορούσα να πω κάτι άλλο και αυτό το λέω γιατί βλέπω πως συμπεριφέρονται οι αθλητές και το τι θέλουν οι αθλητές να κάνουν. Όλα είναι σε συνάρτηση με το τι θέλω και το τι δίνω. Αν ο αθλητής, η ομάδα ζητάει το κάτι παραπάνω και εμείς σαν τεχνικό τιμ, πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω στα παιδιά. Δεν έχουμε ταβάνι στα όνειρά μας. Πάντα ψάχνουμε για το καλύτερο. Πάντα θέλουμε το καλύτερο και πάντα το διεκδικούμε, και αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Ο διεθνής πίβοτ, Αδάμ Παπαδόπουλος, τόνισε από την πλευρά του: «Η αρχή που περιμέναμε να γίνει έγινε. Παίχτηκε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ομάδα μέσα στη Βοσνία. Έγιναν πράγματα εκεί που περιμέναμε να γίνουν. Η ομάδα είχε άγχος είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εδώ θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι το Σάββατο. Καταλάβαμε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από εμάς, δυο χέρια έχουν αυτοί, δυο χέρια έχουμε κι εμείς. Οπότε απλά το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πιο σοβαροί.

Το Σάββατο, καλούμαστε να ανατρέψουμε όλη αυτή την εικόνα, όπου δεν είναι κάτι κακό αυτό που συνέβη, είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, γιατί στον αθλητισμό ή χάνεις ή κερδίζεις ή μαθαίνεις. Καλούμαστε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, αυτό που προπονούμαστε τόσο καιρό. Δεν χρειάζεται να έχουμε άγχος, είναι μια γιορτή˙ στις γιορτές πρέπει να περνάς καλά και να το απολαμβάνεις. Έτσι είναι και ο αθλητισμός. Δουλεύουμε πολύ σκληρά γι’ αυτό, έχουμε δει την ομάδα σε βίντεο, κάνουμε σκάουτινγκ, δεν το αφήνουμε να κυλήσει μόνο του, το σπρώχνουμε κι εμείς. Άλλωστε γι’ αυτές τις διοργανώσεις ζούμε όλοι μας. Γιατί για πολλούς ίσως μπορεί να είναι και η τελευταία και γι’ αυτό κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζεις σαν τελευταίο. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ότι είναι να γίνει θα γίνει.

Σε ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει δείξει η ιστορία ότι κερδίζει ο καλύτερος και παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις.

241912785_2123691794436603_5122832320222407008_n

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η ομάδα το Σάββατο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και την σημαντικότητα της παρουσίας του κόσμου, ο Αδάμ Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Το κυρίαρχο στοιχείο που πρέπει να έχει η ομάδα απέναντι στη Βοσνία είναι ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο, αλλά ούτε και να τον υπερεκτιμήσουμε. Είναι απλά μια ομάδα ακόμα όπως είμαστε κι εμείς και όπως μας βλέπουν και αυτοί και πρέπει να τους παίξουμε στα ίσα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Στην έδρα μας είμαστε, στο σπίτι μας είμαστε και θα τα δώσουμε όλα. Καλούμε και τον κόσμο να είναι δίπλα μας. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις μετά περίπου από ένα χρόνο με φιλάθλους που σ’ αγαπάνε και στηρίζουν την ομάδα από την αρχή μέχρι και τώρα και όχι απλά επειδή βγήκαμε στην Ευρώπη. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, είναι κομμάτι μας για να έχουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Ο έτερος πίβοτ της ομάδας, Έκτορας Πολύδωρος, αναφερόμενος στο παιχνίδι του Σαββάτου δήλωσε: «Το προηγούμενο Σάββατο παίζαμε μέσα στη Βοσνία. Δυστυχώς το άγχος που είχαμε για το πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι, τα αβίαστα λάθη που κάναμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και το γεγονός ότι υπερεκτιμήσαμε τους αντιπάλους μάς έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ανατρέψιμο. Παίξαμε το πρώτο ημίχρονο στη Βοσνία και αυτό το Σάββατο καλούμαστε να παίξουμε το δεύτερο ημίχρονο.

Θα πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας, να έχουμε πάθος, να παίξουμε σκληρή άμυνα και να εξαντλήσουμε όλες τις ελπίδες που έχουμε για πρόκριση».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.», αν η διαφορά των έξι γκολ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ομάδα, ο Έκτορας Πολύδωρος, τόνισε: «Νομίζω ότι η διαφορά των έξι γκολ δεν πρέπει να αγχώνει εμάς αλλά την αντίπαλη ομάδα. Εμείς θα μπούμε να παίξουμε ώστε να ανατρέψουμε αυτό το σκορ στην έδρα μας. Μετά από ενάμιση χρόνο θα έχουμε τους φιλάθλους μας, που είναι μεγάλη στήριξη για εμάς και τους καλούμε να έρθουν στον αγώνα του Σαββάτου. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.