Home > νέα >  Βραβεύθηκαν γυναίκες μαθήτριες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Δράμας που πέρασαν σε σχολές ΑΕΙ

 Βραβεύθηκαν γυναίκες μαθήτριες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Δράμας που πέρασαν σε σχολές ΑΕΙ

Στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας από το Δήμο Δράμας

 Βραβεύθηκαν γυναίκες μαθήτριες

του Εσπερινού ΕΠΑΛ Δράμας

που πέρασαν σε σχολές ΑΕΙ

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για την Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμος Δράμας. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο Δράμας, την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό, το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά Δήμου Δράμας, τη ΔΥΠΑ, το ΔΙΕΚ Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας και το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δήμου Δράμας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε δράση καλλωπισμού γυναικών στο ισόγειο του Δημαρχείου με περιποίηση μαλλιών, νυχιών και προσώπου, με την  υποστήριξη του ΔΙΕΚ Δράμας, ΙΕΚ και ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Δράμας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας με θέμα: «Η γυναικεία περιποίηση δεν είναι πολυτέλεια», από τη Δερματολόγο κα. Βασιλική Τζίρκα, ενώ ακολούθησε βράβευση γυναικών.  Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή της ταινίας «Η δουλειά της», η οποία έχει βραβευτεί με το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Οι βραβεύσεις γυναικών, αφορούσαν μαθήτριες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Δράμας, που πέτυχαν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις πανελλήνιες του 2022 και είναι όλες πάνω από 30 ετών: Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – Κιοσίδου στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Ειρήνη Κουτιάνη δεύτερη στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης, Έφη Μάρκου προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, Αγάπη Πετρίδου στο Τμ. Οργάνωσης και Διοίκησης στις Σέρρες, η Σεβαστιανή Συμεωνίδου στο Τμ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Καβάλα και η Στυλιανή Παπαδοπουλου, φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κα. Αναστασία Τόλιου σημειώνει ότι, «αυτό που τιμάμε σ’ αυτές τις γυναίκες, είναι η μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και μπόρεσαν να εισαχθούν σ’ αυτές τις σχολές. Όλες είναι μητέρες με μικρά παιδιά και αυξημένες υποχρεώσεις. Παρ’ όλα αυτά έχουν μπει σε ένα ρυθμό φοιτητικής ζωής και αυτό είναι που υποστηρίζουμε και επιβραβεύουμε».

Τους  επαίνους μαζί με μια ανθοδέσμη και μια δωροεπιταγή για καλλυντικά, απένειμαν ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κιουλάνης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Κύρτσης,  ο πρώην διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Δράμας  κ. Τρυφωνίδης και το μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κ. Κοκκινάκης.

Κατά την έναρξη της ομιλίας της με θέμα «Η γυναικεία περιποίηση δεν είναι πολυτέλεια», η δερματολόγος κα. Τζίρκα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει άσχημη γυναίκα. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι η περιποίηση του προσώπου. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι η περιποίηση  του δέρματός μας και η εικόνα του προσώπου, να αντανακλά υγεία, καθαριότητα και λάμψη. Η περιποίηση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια ανάγκη ανανέωσης και αναζωογόνησης, που είναι απαραίτητη για την επιδερμίδα μας όσο και για την ψυχολογία μας. Η περιποίηση του δέρματος, είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά και όμορφα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας και για εμάς τις ίδιες. Η σύγχρονη γυναίκα είναι πολυάσχολη, συνδυάζει επαγγελματικές υποχρεώσεις, καριέρα, οικογένεια, σπουδές και συμμετέχει σε όλους τους τομείς της πολιτικής και της διοίκησης».