Home > νέα > Τη Δράμα επισκέφθηκε χθες ο γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα

Τη Δράμα επισκέφθηκε χθες ο γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα

Τη Δράμα επισκέφθηκε

χθες ο γραμματέας της Π.Ε.

της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΔΡΑΜΑ επισκέφθηκε χθες το πρωί, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στεργίου, μαζί με τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της καταγραφής ζητημάτων που αφορούν Νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενα από τον βουλευτή Δράμας κ. Μπλούχο, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ κ. Γεωργιάδη και τον πρώην βουλευτή Δράμας κ. Κυριαζίδη, επισκέφθηκαν παραγωγική εταιρεία στο Καλαμπάκι, το παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας, είχαν συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς φορείς, επισκέφθηκε τη δομή Lab-40 στο Επιμελητήριο Δράμας, ενώ είχαν συναντήσεις με στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Αργά το μεσημέρι, ο κ. Στεργίου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Δράμα είναι ένας αναπτυσσόμενος και δυναμικός Νομός και είπε ότι από τις επισκέψεις που είχε, αποκόμισε μια γενική αισιοδοξία.

Ο κ. Στεργίου σημείωσε ότι «η Ν.Δ. θα καλύψει όλους τους Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης με κλιμάκια που απαρτίζονται από κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη και μέλη της Π.Ε. του κόμματος, καθώς και τα τοπικά στελέχη, με στόχο να επικοινωνήσουμε τους πολίτες δια ζώσης».

Ο Γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ., θέλησε να μεταφέρει «τα θετικά μηνύματα της ελληνικής οικονομίας, παρά τις αντιξοότητες που περνάμε λόγω της πανδημίας, αλλά και των διαδοχικών κρίσεων τόσο στο Αιγαίο με τα ελληνοτουρκικά, όσο και παλαιότερα με το μεταναστευτικό. Η οικονομία μας όχι μόνο άντεξε, αλλά φαίνεται ότι παίρνει και ένα θεαματικό ριμπάουντ!»

nd

Ο κ. Στεργίου έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο, επισημαίνοντας στο εισαγωγικό μέρος της συνέντευξής του και για τις επαφές που είχε στο Νομό Δράμας. Όπως είπε για τη Δράμα συγκεκριμένα, «είδα ένα πολύ αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον για την περιοχή να διαμορφώνεται, με πρωτοβουλίες και σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και επίσης διέκρινα και έναν ιδιαίτερο δυναμισμό των Δραμινών σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στους επιχειρηματικούς, αλλά και στον εθελοντισμό, με την επίσκεψή μας στην Ένωση Κυριών Δράμας».

Όπως είπε μάλιστα, «δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, είμαστε εδώ για να τα ακούσουμε, για να τα συζητήσουμε. Αλλά νομίζω ότι έχουν δρομολογηθεί οι βασικές υποδομές που απαιτούνται για την περιοχή, αλλά το κυριότερο απ’ όλα, υπάρχει βούληση από τους ανθρώπους της Π.Ε. Δράμας, να πετύχουν να αλλάξουν τα δεδομένα της περιοχής, να κάνουμε τη Δράμα έναν ελκυστικό τόπο για να ζει».

Σε ερώτηση του «Πρωινού Τύπου» για το τι αποκόμισε από τις συναντήσεις του στη Δράμα και ποια είναι τα ουσιώδη θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι φορείς, ο κ. Στεργίου απάντησε ότι έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το Φεστιβάλ Ταινιών, λέγοντας ότι «η Δράμα είναι σημείο αναφοράς για τον ελληνικό κινηματογράφο και αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο και μπορεί να αποτελέσει μια εστία ενδιαφέροντος για την περιοχή».

Αναφέρθηκε ακόμα στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής, τόσο με το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις που επισκέφθηκε, λέγοντας ότι «υπάρχει και δυναμική και θέληση και ικανότητα και διάθεση να γίνουν επενδύσεις και στο μάρμαρο, αλλά και στην επεξεργασία ξυλείας, η οποία μάλιστα δημιουργεί άμεσα νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε ακόμα στις «δυο διασυνδέσεις με την Εγνατία» λέγοντας ότι «η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι έχουν γίνει βήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, προφανώς όμως είμαστε ανυπόμονοι και θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο γρήγορα. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις σ’ αυτό το κομμάτι».

Δηλώσεις επίσης έκανε και ο βουλευτής Δράμας κ. Μπλούχος, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη απέδειξε ότι τουλάχιστον για την περιοχή της Δράμας αλλά και για όλη την Περιφέρεια, είναι απόλυτα συνεπής με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες. Για τη Δράμα αυτές ήταν ο κάθετος άξονας (σ.σ. Αμφίπολη – Δράμα) που έχει δρομολογηθεί και αναμένεται στη συνέχεια να μπει στο ΣΔΙΤ, οπότε τελείωσε, είναι ληγμένο το θέμα, είναι η λειτουργία των Φυλακών που ήταν ένα σκάνδαλο εικοσαετίας και οι οποίες έχουν δρομολογηθεί. Εδώ μας καθυστερεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Έγιναν προσλήψεις προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε όλες τις δομές υγείας, τις προνοιακές δομές, στους συνοριοφύλακες του ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου, μάλιστα αριθμός προσλήψεων που δεν μπορεί να συγκριθεί με τις προσλήψεις της τελευταίας 15ετίας».