Home > νέα > Βραβεύτηκαν οι δυο Δραμινές μαθήτριες Δήμητρα Δάγκου και Ευαγγελία Μυτιληναίου-Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

Βραβεύτηκαν οι δυο Δραμινές μαθήτριες Δήμητρα Δάγκου και Ευαγγελία Μυτιληναίου-Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards

Βραβεύτηκαν οι δυο Δραμινές μαθήτριες

Δήμητρα Δάγκου και Ευαγγελία Μυτιληναίου

Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

 

 

 

ΣΕ ΜΙΑ ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν για πέμπτη χρονιά τα καθιερωμένα πλέον Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, (βλ. φύλλο της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2021),  στην εν λόγω εκδήλωση βραβεύτηκαν δύο μαθήτριες από τη Δράμα, η Δήμητρα Δάγκου και η Ευαγγελία Μυτιληναίου, από το 2ο και 3ο Δημοτικό αντίστοιχα. Οι δύο μαθήτριες από τη Δράμα, συμμετείχαν στην κατηγορία «Παιδιά που βοήθησαν Παιδιά/Κοινωνία» και το βραβείο τους το απένειμε ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Στην εκδήλωση, η μαθήτρια Ευαγγελία Μυτιληναίου, ευχαρίστησε τον Οργανισμό και αφιέρωσε το βραβείο στα παιδιά που βοηθούν άλλα παιδιά, αλλά και σ’ αυτά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αλλά δεν βραβεύτηκαν. Από την πλευρά της η Δήμητρα Δάγκου αφιέρωσε το βραβείο στους γονείς των παιδιών που πιστεύουν ότι τα παιδιά τους και άλλα παιδιά μπορούν να τα καταφέρουν και να αλλάξουν τον κόσμο.

YOUSMILE AWARDS 2

Η Δήμητρα και η Ευαγγελία μαθήτριες  της Γ’ τάξης του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας αντίστοιχα, δέχτηκαν φέτος κατ’ οίκον διδασκαλία εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας. Τα κορίτσια  δημιούργησαν με την δασκάλα τους, κα. Ελένη Σμολοκτού, την εφημεριδούλα «Τρία πουλάκια κάθονταν» σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο από τα δύο τεύχη, αυθόρμητα αποφάσισαν να διανείμουν την εφημερίδα τους σε συγγενείς και φίλους και να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθήσουν παιδιά που είχαν γνωρίσει στο νοσοκομείο και χρειάζονταν ενίσχυση από φορείς εκτός της οικογένειάς τους. Έχοντας γνωρίσει στο νοσοκομείο το έργο του Συλλόγου  “Λάμψη” που στηρίζει καρκινοπαθή παιδιά σκέφτηκαν να προσφέρουν τα χρήματα που θα μαζέψουν στον συγκεκριμένο  Σύλλογο . Έτσι με το αυτοκίνητο των γονιών, με μάσκες και ξεχωριστό ζήλο συγκέντρωσαν 400€ τα οποία δώρισαν στη «Λάμψη». Τα δύο μικρά κορίτσια βοήθησαν άλλα παιδιά που είχαν ανάγκη, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα παιδιά έχουν τη δύναμη να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο!

Στον υπαίθριο λοιπόν χώρο του Ble Azure πλημμυρισμένο από ζεστά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης απονεμήθηκαν για ακόμη μια χρονιά τα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, με κεντρικό μήνυμα:  Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος, η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ζέττα Μακρή, η Υφυπουργός Μεταναστευτικού και Ασύλου, κα. Σοφία Βούλτεψη και ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, κ. Γιώργος Σταμάτης.
Οι 10 νικητές που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile, χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες, έλαβαν το Βραβείο YouSmile, ωστόσο όλα τα παιδιά που κατέθεσαν υποψηφιότητα έλαβαν τιμητικούς επαίνους.
Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοιού και του συνακόλουθου κλείσιμου των σχολείων, έφτασαν στις 6.220 από 122 σχολεία!  Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, στα 5 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 29.700 μαθητές από 550 σχολεία Α΄ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

 

