Home > Αθλητικά > Την Κυριακή ο τελικός του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δράμας-Η μεγαλύτερη γιορτή μαζικού αθλητισμού στο Δήμο Δράμας

Την Κυριακή ο τελικός του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δράμας-Η μεγαλύτερη γιορτή μαζικού αθλητισμού στο Δήμο Δράμας

Η μεγαλύτερη γιορτή μαζικού αθλητισμού στο Δήμο Δράμας

Την Κυριακή ο τελικός

του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος

Καλαθοσφαίρισης Δράμας

Μεγάλος νικητής του εργασιακού πρωταθλήματος η συμμετοχή και όχι η νίκη!

Μιλάνε στον «Π.Τ.» οι κ.κ. Ράδος, Τσιαμπούσης, Σακατζιάδης και Ελευθεριάδης (προπονητές και μέλη της Οργανωτικής και Τεχνικής Επιτροπής)

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ επιτέλους αύριο Κυριακή, το 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης του Δήμου Δράμας με τον τελικό, στον οποίο αγωνίζονται η ομάδες των Μηχανικών και της Forty Plus (μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας).

Και λέμε επιτέλους, γιατί το 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης του Δήμου Δράμας προκηρύχθηκε τους τελευταίους μήνες του 2019, αλλά ένεκα κορωνοϊού, έφτασε να «κρατήσει» δύο χρόνια. Η πανδημία, οι καραντίνες και όλα τα σχετικά υγειονομικά μέτρα απαγόρευσης, πήγαν αρκετά πίσω μια σπουδαία διοργάνωση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στο Δήμο μας από άποψη μαζικού αθλητισμού.

Για όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τον αγώνα της Κυριακής, μίλησαν χθες στον «Πρωινό Τύπο», ο κ. Αλέξανδρος Ράδος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο κ. Παναγιώτης Σακατζιάδης, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής, ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, προπονητής της ομάδας των Μηχανικών, καθώς και ο κ. Παύλος Ελευθεριάδης, προπονητής της ομάδας Forty Plus.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Ράδος, σημείωσε ότι στον τελικό του Πρωταθλήματος έφτασαν οι δύο ομάδες, των Μηχανικών και της Forty Plus, οι οποίες θα αγωνιστούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δράμας.

Μετά το τέλος του αγώνα, στις 8 το βράδυ και στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί η απονομή του Κυπέλλου στη νικητήρια ομάδα, καθώς και απονομή μεταλλίων σε όλους τους παίκτες «γιατί σκοπός του Πρωταθλήματος αυτού δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά μέσα απ’ αυτή την γιορτή αθλητισμού, να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Δραμινούς», όπως είπε ο κ. Ράδος και εξήγησε ότι η είσοδος των θεατών θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολισμού ή  πιστοποιητικό νόσησης καθώς και με μάσκα.

Επίσης, στο τέλος της όλης εκδήλωσης και της απονομής του κυπέλλου, θα τιμηθεί ο πρώτος σκόρερ, η γυναίκα παίκτρια που συμμετείχε στο Εργασιακό Πρωτάθλημα, ενώ θα τιμηθεί και ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης. Πρόθεση επίσης της Οργανωτικής Επιτροπής, είναι να τιμηθεί ένας συμμετέχοντας του Πρωταθλήματος, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

BASKET DHMOS

Από αριστερά: Παύλος Ελευθεριάδης, Παναγιώτης Σακατζιάδης, Αναστασία Τόλιου, Αλέξανδρος Ράδος και  Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.

Οι ομάδες

Να σημειωθεί εδώ ότι, συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είχαν δηλώσει 11 ομάδες από τις παρακάτω επαγγελματικές κατηγορίες: Δύο ομάδες από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας, μία από τους Μηχανικούς, μία Στρατιωτικών, μία Αστυνομικών, μία Εφοριακών, μία Τραπεζικών, μια από τα Θερμοκήπια της Wonderplan, μια ομάδα από την Πράξη και Θεωρία, μία από τα Μάρμαρα Κυριακίδη και μια από το Νοσοκομείο (με γιατρούς νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους).

Σκαταζιάδης: Επιστέγασμα ο τελικός

Μιλώντας αρχικά ο κ. Σακατζιάδης, σημείωσε ότι «θα είναι το επιστέγασμα της προσπάθειάς μας αυτός ο αγώνας και θεωρούμε ότι αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, θα μπορούσαν να το χαρούν περισσότερο οι Δραμινοί, σε ένα πιο μεγάλο γήπεδο. Αυτή η προσπάθεια έγινε λόγω της θέλησης που είχε ο Δήμος και η αντιδήμαρχος Αθλητισμού κα. Τόλιου, η Οργανωτική και η Τεχνική Επιτροπή».

