Home > νέα > Το ΚΗΦΗ Δράμας από τα καλύτερα στην Ελλάδα- Ετοιμάζεται και τέταρτο τμήμα στο ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας

Το ΚΗΦΗ Δράμας από τα καλύτερα στην Ελλάδα- Ετοιμάζεται και τέταρτο τμήμα στο ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΚΗΦΗ Ελλάδος

Το ΚΗΦΗ Δράμας από

τα καλύτερα στην Ελλάδα

Ετοιμάζεται και τέταρτο τμήμα στο ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΡΩΙ του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας, η 3η Πανελλήνια Ημερίδα των Κέντρων Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Την ημερίδα διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΗΦΗ Ελλάδος, σε συνεργασία με το ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας – με κεντρική θεματολογία: «Στα ΚΗΦΗ γερνάμε αλλιώς…» –  πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες, παράλληλες δράσεις, ενώ στο χώρο λειτούργησε έκθεση με κατασκευές και φωτογραφικό υλικό των ωφελούμενων.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, ενώ σ’ αυτήν παραβρέθηκαν: η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κα Χαρά Κεφαλίδου, ο δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο πρ. δήμαρχος Δράμας και επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης, η δημοτική σύμβουλος κα Χρύσα Σιδερά και μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, καθώς και ηλικιωμένοι ωφελούμενοι του Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Δράμας.

Καλλινικίδης: Να βρεθούν πόροι για λειτουργία

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας κ. Καλλινικίδης, τόνισε ότι «το ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας είναι Κέντρο πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα» επισημαίνοντας ότι «η Δράμα πρωτοστατεί, πρωτοτυπεί και σε αυτό».

Ερωτώμενος για το αν τα ΚΗΦΗ έχουν μέλλον, δεδομένου ότι η Αυτοδιοίκηση δυσκολεύεται σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων ενώ περικόπτονται πόροι, απάντησε: «Θα πρέπει απαραίτητα να βρεθούν οι πόροι και οπωσδήποτε να βρεθεί ο τρόπος, ώστε τα ΚΗΦΗ να συνεχίσουν να συντηρούνται και να λειτουργούν. Τα ΚΗΦΗ, είναι μια στέγη στην οποία ένας ηλικιωμένος μπορεί να έρθει και να βρει φροντίδα, αλλά και παρέα».

Μαθιουδάκη: Η Τέταρτη Ηλικία είναι υποτιμημένη

Δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκανε επίσης και η πρόεδρος της Συλλόγου Εργαζομένων ΚΗΦΗ Ελλάδος κα. Μαθιουδάκη, η οποία αρχικά σημείωσε ότι έμεινε «πολύ εντυπωσιασμένη, γιατί ήρθαμε σε ένα Δήμο που έχει περιθάλψει την Τρίτη Ηλικία, έχει στρέψει το βλέμμα του με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Αναφερόμενη στο ΚΗΦΗ Δράμας σημείωσε: «Είδαμε ένα ΚΗΦΗ με 2.000 τ.μ. Με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει» ενώ απέδωσε τα εύσημα στο δήμαρχο, στους συνεργάτες του και σε όλους του εργαζόμενους.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι, «δυστυχώς δεν συμβαίνει παντού  αυτό. Στην Τέταρτη Ηλικία, – γιατί το προσδόκιμο ζωής έχει μεγαλώσει –  μπορούμε να δώσουμε λίγη παραπάνω σημασία. Αν έχουμε μια χρηματοδότηση, κάτι μπορεί να γίνει. Διαφορετικά είναι υποτιμημένη. Είναι μια τιμωρία το να είσαι ηλικιωμένος σήμερα το 2022 δυστυχώς. Προσπαθούμε σαν Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΗΦΗ, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, γιατί ξέρουμε τι σημαίνει καθημερινότητα ενός ανθρώπου 90-95 χρόνων, ενός μοναχικού ανθρώπου, ενός ανθρώπου που είναι μη αυτοεξυπηρετούμενος, που έχει τα κινητικά, τα νοητικά και οικονομικά του προβλήματα. Όλα αυτά, είναι προβλήματα των ανθρώπων της Τέταρτης Ηλικίας».

Όπως είπε μάλιστα, «καταβάλουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα όχι στο βαθμό που θέλουμε όμως. Τώρα πιέζουμε, γιατί στο επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο, είναι ομάδα στόχου η Τέταρτη Ηλικία, που σημαίνει ότι υπάρχει χρηματοδότηση αρκετά μεγάλη. Πιέζουμε να γίνουν πράγματα. Έχουμε κάνει τέσσερις προτάσεις σαν Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΗΦΗ. Δεν είμαστε αμιγώς συνδικαλιστικό όργανο. Περισσότερο νοιαζόμαστε για τις προσφερόμενες ποιοτικές υπηρεσίες, παρά για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Και αυτό μας έχει καταλογιστεί και κάποιες φορές και όχι αδίκως. Προσπαθούμε να υλοποιηθούν κάποια προγράμματα, κάποιες προτάσεις που έχουμε κάνει για την ολοκληρωμένη φροντίδα των ηλικιωμένων».

Βασιλειάδου: Και τέταρτο τμήμα

Η διευθύντρια του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας κα. Βασιλειάδου, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη για τους συναδέλφους της που παραβρέθηκαν στη Δράμα, τονίζοντας: «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουμε την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της και είμαστε εδώ. Ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε και τέταρτο τμήμα στο Κ.Η.Φ.Η., με τη βοήθεια του δημάρχου, ο οποίος είναι πάντοτε δίπλα μας και μας στηρίζει», ενώ ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η., «γιατί χωρίς τη συμβολή του δεν θα γινόταν τίποτα».

Μαμσάκος: Έχουμε να δώσουμε και να πάρουμε πολλά

Στις δηλώσεις του, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, αναφερόμενος στη φιλοξενία στη Δράμα της 3ης πανελλήνιας συνάντησης των εργαζομένων στα Κ.Η.Φ.Η. τόνισε: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση από τον Δήμο Δράμας. Θεωρώ ότι μεταξύ των διοικήσεων και των εργαζομένων των Κ.Η.Φ.Η. έχουμε να δώσουμε και να πάρουμε πάρα πολλά. Προετοιμαζόμαστε, όπως είπε και η Διευθύντριά μας, και για ένα τέταρτο τμήμα, για να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα και σε άλλους ηλικιωμένους να επισκεφτούν και να ωφεληθούν από όλες αυτές τις δράσεις. Θέλω να γνωρίζετε ότι οι δράσεις του Κ.Η.Φ.Η. της Δράμας είναι μοναδικές. Γίνεται χαρά και διασκέδαση η παραμονή των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, γιατί από αυτούς τους ανθρώπους μόνο έχουμε να πάρουμε».