Home > νέα > Την τροποποίηση του Οργανογράμματος του Νοσοκομείου Δράμας ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

Την τροποποίηση του Οργανογράμματος του Νοσοκομείου Δράμας ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

Με επιστολή του προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και τον πρωθυπουργό

Την τροποποίηση του Οργανογράμματος

του Νοσοκομείου Δράμας ζητάει

ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας

► Απαιτεί άμεση απάντηση διαφορετικά θα λάβει «αυστηρά, αλλά διαυγή, αναγκαία και  δίκαια μέτρα»

► Επιστολή απέστειλε ο Ι.Σ.Δ. και στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη

 

 

ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του Οργανογράμματος του Νοσοκομείου Δράμας, ζητάει επιτακτικά με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας.

Την επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, την απευθύνει προς τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα. Καρατζόγλου, προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Δράμας.

Μάλιστα, το χαρακτηριστικό της επιστολής αυτής, είναι ότι απευθύνεται με σκληρό τρόπο και μάλιστα όπως επισημαίνει «για τελευταία φορά», ενώ τονίζει ιδιαίτερα ότι, αν δεν  υπάρξει άμεση απάντηση εντός ενός μηνός, τότε θα λάβει «αυστηρά, αλλά διαυγή, αναγκαία και δίκαια μέτρα».

Ο Ι.Σ. Δράμας ζητάει να μάθει «ποιος ή ποιοι για μικροκομματικά,  μικροσυμφεροντολογικά ή προσωπικά δεδομένα, παρεμποδίζουν ή υποθάλπουν ένα κομμάτι της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας»

Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας τονίζει με τον πλέον αυστηρό και κατηγορηματικό τρόπο, ότι: «Προκειμένου να μάθουμε ποιος ή ποιοι για μικροκομματικά,      μικροσυμφεροντολογικά ή προσωπικά δεδομένα, παρεμποδίζουν ή υποθάλπουν ένα κομμάτι της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας, θα ζητήσουμε από τα μέλη μας ιατρούς που μετέχουν στο Δ.Σ. του Γ.Ν. Δράμας ή στην επιστημονική επιτροπή να παραιτηθούν άμεσα μετά την λήξη της μηνιαίας προθεσμίας. Εάν δεν το πράξουν θα τιμωρηθούν για απειθαρχία στις εντολές του Ιατρικού Συλλόγου, διότι πράττουν εις βάρος της Δημόσιας Υγείας».

Αναλυτικότερα, η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας:

[Αξιότιμοι κυριοι –ες

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας στις συνεδριάσεις του στις 16/06/2020 και 01/09/2020 ομόφωνα ζήτησε από το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας την τροποποίηση του οργανογράμματος του νοσοκομείου με την προσθήκη 2 παθολόγων ογκολόγων και πέντε (5) νοσηλευτών-τριών, με αντικειμενικό σκοπό την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών του νομού μας.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψιν τα κάτωθι:

  1. Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι ΝΠΔΔ, είναι ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας για θέματα Δημόσιας Υγείας στον νομό Δράμας (όρια Ι.Σ. Δράμας) και ότι όλοι οι υπηρετούντες ιατροί στα όρια του νομού Δράμας (ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα) είναι μέλη του.
  2. Ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ και η Διοικήτρια του Γ.Ν. Δράμας είναι υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης.
  3. Η λύση του προβλήματος χρήζει πολιτικής απόφασης για την δημιουργία ογκολογικού – χημειοθεραπευτικού τμήματος.
  4. Οι εκπρόσωποι του Δραμινού λαού στο κοινοβούλιο (βουλευτές) προ έτους, σε σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο, υπεσχέθησαν την εκ μέρους όλων υποστήριξη του αιτήματος για ίδρυση ογκολογικού- χημικοθεραπευτικού τμήματος, ο δε κυβερνητικός βουλευτής υπεσχέθη, μετά την τροποποίηση του οργανογράμματος του Γ.Ν. Δράμας, να κλίσει το ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για περαιτέρω ενέργειες από όλους.
  5. Το υπ’ αρ. πρωτ. 14321/21-09-2020 έγγραφο του Γ.Ν. Δράμας είναι ασαφές, όσον αφορά την φράση “τροποποίηση του οργανογράμματος”, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε ΔΥΠΕάρχης να πράττει κατά το δοκούν ή όπως τον διατάζουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι.

Δια όλα τα ανωτέρω και με γνώμονα την Δημόσια Υγεία της περιοχής μας ζητούμε για τελευταία φορά από το Δ.Σ. του Γ.Ν. Δράμας, να τροποποιήσει το οργανόγραμμα και  μάλιστα ομόφωνα με την προσθήκη και 2 (δύο ) θέσεων παθολόγων- ογκολόγων και 5 (πέντε) νοσηλευτών-τριών.

