Home > νέα > Β. Αράπογλου: «Δεν μπορώ να βλέπω τη Δράμα χωρίς υποδομές, χωρίς οικολογική συνείδηση, χωρίς τεχνολογική ανάπτυξη…»

Β. Αράπογλου: «Δεν μπορώ να βλέπω τη Δράμα χωρίς υποδομές, χωρίς οικολογική συνείδηση, χωρίς τεχνολογική ανάπτυξη…»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη

«Project Δράμα 2020», Βαγγέλης Αράπογλου στον «Π.Τ.»

Β. Αράπογλου: «Δεν μπορώ να βλέπω τη Δράμα

χωρίς υποδομές, χωρίς οικολογική συνείδηση,

χωρίς τεχνολογική ανάπτυξη…»

 

«Ζώντας για χρόνια μακριά παρακολουθούσα τα γεγονότα  της πόλης μας από το 1990 και μετέπειτα. Επέστρεψα με μία σκέψη και μόνο, να αγωνιστώ όπως μπορώ για την ανάπτυξη της πόλης μου που τόσο αγάπησα. Γι’ αυτό η πρώτη μου σκέψη που έρχεται στο μυαλό μου είναι ¨να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη Δράμα που αγαπήσαμε, για τη Δράμα που ονειρευόμαστε¨, αναφέρει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη «Project Δράμα 2020», κ. Βαγγέλης Αράπογλου στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Άνθρωπος ανήσυχος που δεν συμβιβάζεται με τα κοινά στερεότυπα ως πολίτης ενός δήμου, αποφάσισε να ταχθεί ενεργά στην Ομάδα του Project με την πεποίθηση ότι η παράταξη αυτή μπορεί να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο Δήμο Δράμας, προς όφελος όλων των Δημοτών.

 

κ. Αράπογλου, σε μια εποχή κατά την οποία η πολιτική στη χώρα μας φαίνεται να χάνει τις αξίες της, και η συμμετοχή στα κοινά μιας πόλης μοιάζει να θεωρείται πλέον… ύποπτη από αρκετούς, τι είναι εκείνο πού σας ώθησε να βάλετε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος; Και γιατί με την συγκεκριμένη παράταξη (Project 2020) και όχι με κάποια άλλη;

Όλοι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, κάναμε οικογένειες και δουλεύουμε σε αυτόν τον τόπο, έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε για μια καλύτερη Δράμα, για μας και τα παιδιά μας. Σαν ενεργό μέλος λοιπόν της πόλης μας, δεν μπορώ να βλέπω τη Δράμα να είναι μια πόλη χωρίς υποδομές, χωρίς οικολογική συνείδηση, χωρίς τεχνολογική ανάπτυξη, με προβλήματα στο κυκλοφοριακό, στον πολεοδομικό σχεδιασμό, στην ύδρευση, στην διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση,  στην ποιότητα ζωής, στην κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και το γεγονός ότι τόσα χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι διοικούσαν το δήμο χωρίς όραμα, χωρίς φρέσκες ιδέες μην έχοντας να προσφέρουν τίποτα παραπάνω, με οδήγησαν στην απόφασή μου να διεκδικήσω μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί είμαι ένας νέος με οράματα, με αγάπη για την πόλη μου αλλά πάνω από όλα με όρεξη για δουλειά.

H παράταξη του Project στελεχώνεται από ανθρώπους  με διαφορετικές ιδεολογικές και κοινωνικές αφετηρίες, που δήλωσαν συμμετοχή για δουλειά πέρα από προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της ζωής μας και την ανάδειξη του τόπου μας.

Στο Project Δράμα 2020 λειτουργούμε ως ομάδα, μέσα από την οποία, όμως, αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα προσόντα και οι ικανότητες του καθενός προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος των συμπολιτών μας.

Και με Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση, ο οποίος κατάφερε να μας ενώσει και να συνεργαστούμε, είναι και η καλύτερη εγγύηση για τη συνεργασία και μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει στις 26 Μαΐου.

FOTO ARAPOGLOU

Ο Δήμος Δράμας, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα σε πολλούς τομείς γενικότερα. Αν και τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ο Δήμος μπαίνει σε σύγχρονα πρότυπα, εντούτοις γενική είναι η παραδοχή ότι χρειάζονται ακόμα πολλά πράγματα να γίνουν. Εσείς, που θα εστιάζατε, τι θεωρείται ότι χρειάζεται περισσότερο ο Δήμος μας;

Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τους «επαγγελματίες» πολιτικούς που διοίκησαν τον Δήμο μας τα τελευταία 9 χρόνια που το μόνο που τους ενδιέφερε την επομένη των εκλογών ήταν το πως να βγουν ξανά.

