Home > Πρώτο Θέμα > Υπόσχεση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ολοκληρωθούν τα ασφαλτικά στα ανοικτά έργα φυσικού αερίου-Από τη ΔΕΔΑ προς τον αντιδήμαρχο κ. Καψημάλη

Υπόσχεση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ολοκληρωθούν τα ασφαλτικά στα ανοικτά έργα φυσικού αερίου-Από τη ΔΕΔΑ προς τον αντιδήμαρχο κ. Καψημάλη

Από τη ΔΕΔΑ προς τον αντιδήμαρχο κ. Καψημάλη

Υπόσχεση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα

θα ολοκληρωθούν τα ασφαλτικά

στα ανοικτά έργα φυσικού αερίου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝΑΦΟΡΑ στα έργα του φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ, έγινε για πολλοστή φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.

Η ερώτηση κατατέθηκε από το δημοτικό σύμβουλο κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ζήτησε να μάθει πότε θα κλείσουν τα ανοικτά κανάλια όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του δικτύου φυσικού αερίου με ασφαλτικά.

Όπως είναι γνωστό, στα κανάλια που ανοίγονται από τις εργολαβίες σε διάφορα σημεία στην πόλη, αυτά αργούν για μεγάλο διάστημα να κλείσουν με ασφαλτικό. Κλείνονται προσωρινά με αμμοχάλικο Α3 και αυτό δυσχεράνει ιδιαίτερα την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ με τις βροχές τα υλικά αυτά γεμίζουν το οδόστρωμα.

Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές, ενώ έχουν γίνει πολλά δημοσίευμα και από τον «Π.Τ.».

Στην ερώτηση του κ. Χρυσοχοΐδη, απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης, ο οποίος επανέλαβε ότι είναι ένα έργο το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στη ΔΕΔΑ «με επιβλέποντες και όλες τις ισχύουσες διατάξεις και τη νομοθεσία που προβλέπεται γι’ αυτά τα έργα».

Όπως τόνισε ο κ. Καψημάλης, «η όχληση είναι καθημερινή» και είπε: «Πριν από λίγες μέρες ενόχλησα τον γενικό διευθυντή στην Αθήνα, τον κ. Σγουράκη. Με διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα συνεχίσουν να ρίχνουν ασφαλιστικά».

Όπως είπε μάλιστα ο ίδιος «αυτή τη στιγμή οι περιοχές οι οποίες είναι ανοικτές είναι στο γήπεδο της Δόξας, στη Νέα Κρώμνη και στην περιοχή του Προαστίου και των Αμπελοκήπων. Αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το να ανοίγουν τα δίκτυα και να τα γεμίζουν με Α3 και να καθυστερεί η αποκατάσταση τους έχει γίνει πολύ δύσκολη».

Συμπλήρωσε τέλος ο κ.Καψημάλης ότι «η διαβεβαίωση από τη ΔΕΔΑ είναι ότι δεν θα πληρωθούν τα τιμολόγια από τη ΔΕΔΑ προς τους εργολάβους αν δεν τελειώσουν τις αποκαταστάσεις».

Το πρόβλημα είναι πραγματικά μεγάλο και αξίζει να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος είχε καταφύγει με καταγγελίες στον εισαγγελέα, ώστε να διερευνήσει την υπόθεση. Προς το παρόν πάντως επ’ αυτού δεν υπάρχει κάποιο νεότερο.

Παλαιότερα, την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι, τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί ήταν τόσο μεγάλα,  καθώς κατά τη διαδικασία των έργων έσπασαν αρκετοί σωλήνες ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Π.Τ.» έχει προβεί σε αρκετά δημοσιεύματα εντός του 2022, όπου τα παράπονα των συνδημοτών μας ήταν και είναι αμείωτα. Πολλές φορές, μέχρι και προ ημερών ακόμα, έχουν γίνει παράπονα για δημιουργεί σκουπιδότοπων και μπαζών από τις εργολαβίες και όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες ακόμα.

Το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη μας, ξεκίνησε στα μέσα του 2021, αρχής γενομένης από την περιοχή της 19ης Μαΐου, όπου και γινόταν παράλληλα με το έργο του ΒΑΑ. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο διεξάγεται παράλληλα με τις υπόλοιπες πέντε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Και σίγουρα έχει να προσφέρει στην πόλη μας και αυτό είναι το θετικό. Ελπίζουμε τουλάχιστον ότι, η συνέχεια θα αποδειχθεί καλύτερη με την όσο το δυνατόν χαμηλότερη όχληση. Ως ορίζοντας κατασκευής του έργου μέσω ΕΣΠΑ είναι το τέλος του 2023.