Home > νέα > Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις των τρίτεκνων οικογενειών στον Δήμο Δράμας

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις των τρίτεκνων οικογενειών στον Δήμο Δράμας

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις

των τρίτεκνων οικογενειών

στον Δήμο Δράμας

Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα μειωμένων δημοτικών τελών  

Μελλοντική ένταξη και των μονογονεϊκών οικογενειών

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Από σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου, θα έχουν την δυνατότητα οι τρίτεκνες οικογένειες να προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα μείωσης των δημοτικών τελών, που θα εφαρμόσει ο Δήμος.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Δράμας, ο Δήμαρχος κ. Χρ. Μαμσάκος και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αρ. Μωυσιάδης, ανακοίνωσαν και επίσημα την εφαρμογή των μειώσεων των δημοτικών τελών στο 50%, και την έναρξη των αιτήσεων για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Ο κ. Μαμσάκος, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής, και αφορά στην στήριξη και βοήθεια των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας. «Ήδη, λοιπόν, πάρθηκε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία δίνουμε τη δυνατότητα μείωσης δημοτικών τελών σε τρίτεκνες οικογένειες. Ένα σημαντικό αίτημα των τριτέκνων όλα αυτά τα χρόνια γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Δίνουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα της μείωσης 50% των δημοτικών τελών σε αυτούς τους γονείς και σε αυτά τα παιδιά».

Ουσιαστικά, οι δικαιούχοι τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα θα έχουν μείωση 50% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στα τιμολόγια της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου, ύστερα από αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, η οποία θα συνοδεύεται από συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

TRITEKNOI MEIOSEIS

Aπό αριστερά ο κ. Αρ. Μωυσιάδης και ο κ. Χρ. Μαμσάκος.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους δικαιούχους τρίτεκνους, είναι τα εξής: αίτηση, απόδειξη ηλεκτρικού ρεύματος, φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, βεβαίωση φοίτησης ή βεβαίωση στράτευσης για το μεγαλύτερο ηλικιακά παιδί από 23 έως 25 ετών, εφόσον σπουδάζει ή εκπληρώνει τη στρατιωτική του υποχρέωση, και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης (Έντυπο Ε1), τα οποία θα καταθέτουν στο γραφείο 131, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Διοικητήριο).

Από την πλευρά του, ο κ. Μωυσιάδης, αναφέρθηκε και στην μελλοντική ένταξη στις εν λόγω μειώσεις και των μονογονεϊκών οικογενειών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι: «Είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συνδημότες μας, πράγμα που σημαίνει ότι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ευπαθείς ομάδες. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε ο Δήμος, παίρνοντας απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να εντάξει τους τρίτεκνους, και η επόμενη κίνησή μας είναι να εντάξουμε και τις μονογονεϊκές οικογένειες από το νέο έτος, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η δέσμευση απέναντι στους συνδημότες μας.

Γιατί πιστεύουμε ότι ο πρώτος και βασικότερος για εμάς άξονας αντιμετώπισης ήταν οι οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στον Δήμο και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει και τρίτεκνη οικογένεια και πολύτεκνη και μονογονεϊκή».

 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2018

Στο συγκεκριμένο θέμα, είχε αναφερθεί με αναλυτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα μας, και συγκεκριμένα ο συνάδελφος δημοσιογράφος Θανάσης Πολυμένης, στο φύλλο της 30ης Ιανουαρίου τρέχοντος έτους, έπειτα από την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, οι τρίτεκνες οικογένειες στον Δήμο Δράμας, εντάσσονται ως μια ξεχωριστή κατηγορία, προκειμένου να τυχαίνουν μείωσης κατά 50% από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Συγκεκριμένα, το θέμα ήρθε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, με τον τίτλο: «Τροποποίηση της αριθμ. 401/2008 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη μείωση δημοτικών τελών σε ευάλωτες ομάδες δημοτών».

Η Δημοτική Αρχή, είχε υποσχεθεί στα τέλη του 2017 και στο θέμα των τελών και δικαιωμάτων, να υπάρξει μείωση κατά 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς, οι τρίτεκνοι προστέθηκαν πλέον ως ξεχωριστή ομάδα, στις κατηγορίες των ευάλωτων ομάδων πληθυσμών που θα δικαιούνται στο εξής τη μείωση του 50%. Και από εδώ και πέρα στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν οι μειώσεις στις οικογένειες αυτές. Αυτή τη στιγμή στη μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού εντάσσονται μόνο τρεις κατηγορίες: άποροι, πολύτεκνοι και ΑμεΑ.