Home > Αθλητικά > Motocross 2020 – Δυναμική επιστροφή του πρωταθλήματος στην Προσοτσάνη!

Motocross 2020 – Δυναμική επιστροφή του πρωταθλήματος στην Προσοτσάνη!

Motocross 2020 – Δυναμική επιστροφή

του πρωταθλήματος στην Προσοτσάνη!

 

Μετά από τέσσερις μήνες σε καραντίνα λόγω COVID-19, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2020 επέστρεψε γρήγορα και δυναμικά σε ένα μοναδικό μέρος στην Προσοτσάνη Δράμας, για τον τρίτο αγώνα του θεσμού. Το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο άστατος καιρός, η καινούργια πίστα αλλά και το θέαμα, ήταν αυτά που χαρακτήρισαν τον αγώνα.

Χωρίς θεατές και με το υγειονομικό πρωτόκολλο στην είσοδο της πίστας επέστρεψε το πρωτάθλημα.

Μαζί με την ΑΜΟΤΟΕ το ρίσκο της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος πήραν τα σωματεία ΛΕ.Μ. Έβρου και Α.Σ. ΜΟ.Σ.Π. που σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης, μετέτρεψαν ένα εκπληκτικό camping-πίστα προπόνησης…σε πίστα αγώνων. Και ήταν ρίσκο γιατί η πίστα ήταν νέα και αδοκίμαστη και μάλιστα θα έπρεπε να φιλοξενήσει τον κορυφαίο θεσμό του αθλήματος στην χώρας, μέσα στο καλοκαίρι. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν την Παρασκευή θεομηνία έπληξε την πίστα με πτώσεις δέντρων και έντονη βροχόπτωση που δυσκόλεψαν τον αγωνιστικό χώρο. Το Σάββατο, πέρα ορισμένων σημείων που είχαν συγκεντρώσει αρκετό νερό, τα υπόλοιπα ήταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς αλλά σε καλή αγωνιστική κατάσταση γεγονός που βοήθησε στο να υπάρχει θέαμα στους αγώνες.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την πίστα την Παρασκευή.

Δεδομένου του έκτακτου του αγώνος, την εποχή αλλά και την περίοδο μετά την COVID-19 καραντίνα, οι συμμετοχές(58) κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα αν και πάλι θα πούμε ότι περιμέναμε τους αθλητές από τις γύρω περιοχές να στηρίξουν περισσότερο τον αγώνα καθώς το πέρασμα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος βοήθησε να φτιαχτεί μια ακόμα πίστα αγώνων στην περιοχή τους… πίστα που θα τους μείνει. Από ότι φαίνεται όμως η πίστα της Προσοτσάνης θα μείνει και για το Πανελλήνιο, όχι μόνο γιατί θα φιλοξενήσει και τον επόμενο αγώνα του φετινού θεσμού αλλά γιατί η οργάνωση κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις της πίστας και του περιβάλλοντα χώρου, προσφέρεται για τους καλοκαιρινούς αγώνες του πρωταθλήματος.

 

Κατηγορία ΜΧ1

Η περίοδος της καραντίνας και οι επιπτώσεις του COVID-19 που ακολούθησαν δυστυχώς έπληξαν την κατηγορία με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναγιώτη Κουζή να μην συμμετέχει στον αγώνα της Δράμας ενώ και η ομάδα της ΤΜ επέλεξε να μην αγωνιστεί, με τον Νίκο Λυρίου να απομακρύνεται και αυτός από την διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Έτσι, όλοι περίμεναν την μονομαχία του Γιάννη Τουρατζίδη και Μανώλη Κρητικού ενώ στην μάχη μπήκε και ο Βούλγαρος Nikolay Malinov που όμως δεν προσμετρά στην βαθμολογία της κατηγορίας. Από το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου η κατάσταση της πίστας έδειξε ότι η εκκίνηση ήταν σημαντική. Ο Malinov κέρδισε την pole position αλλά στα σκέλη της Κυριακής, ο Τουρατζίδης είχε κρυμμένο άσσο στο μανίκι του, φεύγοντας μπροστά και στις δύο εκκινήσεις. Ο Κρητικός(3-2) ακολούθησε στην δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη όμως στο πρώτο έκανε νωρίς ένα λάθος που τον έριξε στην τρίτη θέση και στο δεύτερο απείλησε τον Τουρατζίδη(1-1) για την πρώτη θέση αλλά δεν κατάφερε ποτέ να τον περάσει.