Πέντε πιστεύω ότι είναι οι τομείς δράσεις από τους οποίους θα πρέπει να αρχίσει ο σχεδιασμός πόλης μας 1. Η  Ανάπτυξη 2. Η Ποιότητα Ζωής 3. Η Οικολογία 4. ΟΙ Νέες Τεχνολογίες 5. Η Κοινωνική Αλληλεγγύη

 

Ο τομέας της Καθαριότητας είναι ένα από τα σπουδαιότερα ζητήματα για μια πόλη. Μια καθαρή πόλη, σε όλους τους τομείς της, σημαίνει πολλά πράγματα για τους δημότες. Πιστεύετε ότι ο Δήμος από μόνος του μπορεί να χειριστεί το θέμα της καθαριότητας και ποια θα πρέπει να είναι κατά τη γνώμη σας η συμβολή των συνδημοτών μας σ’ αυτήν;

Σίγουρα, σε πολύ μεγάλο ποσοστό η ποιότητα ζωής μας είναι συνδεμένη με την καθαριότητα της πόλης. Ο Δήμος από μόνος του βεβαίως και  μπορεί να χειριστεί το θέμα της καθαριότητας. Στο πρόγραμμά μας έχουμε αναλυτικά την πρόταση μας για την καθαριότητα, εν συντομία αναφέρω την ριζική αλλαγή στο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων, προκειμένου να ανταποκρίνεται ανάλογα με τις ανάγκες των δημοτών, αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης, κομποστοποίηση  οργανικών απορριμμάτων και διαλογή στην πηγή, προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας , λειτουργία των συστημάτων GPS κλπ. με ταυτόχρονες δράσεις για σωστή ενημέρωση των Δημοτών.

 

Πιστεύετε ότι ένας Δήμος, όπως ο Δήμος Δράμας, που δυστυχώς εξαρτάται οικονομικά από την κεντρική διοίκηση σε πολλούς τομείς, που η πλειοψηφία των έργων του γίνονται μέσω του ΕΣΠΑ, θα μπορούσε να συμβάλλει με κάποιους τρόπους στην οικονομία της περιοχής, αλλά ίσως ακόμα και στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους ανέργους του τόπου μας;

Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, αξιοποίηση όλων των τρόπων εξεύρεσης χρημάτων, μέσω π.χ. ΕΣΠΑ που δυστυχώς η Δράμα έχει το χαμηλότερο ποσοστό απορρόφησης κονδυλίων, άλλα και τρόπων έμμεσης εξοικονόμησης χρημάτων με εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της ενεργειακής μας πολιτικής, αλλά και με τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με άλλους ΟΤΑ, φυσικά πρόσωπα, ΚΥΝΣΕΠ. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στη μείωση των τελών των δημοτών κλπ.

Ταυτόχρονα αξιοποίηση των διοργανώσεων (Ονειρούπολη, Φεστιβάλ Ταινιών, Δραμινογνωσία), Αθλητικού τουρισμού, για την προσέλκυση τουριστών όλο τον χρόνο.

 

   Ο νέος εκλογικός νόμος με τον οποίο γίνονται φέτος οι εκλογές, το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», η απλή αναλογική, και κυρίως η πιθανότητα να μην υπάρξει άμεση πλειοψηφία δημοτικού συμβουλίου από μία συγκεκριμένη παράταξη αλλά από δύο και με δήμαρχο έναν από τους δύο πρώτους, πιστεύετε ότι θα δώσει κάποια ώθηση στο μέλλον του Δήμου μας;

Συνεργασία, είναι το κλειδί της επιτυχίας της νέας δημοτικής αρχής που θα προκύψει στις 26 Μαΐου.  Η απλή αναλογική με την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές φέτος προωθεί ή εάν θέλετε καλύτερα επιβάλει τις συνεργασίες. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, μας έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Απεναντίας, εμείς στο Project Δράμα 2020 έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε κάτι που κάνουμε ήδη.

Το Project Δράμα 2020 και ο  Δήμαρχος Αλέξανδρος Τσιαμπούσης  είναι η εγγύηση της συνεργασίας.

 

Κατά πόσο πιστεύετε ότι θα μπορέσουν να υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ παρατάξεων που σήμερα δείχνουν να έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις, και από το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει θα αναγκαστούν να συνεργαστούν για το καλό του τόπου;

Έτσι ακριβώς, πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε μερικές αντίθετες απόψεις, αλλά θέλουμε το καλό της πόλης μας. Εμείς, έχουμε πει ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των επιτροπών θα μεταδίδονται ζωντανά ώστε να μπορεί ο δημότης να παρακολουθεί τα γεγονότα. Θέλουμε τους δημότες συμμέτοχους και όχι αμέτοχους.

Θέλουμε ο δημότης να είναι περήφανος που ψήφισε Project Δράμα 2020. Θέλουμε την επόμενη τετραετία να μας ψηφίσει για το έργο μας.

Θλίβομαι όταν από τη μεταπολίτευση και μετά μνημονεύονται μόνο δυο Δήμαρχοι. Ο αείμνηστος Σωκράτης Δημητριάδης και ο Θωμάς Μαργαρίτης. Ήρθε η ώρα να μνημονεύουμε και τρίτο δήμαρχο.

Ήρθε η ώρα να αλλάξει το τοπίο στη Δράμα. Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Ζητάμε να μας δώσετε την ευκαιρία να σας βγάλουμε ασπροπρόσωπους!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ  ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

 

Στις 26 Μαϊου ζητάμε να ψηφίσετε Project!

Ζητάμε να ψηφίσετε μέλλον! 

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία