Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκίνησε η θεμελίωση του νέου δημοτικού Κολυμβητηρίου της Δράμας ► Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλη στον «Π.Τ.»

Ξεκίνησε η θεμελίωση του νέου δημοτικού Κολυμβητηρίου της Δράμας ► Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλη στον «Π.Τ.»

Με οικονομική χορηγία της εταιρείας Raycap

Ξεκίνησε η θεμελίωση του νέου

δημοτικού Κολυμβητηρίου της Δράμας

► Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλη στον «Π.Τ.»

► Τα οικονομικά στοιχεία για το έργο και τι θα περιλαμβάνει

► Οι εργασίες κατασκευής θα έχουν ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2023

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΠΟ ΤΙΣ πρώτες ημέρες του 2023, όπως ακριβώς είχε οριστεί από την εργολαβία της εταιρείας προϊόντων τεχνολογίας Raycap, ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής του νέου δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας.

Τα έργα κατασκευής ξεκίνησαν από την θεμελίωση και όπως είναι γνωστό και έχει ήδη δημοσιεύσει πολλές φορές την προηγούμενη χρονιά ο «Πρωινός Τύπος», πρόκειται για ένα έργο που γίνεται εξ ολοκλήρου από την αρχή και τα προηγούμενα χρόνια, πέρασε κυριολεκτικά από 40 κύματα για να φτάσει μέχρι εδώ.

Η μοναδική αλήθεια είναι ότι, αν δεν υπήρχε η εταιρεία Raycap του Δραμινού επιχειρηματία κ. Κώστα Αποστολίδη, να ενισχύει οικονομικά το έργο, αυτό σήμερα δεν θα γινόταν και σίγουρα δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ.

Δηλώσεις αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων

Για την έναρξη των εργασιών, μίλησε στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, ο οποίος αρχικά σημειώνει ότι, «τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έπεσαν τα μπετά της θεμελίωσης του νέου Κολυμβητηρίου, ενώ τις επόμενες οι εργασίες θα συνεχιστούν με τις επιχώσεις, θα γίνουν οι βάσεις για τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, καλωδίωσης κτλ., του κτιρίου, ενώ θα ακολουθήσει η κατασκευή της εδαφόπλακας, μαζί με το καλούπωμα και την σκυροδέτηση των περιμετριών τοιχίων του φέροντα οργανισμού του κτιρίου».

Όπως σημειώνει ο κ. Καψημάλης, «θα ακολουθήσει η σκυροδέτηση της πλάκας ισογείου, ώστε να κλείσει ουσιαστικά ο φέρων οργανισμός της θεμελίωσης του κτιρίου».

Ερωτώμενος για το χρονοδιάγραμμα των παραπάνω εργασιών, ο κ. Καψημάλης σημειώνει ότι, «όλες αυτές εργασίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών θα γίνει περίπου μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου».

Τονίζει ακόμα ο ίδιος, ότι, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας από τον κατασκευαστή του έργου, οι εργασίες βαδίζουν με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα και η τελευταία ενημέρωση της Υπηρεσίας έγινε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου».

Ο κ. Καψημάλης τονίζει τέλος ότι, «κατά την πορεία των εργασιών και με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, κάθε μέρος των εργασιών ελέγχεται από τον Ελεγκτή Δόμησης, για να διαπιστώσει αν όλα γίνονται όπως πρέπει και αυτή είναι μια αναγκαία διαδικασία».

Το ιστορικό

Η κατεδάφιση του παλαιού κτίσματος του Κολυμβητηρίου Δράμας, ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Ιουνίου 2022, με ευθύνη και χορηγία επίσης της εταιρείας Raycap, ως δωρεά επίσης προς το Δήμο Δράμας, όπως και όλο το έργο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022, η εταιρεία Raycap κυκλοφόρησε σε όλη την πόλη ένα τετράπτυχο έντυπο, στο οποίο παρουσιάζονταν όλα τα στοιχεία του έργου, από τα οικονομικά ζητήματα μέχρι και τι περιλαμβάνουν οι αθλητικοί και βοηθητικοί χώροι, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, η κατασκευή του νέου δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας, είναι ένα έργο ουσίας, ένα έργο που θα δώσει νέα ώθηση στον αθλητισμό και  πρωταθλητισμό της Δράμας και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών, στον χώρο του αθλητισμού και σίγουρα αξίζει, μιας και η Δράμα έχει να παρουσιάσει ένα πολύ καλό ανθρώπινο και αθλητικό δυναμικό στον χώρο της Κολύμβησης πανελλαδικά και ας μη διαθέτει θάλασσα ως Νομός.

