Home > Πρώτο Θέμα > Βραβεύτηκαν πέντε απόφοιτοι Λυκείων του Ν. Δράμας μεταξύ 165 μαθητών από Κεντρική και Αν. Μακεδονία & Θράκη

Βραβεύτηκαν πέντε απόφοιτοι Λυκείων του Ν. Δράμας μεταξύ 165 μαθητών από Κεντρική και Αν. Μακεδονία & Θράκη

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» από την Eurobank

Βραβεύτηκαν πέντε απόφοιτοι Λυκείων

του Ν. Δράμας μεταξύ 165 μαθητών

από Κεντρική και Αν. Μακεδονία & Θράκη

Απόφοιτοι από το 1ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4, ΓΕΛ, Μουσικό Σχολείο και ΓΕΛ Καλαμπακίου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΧΝΕΣ είναι τα τελευταία χρόνια, οι βραβεύσεις μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Δράμας, για τις πρωτιές που καταλαμβάνουν, είτε πρόκειται για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς Μαθηματικών όπως στο «ΘΑΛΗ», στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ», στον «ΑΡΧΙΜΙΔΗ» και σε άλλους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Επίσης, σημαντικές είναι και οι επιδόσεις πολλών αποφοίτων Λυκείων, οι οποίοι έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με πολύ υψηλά μόρια.

EUROBANK

Στις αρχές κάθε χρόνου, ο γνωστός τραπεζικός όμιλος Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματός της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, βραβεύει τους καλύτερους όλων, ανάλογα με την βαθμολογία εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτών των βραβεύσεων λοιπόν, ο όμιλος Eurobank, πραγματοποίησε εκδήλωση βράβευσης το βράδυ της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η εκδήλωση περιελάμβανε την βράβευση 165 μαθητών συνολικά από τις Περιφέρειες της Αν. Μακεδονίας – Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και οι μαθητές που βραβεύθηκαν ήταν από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης.

Tazogloy Roympesi

Οι μαθητές της Δράμας

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από τη Δράμα είναι συνολικά πέντε:

  1. Σταυρούλα Ρουμπέσου απόφοιτος του 1ο ΓΕΛ Δράμας, η οποία συγκέντρωσε και τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
  2. Κωνσταντίνος Φιλιμίδης απόφοιτος του 3ο ΓΕΛ Δράμας.
  3. Μιχαήλ Παπαδόπουλος, απόφοιτος του 4ου ΓΕΛ Δράμας.
  4. Ελένη Ισαακίδου, απόφοιτος του ΓΕΛ Καλαμπακίου.
  5. Κωνσταντίνα Παπαεμμανουήλ, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι, με έπαινο τιμήθηκε το 1ο ΓΕΛ Δράμας, καθώς η Στ. Ρουμπέσου, η οποία συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Το σχολείο εκπροσώπησε για την βράβευση η υποδιευθύντρια κα. Μ. Τάζογλου.

 

Η Δράμα στα βραβεία

Την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης εκπροσώπησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Κιουλάνης Σπύρος, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στο σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, το οποίο επιτελείται στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Στη συνέχεια ο κ. Κιουλάνης συνεχάρη τους μαθητές, τους οποίους προέτρεψε να συνεχίσουν να επενδύουν στη γνώση και τους ευχήθηκε να έχουν μία δημιουργική ακαδημαϊκή πορεία. Παράλληλα συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών, ενώ ευχαρίστησε τον όμιλο Eurobank για το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», ένα πρόγραμμα όπως ανέφερε «που έχει αναδειχθεί σε θεσμό με σημαντική αναγνώριση στην εκπαιδευτική κοινότητα, το οποίο αναδεικνύει διαχρονικές αξίες που πρέπει να αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά, όπως η επιβράβευση της συνεχούς προσπάθειας η ευγενής άμιλλα, η αριστεία και η αξιοκρατία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κιουλάνης τόνισε ότι οι αξίες που αναδεικνύονται μέσα από αυτό το πρόγραμμα της Eurobank καταδεικνύουν και τη δική μας υποχρέωση να πιστέψουμε σε αυτές και να τις διδάξουμε στους μαθητές μας με τον πιο ιδανικό βιωματικό τρόπο, περισσότερο δηλαδή μέσα από την πράξη και λιγότερο μέσα από τη θεωρία, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό κάθε στιγμή της ζωής μας μία πραγματικά μεγάλη στιγμή για την παιδεία.

 

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, βραβεύτηκαν 154 μαθητές, ενώ άλλοι 11 από τους Νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου.

Στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Για τη Eurobank η έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί και προοδεύει είναι πρωταρχική επιλογή υψηλής σημασίας και συμβολισμού που διαφυλάσσει το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. Καμία κοινωνία, δεν έχει μέλλον αν δεν ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των νέων που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προόδου της χώρας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι σε αυτά τα 16 χρόνια που υλοποιούμε το πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων μαθητών διαπιστώνουμε πως τα νέα παιδιά παρά τις δυσκολίες δεν έχουν σταματήσει να πασχίζουν για να αναδειχθούν στο στίβο της γνώσης. Η προσπάθεια αυτών των παιδιών είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».
Τα σχολεία που βραβεύονται

Στο Νομό Δράμας, το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας βραβεύεται για πέμπτη φορά.

Στο Νομό Έβρου, το Γενικό Λύκειο Διδυμότειχου διακρίθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Στο Νομό Καβάλας, το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας απέσπασε για έβδομη φορά την διάκριση αυτή.

Στο Νομό Ξάνθης, το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης διακρίθηκε για έκτη φορά με την τιμητική διάκριση.

Στο Νομό Ροδόπης, το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής απέσπασε για δέκατη φορά την διάκριση αυτή.

Στο Νομό Σερρών, το ΕΠΑΛ Νιγρίτας διακρίθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Και στο νομό Χαλκιδικής, το Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών βραβεύεται για ένατη  φορά.

Το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” είναι το μακροβιότερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου και υλοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Από το 2003 που ξεκίνησε έχει βραβεύσει 16.835 αριστούχους απ όλη τη χώρα και φέτος με τους 890 που προστίθενται ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725 κι έχει διαθέσει έως τώρα 17 εκατομμύρια ευρώ. Ο Όμιλος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.