Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκαθάρισε η κατανομή χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων από τα αθλητικά σωματεία της Δράμας

Ξεκαθάρισε η κατανομή χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων από τα αθλητικά σωματεία της Δράμας

 Για την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά

Ξεκαθάρισε η κατανομή χρήσης

των γηπεδικών εγκαταστάσεων

από τα αθλητικά σωματεία της Δράμας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η αντιδήμαρχος κα. Αναστασία Τόλιου – Δάντζερα

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Δράμας, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, κα. Αναστασία Τόλιου – Δάντζερα, για την χρήση των γηπεδικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Δήμου Δράμας, από τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος, η ενημέρωση οργανώθηκε προκειμένου να φωτιστούν τα σημαντικότερα στοιχεία που έχουν ληφθεί υπόψιν, προκειμένου να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο ο χρόνος χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων, αλλά παράλληλα όπως εξήγησε η ίδια να απαντηθούν και οι κυοφορούμενες από την πλευρά του Γ.Σ. Κ.Α.Ο.Δ. θέσεις.

Μετά από προσωπική μελέτη και λεπτομερή ενημέρωση από τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, αλλά και των υπαλλήλων του τμήματος που υπηρετεί, όπως επεσήμανε η κα. Δάντζερα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το άθλημα της χειροσφαίρισης και της καλαθοσφαίρισης συνυπάρχουν στον ίδιο προπονητικό χώρο με προβλήματα. Ουσιαστικά, χρησιμοποιούν από κοινού το γήπεδο «Κραχτίδης» της Δράμας.

DANTZERA

Η αντιδήμαρχος κα. Αναστασία Τόλιου – Δάντζερα

«Η κόλλα που χρησιμοποιούν οι αθλητές της χειροσφαίρισης ευθύνεται για τραυματισμούς στους αθλητές των υπολοίπων αθλημάτων. Ακόμη, οι μπασκέτες στο γήπεδο του «Κραχτίδης», είναι μετακινούμενες και η συνύπαρξη των δυο αθλημάτων προϋποθέτει πολλές φορές μέσα στην ημέρα την μετακίνησή τους. Αν και πληρούν τις προδιαγραφές, η συχνή χρήση προκαλεί φθορά στο παρκέ. Επιπλέον, πέρυσι εργασίες συντήρησης και επισκευής του δαπέδου στοίχισαν 15.000 €, λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους, εξετάστηκε ποιό άθλημα πρέπει να παραμείνει στο γήπεδο «Κραχτίδης» και ποιό δύναται να μετακινηθεί. Καταλήξαμε πως το άθλημα της χειροσφαίρισης, την αγωνιστική χρονιά που διανύουμε δεν μπορεί να μετακινηθεί γιατί ο σύλλογος «Δράμα 86» αγωνίζεται στην premier κατηγορία. Στην ανώτερη δηλαδή κατηγορία της χειροσφαίρισης, που σημαίνει πως έχει τηλεοπτικές καλύψεις και ένα πλούσιο αριθμό φιλάθλων που παρακολουθεί τους αγώνες».

Η απόφασή αυτή, ενισχύθηκε από το γεγονός πως το ταμπλό (security glass) της μιας μπασκέτας στο γήπεδο του «Κραχτίδης» είναι σπασμένο από τις 2 Αυγούστου του 2019, ενώ όπως εξήγησε η αντιδήμαρχος, η υπηρεσία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντικατάσταση του. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί με ασφάλεια να προσδιοριστεί ο χρόνος παράδοσή του, μιας και ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να παραχωρηθούν δυο προπονήσεις στον Κ.Α.Ο.Δ. στον χώρο του «Κραχτίδης», αλλά και η δυνατότητα να διεξάγονται εκεί οι αγώνες του με την προϋπόθεση προφανώς να έχει επισκευαστεί μέχρι τότε η μπασκέτα.

Επιπλέον, όπως ανέφερε η κα. Δάντζερα, το Κλειστό Γυμναστήριο Δράμας, πληροί όλες τις προδιαγραφές και «είμαι βέβαιη ότι φέτος θα γίνει ένα φιλόξενο σπίτι για τους συλλόγους καλαθοσφαίρισης της πόλης μας. Εύχομαι ειλικρινά και ο Κ.Α.Ο.Δ., να δει όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται ως μια μεγάλη ευκαιρία για ένα γενναίο restart και να πάμε σαν άλλοτε από το ίδιο γήπεδο που έγραψε την μεγάλη ιστορία του».

Ακολούθως, η αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε στη βασική θέση της απέναντι στον οργανωμένο αθλητικό κόσμο της πόλης μας, επισημαίνοντας ότι: «Με πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την θεσμική μου ιδιότητα, των διαθέσιμων πόρων και χώρων, της ανάγκης των συλλόγων για υποστηρικτική διάθεση της Δημοτικής Διοίκησης απέναντί τους, αλλά πρωτίστως του αγαθού που διακυβεύεται, εγώ ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να μην λείψει τίποτα και από κανέναν στο χώρο ευθύνης μου. Αυτό υποσχέθηκα στους πολίτες της Δράμας και αυτές είναι οι αρχές μου με τις οποίες θα κινηθώ σε όλο το διάστημα της θητείας μου».