Εάν δεν έχουμε την θετική ή αρνητική απάντησή σας γραπτώς, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (π.χ. εντός 1 μηνός), δεδομένου ότι ο χρόνος παρέρχεται ταχέως εις βάρος της Δημόσιας Υγείας της περιοχής μας, είμεθα αποφασισμένοι να λάβουμε αυστηρά, αλλά διαυγή, αναγκαία και δίκαια μέτρα.

Προκειμένου να μάθουμε ποιος ή ποιοι για μικροκομματικά,      μικροσυμφεροντολογικά ή προσωπικά δεδομένα, παρεμποδίζουν ή υποθάλπουν ένα κομμάτι της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας, θα ζητήσουμε από τα μέλη μας ιατρούς που μετέχουν στο Δ.Σ. του Γ.Ν. Δράμας ή στην επιστημονική επιτροπή να παραιτηθούν άμεσα μετά την λήξη της μηνιαίας προθεσμίας. Εάν δεν το πράξουν θα τιμωρηθούν για απειθαρχία στις εντολές του Ιατρικού Συλλόγου, διότι πράττουν εις βάρος της Δημόσιας Υγείας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η αλήθεια θα εμφανιστεί ολόκληρη και γυμνή ενώπιον όλων των συμπολιτών μας.

Εν αναμονή της απαντήσεώς σας.]

 

Επιστολή στον πρωθυπουργό

Επίσης, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, απέστειλε και σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Στην επιστολή αυτή, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, αναφερόμενη στον υγειονομικό χάρτη της χώρας τονίζει ότι [«ψήνεται» εδώ και τριάντα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα!] και επισημαίνει ότι, θα πρέπει [ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία, να συνεργάζονται και να λειτουργούν παράλληλα ανάλογα  με τις αναγκαίες, όπου χρειάζεται, συνθήκες και το κράτος να λειτουργεί ως ρυθμιστής. Μια εξέταση να έχει την ίδια τιμή-αξία και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Ο υγιής ανταγωνισμός θα προαγάγει το επίπεδο της υγείας στα ύψη (παρακαλώ να ζητήσετε από την πρεσβεία της Σουηδίας την αντίστοιχη εμπειρία τους στην παιδεία κατά τα έτη 2005-έως σήμερα, μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας παιδείας και θα καταλάβετε).]

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, έρχεται και στα ζητήματα της δημόσιας Υγείας της Δράμας, όπου αναφέρεται στα προβλήματα της Παθολογικής Κλινικής του Γεν. Νοσοκομείου Δράμας, ενώ κάνει λόγο για το «διαχρονικό αίτημα για Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Δράμας».

Καταλήγοντας την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

[Επειδή μέχρι στιγμής δεν πήραμε απάντηση στα αιτήματά μας παρά μόνο μια ασαφή και παραπλανητική επιστολή από την διοικήτρια του Γ.Ν. Δράμας και δεδομένου ότι και ο διοικητής της 4ης Υ.Π.Ε. και η διοικήτρια του Γ.Ν. Δράμας είναι υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, αντιλαμβανόμεθα την δυσκολία των να εγκρίνουν τα αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου και το αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας, αλλά δεν πτοούμεθα, και συνεχίζουμε να επιμένουμε, επειδή γνωρίζουμε ότι έχουμε δίκαιο. (είμεθα στην διάθεσή σας να προσέλθουμε προς περεταίρω ενημέρωση    σας), όποτε το κρίνετε αναγκαίο.

Επειδή όμως διαχρονικά παρακολουθούμε τη συστηματική υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, όπως φαίνεται από τα έγγραφα, που σας αποστείλαμε, σας γνωστοποιούμε ότι, εάν εντός μηνός, δεν έχουμε απάντηση από την εντιμότητα σας ή το Υπουργείο Υγείας για τα θέματα που αφορούν το Γ.Ν. Δράμας,  θα επιβάλλουμε τις αναφερόμενες στο έγγραφό μας (465/02-10-2020) ποινές σε όσους συναδέλφους μας ιατρούς μετέχουν στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ή την επιστημονική επιτροπή και δεν παραιτηθούν στο κάλεσμα μας, και τούτο προκειμένου να  βοηθήσουμε το Υπουργείο Υγείας να κάνει το Γ.Ν. Δράμας κέντρο Υγείας αστικού τύπου, αλλά με δική του ευθύνη.

Η δημόσια υγεία δεν περιλαμβάνει μόνο τον κορωνοϊό, αλλά πολύ περισσότερα και ας μην λησμονούμε ότι και η υπομονή έχει όρια.]