Home > νέα > Βράβευση της Άννας Κορακάκη από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Βράβευση της Άννας Κορακάκη από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

 

Την 1η Νοεμβρίου με ομόφωνη απόφαση του σώματος

 

Βράβευση της Άννας Κορακάκη

από το προεδρείο του Δημοτικού

Συμβουλίου Δράμας

Δρομολογούνται οι εργασίες στην αποθήκη της ΒΙ.ΠΕ. Δράμας όπου προπονείται η κα. Κορακάκη

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε η 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το ζήτημα της βράβευσης της Άννας Κορακάκη από το Δήμο Δράμας.

Την πρόταση για τη συζήτηση του θέματος έφερε στο σώμα η αντιπολίτευση μετά από την απαραίτητη συγκέντρωση 11 υπογραφών και έτσι υπήρξε αναγκαστική συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: «Βράβευση της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας».

Την σχετική εισήγηση από την πλευρά της αντιπολίτευσης έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της Δραμινής αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Αύγουστο του 2016 και επιγραμματικά στα γεγονότα που ακολούθησαν εκείνες τις ημέρες στη Δράμα. Όπως είπε μάλιστα, «η βράβευση της Άννας Κορακάκη θα τιμήσει περισσότερο τη Δράμα παρά την ίδια την αθλήτρια, η οποία έχει τιμηθεί ακόμα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ιστορία της Δράμας είναι αυτή που εμπλουτίζεται και κοσμείται από τις μεγάλες επιτυχίες της. Σήμερα οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις μας, να παρακάμψουμε κάθε εμπόδιο και να προχωρήσουμε στην απόφαση για την βράβευσή της».

korakakis copy

Ο κ. Κορακάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ξεκαθάρισε την κατάσταση για τον τρόπο βράβευσης της Άννας.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης, ήταν να βραβευθεί η Ολυμπιονίκης από σύσσωμο το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας), σε ειδική συνεδρίαση του σώματος «για να σηματοδοτηθεί η σύμπνοια με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο τιμά την κορυφαία αθλήτρια. Το τονίζουμε αυτό γιατί η βράβευση δεν μπορεί αν έχει ούτε προσωπικό, ούτε διαπαραταξιακό χαρακτήρα».

Στην πρόταση της αντιπολίτευσης, περιλαμβάνονταν επίσης και πρωτοβουλίες για την καλυτέρευση των συνθηκών προπόνησης της Ολυμπιονίκη στον χώρο της παλιάς αποθήκης καπνού στη Βιομηχανική Ζώνη, η οποία ανήκει στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, κόστους περίπου 5.000 €, προκειμένου η αθλήτρια να μπορέσει να προετοιμαστεί για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Δεύτερη πρόταση από τη δημοτική αρχή

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο εισηγητής της δημοτικής αρχής αντιδήμαρχος κ. Καραμπατζάκης, κατέθεσε δεύτερη πρόταση για τη βράβευση της αθλήτριας, να γίνει από το δήμαρχο κ. Μαμσάκο, να δοθεί το όνομά της στο κλειστό θολωτό γυμναστήριο στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Χελμού (το γνωστό φουσκωτό) και να γίνει φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων.

Από τη συζήτηση στη συνέχεια, έγινε γνωστό ότι δεν μπορεί να υπάρχει δεύτερη διαφορετική πρόταση, εφόσον η πρόταση είναι μία, αυτή που κατέθεσε η αντιπολίτευση και μόνο επ’ αυτής πρέπει να γίνει συζήτηση, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη βράβευσή της από το δήμαρχο. Όπως είπαν μάλιστα, αν ψήφιζε η δημοτική αρχή της δική της πρόταση, τότε η βράβευση δεν θα γινόταν ποτέ, καθώς υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι.

Αυτό που διαφάνηκε από τη συνέχεια της συζήτησης, είναι ότι η ίδια η οικογένεια Κορακάκη δεν θέλει να γίνει η βράβευση από το δήμαρχο, αλλά από το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι όλη αυτή η πρόταση έφτασε προς συζήτηση μετά από συνεννόηση με τον κ. Τάσο Κορακάκη, πατέρα και προπονητή της Ολυμπιονίκη. Υπήρξε αρκετή συζήτηση στο θέμα αυτό, ενώ σε κάποιο σημείο, ο κ. Μαμσάκος είπε ότι θα σεβαστεί την απόφαση της οικογένειας Κορακάκη η βράβευση να μην γίνει από το δήμαρχο: «Σέβομαι αυτή την απόφασή του και  θα την υπερασπιστώ μέχρι τελικής πτώσεως. Αν κρίνει η οικογένεια ότι η βράβευση δεν πρέπει να γίνει από το δήμαρχο Δράμας θα το δεχθώ ανθρώπινα».

Είναι αλήθεια ότι έγινε αρκετή προσπάθεια να μην συνεχιστεί η κουβέντα επ’ αυτού και να μην ειπωθούν περισσότερα πράγματα, αλλά τέλος στις όποιες παρεξηγήσεις έδωσε ο ίδιος ο κ. Κορακάκης ο οποίος παρακολουθούσε τη συζήτηση, λέγοντας απευθυνόμενος προς το δήμαρχο: «Δήμαρχε, θέλω να πω ότι προχθές είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία μαζί. Σας είπα ακριβώς το τι θέλουμε. Τώρα όμως λέτε διαφορετικά πράγματα εδώ. Και όπως είπαμε, καλό θα ήταν να μην γίνει η βράβευση από εσάς. Και δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να πούμε περισσότερα πράγματα».

Τελικά, η πρόταση πέρασε ομόφωνα, η βράβευση να γίνει από σύσσωμο το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, την 1η Νοεμβρίου, ενώ αφέθηκε ανοικτό το ζήτημα της ονοματοδοσίας του «φουσκωτού» για μεταγενέστερο χρόνο για κάποιον άλλο χώρο.

 

Εργασίες στην αποθήκη

Μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης, έγινε χθες το πρωί συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη, σχετικά με το ζήτημα κάποιων εργασιών που πρέπει να γίνει στο χώρο της αποθήκης στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας όπου προπονείται η κα. Κορακάκη. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο κ. Πατακάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Καραμπατζάκης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Μλεκάνης, Ηλιόπουλος, Τσιαμπούσης καθώς και ο κ. Κορακάκης. Η συζήτηση πήγε αρκετά, συμφώνησαν στις εργασίες που πρέπει να γίνουν κόστους περίπου 5.000 €, ενώ απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, τα έξοδα θα μοιραστούν από μισά μεταξύ του Δήμου Δράμας και της Π.Ε. Δράμας.