Home > Εκδηλώσεις > Ξεκινούν το Σάββατο τα «Ακρίτεια 2017» στο Κάτω Νευροκόπι

Ξεκινούν το Σάββατο τα «Ακρίτεια 2017» στο Κάτω Νευροκόπι

Ξεκινούν το Σάββατο

τα «Ακρίτεια 2017» στο Κάτω Νευροκόπι

 

Ξεκινάει η φετινή διοργάνωση των «Ακριτείων» στο Κάτω Νευροκόπι, από το Σάββατο 22 έως την Πέμπτη 27 Ιουλίου, με μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, το Σάββατο 22 Ιουλίου, στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί τουρνουά μπάσκετ 3×3, Ben’s 3 on 3 Basketball Tournament, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου. Υπεύθυνος, Χρήστος Σωτηρόπουλος, στο τηλέφωνο: 6948724625.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου, στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Nevrokopi Trail. Η ερασιτεχνική ομάδα Nevrokopirunnerteam σε συνεργασία με τον σύλλογο χειροσφαίρισης ΑΟ Ακρίτες 2005, διοργανώνουν αγώνα χωμάτινου δρόμου 13 χιλιομέτρων δίνοντας την ευκαιρία σε αθλητές που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας να διασχίσουν μια εξαιρετική διαδρομή μέσα από ένα πανέμορφο δάσος αλλά και τον περίφημο κάμπο της πατάτας. Η εκκίνηση, θα δοθεί στην κεντρική πλατεία. Υπεύθυνοι: Χαράλαμπος Καφετζής, τηλ. 6978894454 και Γεώργιος Χαλκίδης, τηλ. 6977956766.

hqdefault

Στη συνέχεια, στις 1.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των κατηγοριών του Nevrokopi Trail, στην κεντρική πλατεία.

Στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί τουρνουά μπάσκετ 3×3, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι απονομές.

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 4 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το 1ο τουρνουά ping pong. Το Συμβούλιο Νέων Κ. Νευροκοπίου, διοργανώνει για πρώτη φορά τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong) στην κεντρική πλατεία Κ. Νευροκοπίου. Υπεύθυνοι: Ιορδάνης Χαρισμίδης, τηλ. 6972013815 και Κωνσταντίνος Σαραφίδης, τηλ. 6979541288.

Ακολούθως, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ζωγραφική για μικρά παιδιά. Η Πολιτιστική Εστία, όπως κάθε χρόνο απασχολεί τα μικρά παιδιά με διάφορες δράσεις. Στην κεντρική πλατεία, όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν διάφορα θέματα και οι ζωγραφιές τους θα δημιουργήσουν μια ωραία έκθεση.

Στις 7.45 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης για τα «Ακρίτεια 2017», με την είσοδο παιδικών χορευτικών τμημάτων στην κεντρική πλατεία και σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου.

Στη συνέχεια, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Κάτω Νευροκοπίου, το οποίο τείνει να γίνει θεσμός μετά την πετυχημένη εκδήλωση της περσινής χρονιάς.

Το Συμβούλιο Νέων, ανέλαβε την διοργάνωση και οραματίζεται το Φεστιβάλ την επόμενη χρονιά να γίνει διεθνές. Υπεύθυνος: Μιλτιάδης Γρηγοριάδης πρόεδρος Συμβουλίου Νέων Κ. Νευροκοπίου, τηλ. 6988458356. Συμμετέχουν: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρόπολης, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλιστράτης, ο Πολιτιστκός Σύλλογος Βαθυτόπου «Ιωάννης Συμεωνίδης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βώλακα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκογείων «Εύξεινος Πόντος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιθωρίου, και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κ. Νευροκοπίου.

Τέλος, στις 10 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συναυλία με έντεχνο – λαϊκό πρόγραμμα, με τους: Μάριο Σαμδάνη στην κιθάρα και το τραγούδι, και τον Θανάση Σεμαδάνη στο μπουζούκι και το τραγούδι.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου, στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού. Η Πολιτιστική Εστία Κ. Νευροκοπίου, μαζί με τα παιδιά ψάχνουν να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό. Θα τον βρούνε; Η καταγραφή των ομάδων, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία και η εκκίνηση θα δοθεί στις 6 μ.μ. Υπεύθυνη: Σοφία Θεοφανίδου, τηλ. 6972051560.

Στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 6×6. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το ποδόσφαιρο δίνει δυναμικό παρών στα Ακρίτεια με τουρνουά ποδοσφαίρου 6×6. Υπεύθυνοι: Αντώνης Παπάζης, τηλ. 6986605299, Λευτέρης Ροδίτης, τηλ. 6983429632.

Στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή βραδιά. Η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά ξετυλίγεται μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς που θα μας παρουσιάσουν οι σύλλογοι του Λεκανοπεδίου: Πολιτιστικός Σύλλογος Περιθωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυτόπου, Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου, ΚΑΠΗ, Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκογείων, Πολιτιστικός Σύλλογος Βώλακα, Πολιτιστικός Σύλλογος «Μικρ. & Καππαδ. Δεσμών», Πολιτστικός Σύλλογος «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητικών Ν. Δράμας «Η Μεγαλόνησος».

Τέλος, στις 10 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συναυλία με παραδοσιακό πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία.

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ημέρα του τουρνουά ποδοσφαίρου 6×6, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι απονομές.

Στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ παράλληλα την ίδια ώρα, θα γίνει παρουσίαση kick boxing μαχητών Κ. Νευροκοπίου.

Στις 8 μ.μ., τη σκυτάλη παίρνει το survivor. Το γνωστό σε όλους εντυπωσιακό τηλεπαιχνίδι που ξεπέρασε το 80% τηλεθέαση, παίρνει σάρκα και οστά στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Υπεύθυνος Αντώνης Παπάζης, τηλ. 6986605299.

Στις 8.45 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν χορευτικές επιδείξεις από τα τμήματα Νευροκοπίου των κέντρων μπαλέτου Pirouette, Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα, στην κεντρική πλατεία Κ. Νευροκοπίου.

Στις 9.30 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση της θεατρικής παράστασης με τίτλο: «Το Ψαλάφεμαν».

Ακολούθως, στις 10.45 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ποντιακή συναυλία, με τους καλλιτέχνες: Κώστα Θεοδοσιάδη και Κώστα Αμοιρίδη.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 7.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στο Εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας και θα τεθεί σε προσκύνημα λείψανο του Αγίου.

Στις 8.45 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν χορευτικές επιδείξεις. Η Πολιτιστική Εστία Κ. Νευροκοπίου, θα παρουσιάσει τα χορευτικά της τμήματα στην κεντρική πλατεία.

Στις 9.45 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση stand up comedy. Το ελληνικό πένθος, κόλπα γιαγιάδων, θείοι, άνθρωποι στο γυμναστήριο και την παραλία, γυαλιά. Ο Ιορδάνης Γαλόπουλος, συνθέτει μια γνήσια γεμάτη γέλιο και αυθορμητισμό stand up comedy παράσταση.

Στις 10 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ακρίτεια 2017», καθώς και σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου.

Στις 10.15 μ.μ., θα γίνουν οι απονομές και οι βραβεύσεις. Ο Δήμος, θα βραβεύσει τους τρεις πρώτους αριστούχους μαθητές και τον ΑΟ Ακρίτες 2005, για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην κατηγορία ΜΙΝΙ.

Τέλος, στις 10.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοχιτή συναυλία με ένα πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα, με τις επιτυχίες του θα δώσει ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης, μαζί με την Ελεάνα Παπαϊωάννου.