Home > νέα > Την 1η θέση κατέκτησαν τα Νηπιαγωγεία 5ο Δράμας, 1ο Προσοτσάνης και Παρακοίλων Λέσβου

Την 1η θέση κατέκτησαν τα Νηπιαγωγεία 5ο Δράμας, 1ο Προσοτσάνης και Παρακοίλων Λέσβου

Στο 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;»

Την 1η θέση κατέκτησαν

τα Νηπιαγωγεία 5ο Δράμας,

1ο Προσοτσάνης και Παρακοίλων Λέσβου

Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Σερρών και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Γαλαμάτης: «Η κατάθεση μιας ιδέας και η μετουσίωσή της σε ταινία απαιτεί κόπο και προσπάθεια»

 

 

 

ΤΗΝ 1η θέση από κοινού κατέκτησαν στο 12ο Μαθητικό Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;», το 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας, το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης και το Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου.

Πρόκειται για ένα Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, ο οποίος διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Με την ταινία «Η Συνταγή του αύριο» μαθητές τριών Νηπιαγωγείων (5ο Νηπιαγωγείο Δράμας – 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης και Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου) κατέκτησαν την 1η θέση ισοτίμως με άλλα 2 νηπιαγωγεία.

Με την τεχνική Stop Motion Animation οι μαθητές παρουσιάζουν την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη μας. Τα συστατικά της είναι απλά, μπορεί να τα βρει ο καθένας! Σπόρος, Χώμα, Νερό, Ήλιο και Αγάπη! Όποιος την εκτελέσει θα έχει πραγματοποιήσει μια Πράξη Ζωής. Γιατί η διατήρηση της υγείας του πλανήτη μας συνυπάρχουν με την αναγκαιότητα της επιβίωσης  μας!

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στο θέατρο του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης». Οι προϊσταμένες των δύο νηπιαγωγείων  παρευρέθηκαν  στην εκδήλωση αυτή και παρέλαβαν το πρώτο βραβείο εκπροσωπώντας  όχι μόνο τα νηπιαγωγεία τους αλλά και τον Νομό μας!

Γαλαμάτης: «Η κατάθεση μιας ιδέας και η μετουσίωσή της σε ταινία απαιτεί κόπο και προσπάθεια»

Τις βραβεύσεις έκανε ο κ. Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες μαθητές στο διαγωνισμό, υπογραμμίζοντας μάλιστα τη σημασία της ανάμειξης και της εμπλοκής με σκοπό τη δημιουργία ενός αποτελέσματος, τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πέρα από το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα στις σχολικές αίθουσες, αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια για να συνδράμουν τους μαθητές τους, διδάσκοντάς τους δημιουργικές διεξόδους, αλλά και τα στελέχη των υπηρεσιών που συνέβαλαν στη επιτυχή διοργάνωση.

Υπογράμμισε ότι η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στέκεται αρωγός στην ενσωμάτωση των μαθητών των σχολείων μας στην κινηματογραφική παιδεία, την αξιοποίηση του ταλέντου τους και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων που τους παρουσιάζονται.

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους αποτελεί θεσμό για τη σχολική κοινότητα, ενώ μέσα από τη δημιουργία ταινιών και συνοδευτικού υλικού από μαθητές όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του απόδημου Ελληνισμού, επιτυγχάνεται η εξοικείωσή τους με τη γλώσσα της κινηματογραφικής αφήγησης, η απόκτηση δεξιοτήτων οπτικοακουστικού αλφαβητισμού, αλλά και η ευαισθητοποίησή τους ως προς τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η δημιουργία ενός προϊόντος με οπτικοακουστικό περιεχόμενο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η κατάθεση μιας ιδέας και η μετουσίωσή της σε ταινία απαιτεί κόπο και προσπάθεια. Πέρα όμως από την οπτικοακουστική αγωγή, που διδάσκονται με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές και αποτελεί κύρια μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης -η οποία διαχρονικά υποστηρίζει αυτό τον διαγωνισμό, ως συνδιοργανώτρια- είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω παιδιά να συνεργάζονται, να αναλαμβάνουν ρόλους και πρωτοβουλίες, να επιχειρούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με έναν υγιή και εποικοδομητικό τρόπο.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, να αλληλεπιδράσουν, επιτυγχάνοντας έτσι τον πραγματικό σκοπό του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους, ο οποίος έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της σχολικής κοινότητας».