Home > νέα > Βραβείο για δυο μαθήτριες από τη Δράμα τη Δήμητρα Δάγκου και την Ευαγγελία Μυτιληναίου-Aπό Το Χαμόγελο του Παιδιού

Βραβείο για δυο μαθήτριες από τη Δράμα τη Δήμητρα Δάγκου και την Ευαγγελία Μυτιληναίου-Aπό Το Χαμόγελο του Παιδιού

5α μαθητικά βραβεία «YouSmile Awards» από Το Χαμόγελο του Παιδιού

Βραβείο για δυο μαθήτριες

από τη Δράμα τη Δήμητρα Δάγκου

και την Ευαγγελία Μυτιληναίου

Οι δύο μαθήτριες, δημιούργησαν μια σχολική εφημερίδα, την πούλησαν και δώρισαν τα έσοδα στην «Λάμψη»

 

 

Η Δήμητρα Δάγκου και η Ευαγγελία Μυτιληναίου, είναι δύο μαθήτριες του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, αντίστοιχα. Και οι δύο μαθήτριες δέχτηκαν φέτος κατ’ οίκον διδασκαλία εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Smoloktoy

Η εκπαιδευτικός κα. Ελένη Σμολοκτού, η οποία έχει αναλάβει την κατ’ οίκον διδασκαλία των δύο μαθητριών. Από το βίντεο της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Οι δυο μαθήτριες, βραβεύονται σήμερα σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μαζί με άλλες μαθήτριες και μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικούς και γονείς. Πρόκειται τα για τα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmιle Awards.

Όπως μας ενημερώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

«Τρία πουλάκια κάθονταν»

Dagoy Mytilinaioy

Οι δύο μαθήτριες, Ευαγγελία Μυτιληναίου (αρ.) και Δήμητρα Δάγκου (δ.), από το βίντεο της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Οι δύο μαθήτριες από τη Δράμα, η Δήμητρα Δάγκου και η Ευαγγελία Μυτιληναίου, με την δασκάλα τους κα. Ελένη Σμολοκτού, δημιούργησαν την εφημεριδούλα «Τρία πουλάκια κάθονταν» σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο από τα δύο τεύχη, αυθόρμητα αποφάσισαν να διανείμουν την εφημερίδα τους σε συγγενείς και φίλους και να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθήσουν παιδιά που είχαν γνωρίσει στο νοσοκομείο και χρειάζονταν ενίσχυση από φορείς εκτός της οικογένειάς τους.

Έχοντας γνωρίσει στο νοσοκομείο το έργο του Συλλόγου  «Λάμψη», ο οποίος στηρίζει καρκινοπαθή παιδιά σκέφτηκαν να προσφέρουν τα χρήματα που θα μαζέψουν στον συγκεκριμένο  Σύλλογο . Έτσι με το αυτοκίνητο των γονιών, με μάσκες και ξεχωριστό ζήλο συγκέντρωσαν 400 ευρώ τα οποία δώρισαν στη «Λάμψη». Τα δύο μικρά κορίτσια βοήθησαν άλλα παιδιά που είχαν ανάγκη, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα παιδιά έχουν τη δύναμη να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο!

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα δύο κορίτσια εξηγούν πώς έφτασαν σ’ αυτή τους την απόφαση. Όπως λένε τα ίδια, αλλά και η εκπαιδευτικός τους κ. Σμολοκτού, αυτό έγινε λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα και διηγούνται: «Νιώθουμε σαν να κάναμε κάποιο καλό. Είμαστε πολύ χαρούμενες και πιστεύουμε ότι μ’ αυτά τα λεφτά, βοηθήσαμε όσα παιδιά μπορούσαμε».

Και τα δύο, εύχονται «όλος ο κόσμος και τα παιδιά που είναι στο Νοσοκομείο, να γίνουν καλά και να γυρίσουν στα σπίτια τους. Και ποτέ ξανά κανείς μα κανείς να μην πάει στο Νοσοκομείο».

Η κα. Σμολοκτού σημειώνει επίσης ότι, «ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη στα 32 χρόνια υπηρεσίας, που γνώρισα τα κορίτσια αυτά. Καταπληκτικά παιδιά, δυνατά παιδιά, που κατάφεραν πάρα πολλά πράγματα. Λίγο φοβισμένα στην αρχή και σήμερα, είναι δυο κορίτσια που πατάνε στα πόδια τους και που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο».

Τη συνέντευξη των δύο παιδιών μπορεί να δει κανείς στο σύνδεσμο:  https://drive.google.com/file/d/18LYFOnzMg_3Br1aYSaQ_01FFPKGOXPw6/view?usp=sharing

Η βράβευση γίνεται σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 20.00, με παρουσιαστή τον   Δημήτρη Ουγγαρέζο που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24/6 στις 20.00.

Τα μαθητικά βραβεία YouSmile Awards αποτελούν την κορύφωση της μαθητικής-εθελοντικής δράσης YouSmile.

Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη των δράσεων και των πρωτοβουλιών των παιδιών, (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο), που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards αποτελούν πλέον θεσμό και πραγματοποιούνται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας κα. Ζέττα Μακρή.

Οι κατηγορίες βράβευσης είναι: Παιδί που βοήθησε άλλα παιδιά ή την κοινωνία Μαθητές που βοήθησαν παιδιά ή την κοινωνία Δικαιώματα Παιδιού Περιβάλλον Τέχνη-Πολιτισμός Τεχνολογία-Επιστήμες Αθλητισμός Ενήλικας που ενέπνευσε Παιδιά Στα 5α YouSmile Awards κατάθεσαν συμμετοχή 6.223 μαθητές από 122 σχολεία Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2017, έχουν συμμετάσχει συνολικά 29.197 μαθητές και μαθήτριες από 514 σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης.