Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκίνησαν από χθες παρεμβάσεις στον οδικό άξονα ΒΙ.ΠΕ. Δράμας μέχρι τη διασταύρωση Βώλακα► Στο πλάνο των έργων η παράκαμψη Νικηφόρου μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης

Ξεκίνησαν από χθες παρεμβάσεις στον οδικό άξονα ΒΙ.ΠΕ. Δράμας μέχρι τη διασταύρωση Βώλακα► Στο πλάνο των έργων η παράκαμψη Νικηφόρου μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης

Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας για έργα οδοποιίας στην Π.Ε. Δράμας

Ξεκίνησαν από χθες παρεμβάσεις

στον οδικό άξονα ΒΙ.ΠΕ. Δράμας

μέχρι τη διασταύρωση Βώλακα

► Στο πλάνο των έργων η παράκαμψη Νικηφόρου μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης

► Έργα οδοποιίας συνολικού κόστους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΟΡΕΞΗ και μεράκι φαίνεται να ξεκίνησε η νέα θητεία της νέας διοίκησης στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης με τον κ. Χρήστο Μέτιο στη θέση του περιφερειάρχη, αλλά και από το νέο αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος από την στιγμή που ανέλαβε, έχει βάλει στο πλάνο του μια σειρά από έργα οδοποιίας, τα οποία μάλιστα και τα προχωράει!

Είναι σημαντικά έργα, τα οποία βέβαια είχαν ήδη ξεκινήσει με την προηγούμενη και ίδια διοίκηση του κ. Μέτιου, αλλά αν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δράμας δεν μπει μπροστά να τα προωθήσει, δεν γίνεται τίποτα!

Έτσι, χθες το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος έδωσε τη δεύτερη κατά σειρά συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενημερώνοντας για μια σειρά από σημαντικά έργα οδοποιίας σε διάφορα σημεία της Π.Ε. Δράμας. Όλα τα έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί, έχουν συμβασιοποιηθεί και σύντομα μπαίνουν οι εργολάβοι για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Συνολικά, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε χθες έργα οδοποιίας συνολικού κόστους 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

 

Άξονας ΒΙ.ΠΕ. Δράμας – Βώλακας

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος, «πρόκειται για μια σειρά έργων που καλύπτουν τα οδικά δίκτυα του νομού Δράμας, καθώς και έργα για τον πρωτογενή τομέα όπως και κάποια δημόσια κτίρια».

Το σημαντικότερο από τα έργα αυτά, είναι ο οδικός άξονας από τα φανάρια της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Δράμας μέχρι και τη διασταύρωση του Βώλακα. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, «ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και το έργο ξεκίνησε σήμερα (χθες) με το κόστος του να ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο αφορά την καλή λειτουργία του οδοστρώματος».

Όπως ιδιαίτερα σημειώνει, «πρόκειται για έναν οδικό άξονα πάνω στον οποίο κινείται ο μεγαλύτερος όγκος των βιομηχανιών  μαρμάρου στην περιοχή μας». Αργότερα, σε σχετική ερώτηση του «Π.Τ.» για το ποιας μορφής παρεμβάσεις θα γίνουν, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι «οι παρεμβάσεις αφορούν το οδόστρωμα, όπως και με κάποιους παράπλευρους δρόμους που κατεβαίνουν δεξιά και αριστερά από το βουνό και κατεβάζουν φερτές ύλες στο οδόστρωμα. Θα υπάρξουν μικροπαρεμβάσεις, ώστε τα πρώτα 20 μέτρα των δρόμων αυτών να στρωθούν με τσιμέντο ή με άσφαλτο».

Θα υπάρξει επίσης καθαρισμός διαφόρων τεχνικών έργων στο πλάι του δρόμου, ώστε να αποσυμφορίζεται ο δρόμος από τα νερά και τα χιόνια που λιώνουν, όπως και η συντήρηση των οδικών σημάτων. Με το τέλος των έργων θα γίνει και νέα διαγράμμιση.

