Home > Νέα > Θετικός ο πρωθυπουργός στην απορρόφηση των τμημάτων Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Θετικός ο πρωθυπουργός στην απορρόφηση των τμημάτων Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Μετά από εισήγηση του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Θετικός ο πρωθυπουργός στην απορρόφηση

των τμημάτων Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ

από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 

 

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τον νέο πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) κ. Φώτη Μάρη (κεκλεισμένων των θυρών), είχε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Θράκη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, στην οποία συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας κα. Κεραμέως.

Μεταξύ άλλων, ένα από τα θέματα που έθεσε ο κ. Μάρης, είναι και το σχέδιο απορρόφησης των πανεπιστημιακών τμημάτων Δράμας και Καβάλας που ανήκουν στη δύναμη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), στο Δ.Π.Θ. Μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται να συμφώνησε σ’ αυτό χαρακτηρίζοντας το αίτημα λογικό.

Από τη συζήτηση, προέκυψε ότι ο πρωθυπουργός είναι θετικός ως προς το σχέδιο αυτό, για το οποίο θα υπάρξει άμεσα σχετική γνωμοδότηση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ πρώην ΑΔΙΠ).

Το Δημοκρίτειο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προχωρά στην έκδοση μελέτης σκοπιμότητας, προκειμένου να τεκμηριωθούν τα ακαδημαϊκά και γεωγραφικά οφέλη, καθώς να αποτυπωθούν τα επόμενα βήματα τα οποία απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον  πρωθυπουργό ο νέος πρύτανης της Δ.Π.Θ. κ. Μάρης, τόνισε τα εξής: «Το ΔΠΘ ως το πρώτο πολυεδρικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας πρέπει να είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην ΠΑΜΘ, ενσωματώνοντας τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, με έδρα τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.

Η προσπάθεια αυτή θα προσδώσει ώθηση αρχικά επειδή το ΔΠΘ θα είναι πλέον ένα ολοκληρωμένο και μεγάλο Πανεπιστήμιο.

Το εγχείρημα θα απαιτήσει σε δεύτερο χρόνο μικρής κλίμακας αναδιάρθρωση σε μια προσπάθεια κάλυψης νέων γνωστικών αντικειμένων και βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών.

Σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του ίδιου του Πανεπιστημίου απαραίτητη κρίνεται η ενίσχυσή του με την ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής (Σχολή Επιστημών Υγείας) στην Αλεξανδρούπολη, Τμήματος Εργοθεραπείας (ΣΕΦΑΑ) στην Κομοτηνή και Τμήματος Ψυχολογίας (Σχολή Επιστημών Αγωγής) στο Διδυμότειχο».