Απαντώντας σε ερώτηση του «Π.Τ.» για τη φυσική κατάσταση των παικτών ο κ. Σακατζιάδης σημείωσε ότι «αναλόγως των συνθηκών που περνάμε, όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι σε καλή φυσική κατάσταση και σίγουρα λόγω της ηλικίας, είναι πολύ καλή. Άλλωστε όλοι είναι πάνω από 40 χρόνων και ο καθένας προσωπικά είναι σε μια καλή φυσική κατάσταση».

Τσιαμπούσης: Μαζική η συμμετοχή

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο προπονητής της ομάδας των Μηχανικών και δημοτικός σύμβουλος Δράμας κ. Τσιαμπούσης, σημείωσε ότι «σαν ομάδα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που φτάσαμε στον τελικό, όπως και ήταν ο στόχος μας από την αρχή της χρονιάς».

Συνεχάρη ακόμα ο ίδιος όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, καθώς όπως είπε «το κυριότερο είναι η συμμετοχή και έγινε ένα βήμα, ώστε να συμμετέχουν καλές ομάδες και πολλές ομάδες και πολλοί αθλητές. Είναι πιστεύω το βασικότερο βήμα μαζικού αθλητισμού στο Δήμο Δράμας και πιστεύουμε ότι μπορεί να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός».

Όπως είπε προετοιμάζεται ήδη από την Οργανωτική Επιτροπή το 2ο Εργασιακό Πρωτάθλημα, ενώ ευχαρίστησε τόσο τους διαιτητές που συμμετείχαν στα παιχνίδια, όσο και τους γιατρούς από τον Ιατρικό Σύλλογο και μάλιστα αμισθί για να υπάρχει γιατρός στους αγώνες.

Μιλώντας για την ομάδα των Μηχανικών, είπε: «Είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά και σωματικά για τον τελικό. Θα πάμε να το χαρούμε όπως κάθε παιχνίδι και φυσικά όταν φτάνεις στον τελικό, θέλεις να κερδίσεις και το κύπελλο και αυτός είναι ο στόχος μας. Πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα καλό ματς, έχουμε μια πολύ καλή αντίπαλη ομάδα».

Ο κ. Τσιαμπούσης κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τον αγώνα, αλλά και το χάπενινγκ στο τέλος του αγώνα, για να δει ότι «παρ’ ότι μεγαλώνουμε σε ηλικία, μας αρέσει αυτό  που κάνουμε και μας ξελασκάρει και από τις δουλειές μας και το άγχος κάθε μέρα».

Όπως είπε μάλιστα τέλος, «συνολικά στο 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα ενεπλάκησαν 150 άνθρωποι, μαζί με τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και γι’ αυτό φαίνεται ότι είναι η μεγαλύτερη ίσως γιορτή μαζικού αθλητισμού στη Δράμα».

Καταλήγοντας, προσκάλεσε και άλλες μεγάλες εταιρείες της Δράμας, «όπως η Raycap, τα μεγάλα σούπερ – μάρκετ όπως του Γουντσίδη, τη ΒΙΟΤΡΟΣ και το Εργατικό Κέντρο και άλλους, να φτιάξουν ομάδες και να συμμετέχουν και να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος ανταγωνισμός και να το χαρούν και περισσότεροι άνθρωποι».

Ελευθεριάδης: Ένα επίπονο ταξίδι

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε επίσης και ο κ. Ελευθεριάδης, προπονητής της ομάδας Forty Plus του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας (από τις δύο που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα). Εξέφρασε τη χαρά του που έφτασαν μέχρι το τέλος και είπε ότι, «αυτό το ταξίδι, επειδή κρατάει δύο χρόνια, ήταν αρκετά επίπονο, για όλους τους συμμετέχοντες. Γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα, ανάγκασαν και εμάς να προβούμε σε κάποια πράγματα τα οποία υπό κανονικές συνθήκες, θα ήταν διαφορετικά».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η συμμετοχή είναι ο νικητής αυτού του Πρωταθλήματος. Δεν έχει καμιά σχέση ποιος είναι πρώτος και ποιος τελευταίος και ποιος ενδιάμεσα. Και μόνο ότι κάποιες ομάδες, χωρίς αυτοσκοπό τη νίκη, μπήκαν στη διαδικασία απλά για τη χαρά του παιχνιδιού, σημαίνει πάρα πολλά. Πολλοί από εμάς ξεκινήσαμε ως Forty Plus ενώ ήδη έχουμε περάσει στα Fifty Plus… (σ.σ. από τα 40 συν στα 50 συν)».