PAPADOPOYLOS G1

Άλλα οδικά έργα

Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης και άλλα έργα όπως τα παρακάτω:

– Οδοποιία επί της εισόδου Κ. Νευροκοπίου αξίας 600.000 ευρώ. Πρόκειται για εξυγίανση του οδοστρώματος

– Συντήρηση του δρόμου από τη διασταύρωση του επαρχιακού οδικού δικτύου Κ. Νευροκοπίου με Βώλακα μέχρι και την κοινότητα Βώλακα, αξίας 400.000 ευρώ. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και εκτελείται και αφορά διόρθωση βλαβών του οδοστρώματος.

– Ασφαλτόστρωση στο οδικό δίκτυο ανατολικά του Νομού, στα στενά πλαίσια της ευθύνης της Π.Ε. Δράμας, επί του άξονα Δράμας – Καβάλας αξίας 600.000 ευρώ.

 

Πρωτογενής τομέας

Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε κάποια που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους στην περιοχή. Όπως είπε, πέρασε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ, το έργο για την συντήρηση λιμνοδεξαμενής Ρέμβης, ύψους 100.000 ευρώ. Πρόκειται για μια λιμνοδεξαμενή στα όρια του Μαυροβάτου για αγρότες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα πλαίσια της πυροπροστασίας στην περιοχή, όπως και ως ταμιευτήρας νερού.

Μια άλλη παρέμβαση, αφορά στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό δεξαμενών των Κοινοτήτων Δασωτού και Κ. Βροντούς, με ποσό 360.000 ευρώ. Όλα τα παραπάνω έργα έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν οι εργολάβοι.

 

Η παράκαμψη Νικηφόρου

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην παράκαμψη Νικηφόρου, μετά όμως από σχετική ερώτηση του «Πρωινού Τύπου». Ρωτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, αν στο πλάνο των έργων οδοποιίας υπάρχει πρόβλεψη για το άνοιγμα του δρόμου, ο οποίος είναι κατασκευασμένος εδώ και 20 χρόνια και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα απάντησε: «Θα πρέπει εδώ να σας πω ότι, στο πλαίσιο της εξέλιξης του έργου για την γέφυρα της Μαρμαριάς στο Παρανέστι, ήδη μελετάται η διάνοιξη του δρόμου της παράκαμψης του Νικηφόρου. Το τμήμα αυτό χρειάζεται επισκευές, καθώς μετά από 20 χρόνια που δεν δόθηκε στην κυκλοφορία, παρουσιάζει σημαντικές φθορές. Δώσαμε ήδη εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη, να γίνει εξυγίανση του τμήματος αυτού καθώς και ένα ακόμα μικρό μέρος, που θα ενωθεί με την γέφυρα». Το σύνολο αυτού του έργου ανέρχεται περίπου στο 1 εκατ. ευρώ.

 

Δικαστήρια – Κέντρο Προστασίας Παιδιού

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης, στη δημοπράτηση του έργου για το Δικαστικό μέγαρο Δράμας, όπου χρειάζονται κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία. Πρόκειται για παρεμβάσεις στο δώμα, στην πυροπροσασία του κτιρίου, στις τουαλέτες και στα ηλεκτρομηχανολογικά.

«Πρόκειται για μια χρηματοδότηση 257.000 ευρώ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης», είπε, «και επειδή το Υπ. Δικαιοσύνης δε διαθέτει Τεχνικές Υπηρεσίες όπως ούτε και τα Δικαστήρια, τις μελέτες και τη δημοπράτηση του έργου αναλαμβάνει η Περιφέρεια και συγκεκριμένα οι Τεχνικές Υπηρεσίες τις Π.Ε. Δράμας». Το έργο βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης.

Τέλος, όσον αφορά το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας, η Π.Ε. Δράμας αναλαμβάνει τη διαμόρφωση, συντήρηση και ευπρεπισμό της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Παραρτήματος. Το κόστος ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.