Χαιρετισμοί
Κατά την έναρξη των 5ων Μαθητικών Βραβείων YouSmile Awards, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε σε όλα τα παιδιά, τα οποία, μέσω των ενεργειών τους έχουν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και εμπνέουν άλλα παιδιά, καθώς και ενήλικες, χαρακτηρίζοντάς τα ως τους ήρωες της κοινωνίας και λέγοντας ότι: «Τα παιδιά σήμερα είναι οι πρωταγωνιστές. Συνάντησα αυτά τα μοναδικά παιδιά, γνώρισα τις αγωνίες τους, είδα τους γονείς τους να παλεύουν για τα αυτονόητα και γέμισε η ψυχή μου από υπερηφάνεια. Σήμερα η ψυχή μας θα ανεβεί ψηλά. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς που αγωνίζονται και όλους όσους μας στηρίζουν. Ελπίζω τα μηνύματα που θα λάβουμε σήμερα από τα παιδιά, από αύριο να γίνουν ακόμη πιο δυνατά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι YouSmilers θα είναι εδώ και είμαστε περήφανοι για αυτό γιατί μέσα από τον θεσμό πλέον των ΥouSmile Awards αναδεικνύουμε τα θετικά πρότυπα αυτών των παιδιών που ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε κάνουν τη διαφορά όχι με τα λόγια αλλά κάνοντας πράξη τα όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο».

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ζέττα Μακρή, μετέφερε την αγάπη και το θαυμασμό του Πρωθυπουργού, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που με τις πράξεις τους χαρίζουν την ελπίδα, ενώ η ίδια δήλωσε ότι: «τα παιδιά αυτά μας έδειξαν το δρόμο. Μας κάνουν να γινόμαστε περισσότερο ευαίσθητοι, συναισθηματικοί και να αναλογιζόμαστε πόσα λίγα κάναμε εμείς και πόσα πολλά θα κάνουν εκείνα».

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σοφία Βούλτεψη, συνεχάρη τον Πρόεδρο  του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστα Γιαννόπουλο, τα παιδιά  και όσους συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια να αναδειχθούν οι ενέργειές τους. Αναφερόμενη στα δυσάρεστα γεγονότα που κλήθηκε να καλύψει κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής της σταδιοδρομίας και στη σπουδαιότητα της ύπαρξης αισιόδοξων και ελπιδοφόρων ειδήσεων, δήλωσε ότι: «Όταν υπάρχουν τέτοιες εκδηλώσεις, η ελπίδα νικάει κάθε αρνητικό στοιχείο».

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης, τόνισε ότι: «Αν δεν υπήρχε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα έπρεπε να το είχαμε εφεύρει. Είναι πολύ τιμητικό για τη χώρα μας και την πρόνοια, το γεγονός ότι το όραμα του Ανδρέα, όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά έχει βρει και συνοδοιπόρους. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες και τα παιδιά σας αποτελούν ένα λαμπρό παράδειγμα». Παράλληλα, αναφέρθηκε στα παιδιά που στερούνται των βασικών τους δικαιωμάτων και δήλωσε ότι: «μόνο όταν δώσουμε σε όλα τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες… θα μπορούν να χτίσουν το μέλλον».

Η κα Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, η οποία, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη απένειμε το βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον», αναφέρθηκε στην ασφάλεια και τη σιγουριά που προσφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκοντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, ενώ δήλωσε για τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στα βραβεία YouSmile Awards και αγωνίζονται για τα δικαιώματα τόσο τα δικά τους όσο και των συνομηλίκων τους ότι: «έχουν καθαρότητα στη σκέψη και διαφάνεια στο συναίσθημα».

Στην εκδήλωση βραβεία απένειμαν, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ζέττα Μακρή,  η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας & Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, κα. Κατερίνα Γκαγκάκη, ο stand up comedian, κ. Κώστας Μαλιάτσης,  η ηθοποιός, κα. Δανάη Παππά,  ο instagrammer, κ. Βαγγέλης Νάκης, ενώ στην κατηγορία Αθλητισμός το βραβείο απένειμε διαδικτυακά ο προπονητής της  ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Πέδρο Μαρτίνς.