Η εταιρεία Raycap, έχει αναλάβει να κατασκευάσει το νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο με δικά της έξοδα ως δωρεά προς το Δήμο αλλά και τους ανθρώπους αυτής της πόλης και στα παιδιά που ασχολούνται με το κολύμπι ως άθλημα, αλλά και για όσα παιδιά θέλουν απλά να μάθουν κολύμπι.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Raycap, ετοίμασε και πρόσφερε ως δωρεά όλη τη μελέτη της κατασκευής, ανέλαβε επίσης ως δωρεά προς το Δήμο την καθαίρεση του φέροντος οργανισμού και των κερκίδων,  καθώς και την οικοδόμηση του νέου Κολυμβητηρίου και αυτό ως δωρεά.

Το σύνολο του έργου θα κοστίσει 5.155.000 ευρώ και ο Δήμος Δράμας θα συνεισφέρει σ’ αυτό 700.000 ευρώ, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί επίσης, ότι το έργο κατασκευάζεται από την ίδια την εταιρεία και όχι μέσω δημόσιου διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι, το δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας κατασκευάστηκε το 1980 και λειτούργησε μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, διακόπτοντας αναγκαστικά τη λειτουργία του λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, καθώς το κτίριο κρίθηκε πλέον μη ασφαλές για χρήση.

Μέχρι τη διακοπή της λειτουργίας του, το Δημοτικό Κολυμβητήριο ήταν από τους πιο δημοφιλείς δημόσιους αθλητικούς χώρους της Δράμας. Κάθε μέρα τουλάχιστον 1.200 άτομα ηλικίας 5-80 ετών χρησιμοποιούσαν το Κολυμβητήριο. Χαρακτηριστικό της αγάπης των Δραμινών για το Κολυμβητήριο είναι ότι η επισκεψιμότητά του ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα πιο σύγχρονα Κολυμβητήρια που λειτουργούν σε άλλους Δήμους της χώρας με μεγαλύτερο πληθυσμό.

Πώς θα είναι το νέο Κολυμβητήριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονταν στο έντυπο της εταιρείας Raycap, το νέο Κολυμβητήριο θα διαθέτει χώρο άθλησης 1.250 τ.μ.,  (Πισίνα εκμάθησης 25Χ15 μέτρα και πισίνα εκμάθησης 10Χ12,5 μέτρα.

Επίσης: Αποδυτήρια, Γυμναστήριο, Αναψυκτήριο και Ιατρείο θα καταλαμβάνουν 650 τ.μ.

Υπόγειοι Μηχανολογικοί και Αποθηκευτικοί χώροι 1.350 τ.μ.

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Τριάντα (30) θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Τριάντα πέντε (35) νέα δέντρα, 9.500 νέοι θάμνοι και 4.600 τ.μ. χώροι πρασίνου.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, η χρηματοδότηση γίνεται από την εταιρία Raycap και το Δήμο Δράμας ως εξής:

Η Raycap χρηματοδοτεί:

– Μελέτες για την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτιρίου: 455.000 ευρώ.

– Για την ανέγερση νέου Κολυμβητηρίου: 4.000.000 ευρώ.

Σύνολο: 4.455.000 ευρώ.

Ο Δήμος Δράμας χρηματοδοτεί:

Για την ανέγερση του νέου Κολυμβητηρίου: 700.000 ευρώ.

Συνολικό κόστος: 5.155.000 ευρώ.

Θα πρέπει να αναφερθεί τέλος, ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο αναμένεται θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2023.