Η διπλή νίκη του Τουρατζίδης ήταν αυτό που χρειαζόταν για να μαζέψει την βαθμολογική διαφορά του από τον Κρητικό και τώρα οι δύο αθλητές βρίσκονται ισόβαθμοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην τρίτη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Malinov(2-3), προσπάθησε στα σκέλη να μην επηρεάσει το πρωτάθλημα μένοντας μακριά από τους δύο διεκδικητές. Μόνο όταν είδε αρκετά πίσω του τον Κρητικό και την δυνατότητα να πάρει την νίκη του πρώτου σκέλους, επιτέθηκε στους τελευταίους γύρους στον περσινό πρωταθλητή, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει. Με δύο σταθερούς αγώνες ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(4-5) κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον Άρη Τσαρνά(6-4) που ακόμα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και οι πτώσεις του στον αγώνα, έκαναν χειρότερη την κατάσταση του. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Στάθη Φυσέκη(5-6) στην έκτη θέση, πάλεψε για την πρώτη τετράδα και στα δύο σκέλη δίνοντας πολλές μάχες.

 

Κατηγορία ΜΧ2

Και σε αυτή την κατηγορία είχαμε μια σημαντική απουσία, αυτή του νικητή του πρώτου αγώνα στις Σέρρες Φραγκίσκου Ζούνη που βρισκόταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ανδρέα Ανδρέου. Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς έδειξε πολύ δυνατός στο προκριματικό σκέλος παίρνοντας την pole position όμως την Κυριακή η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ο Ανδρέου έφυγε από την αρχή μπροστά δίνοντας τον δικό του ρυθμό στον αγώνα ενώ πίσω του επικρατούσαν πτώσεις και λάθη του ανταγωνισμού, γεγονός που του επέτρεψε να κερδίσει με μεγάλη διαφορά το σκέλος. Σχεδόν την ίδια εξέλιξη είχαμε στο δεύτερο σκέλος, αυτή τη φοράμε πρωταγωνιστή τον Γεωργαντά ο οποίος κατάφερε να πάρει την καρό σημαία αλλά όχι και την νίκη του αγώνα που πήγε στον Ανδρέου με τερματισμούς 1-3. Ο περσινός πρωταθλητής Γεωργαντάς(4-1) πήρε την δεύτερη θέση με τρίτο τον Ανέστη Ράδο(3-2) που ανέβηκε για πρώτη φορά στο φετινό βάθρο και εντυπωσίασε με την σταθερότητα του στην πρώτη τριάδα, ειδικά στο δεύτερο σκέλος όπου άντεξε στην πίεση του Ανδρέου. Δυνατές μάχες και στα δύο σκέλη έπρεπε να δώσει ο Αντώνης Σάγμαλης(2-5), εντυπωσίασε στο πρώτο με την άνοδο του στην δεύτερη θέση αλλά στο δεύτερο έχασε την μάχη για το βάθρο της κατηγορίας και το αήττητο στην ΜΧ125(περισσότερα στην παράγραφο της κατηγορίας). Δυναμική οδήγηση από τον Μάριο Κανάκη(8-4), ειδικά στο δεύτερο σκέλος, οδήγηση που τον έφερε στην πέμπτη θέση της κατηγορίας ενώ και ο Δημήτρης Μπάκας είχε καλές εκκινήσεις και σταθερό αγώνα κατακτώντας άξια την έκτη θέση. Στην βαθμολογία μετά την απουσία του Ζούνη, ο Ανδρέου απολαμβάνει 20 βαθμούς διαφοράς από τον Σάγμαλη που τον ακολουθεί ενώ και ο Παναγιώτης Παπίλας μετά τα μηχανικά του προβλήματα στον αγώνα της Δράμας, ουσιαστικά έμεινε και αυτός εκτός διεκδίκησης του φετινού τίτλου.

ΜΧ300

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην πρώτη χρονιά της κατηγορίας στον θεσμό Δημήτρης Μπαξεβάνης(1-1), κατάφερε να πάρει ακόμα μια διπλή νίκη αυξάνοντας την βαθμολογική του διαφορά. Στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία ο Γιώργος Γρηγοριάδης(2-2) πήρε την δεύτερη θέση ενώ οι διεκδικητές της δεύτερη θέσης της βαθμολογίας Γιώργος Σπύρης(0-3) και Φοίβος Κολιοπάνος(0-4) τερμάτισαν τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Πέτρος Ζάχος(0-5) με έκτο τον παλιό πολυπροταθλητή των κατηγοριών ΜΙΝΙ-JUNIOR Αλέξη Προκοπίου(0-6) που στήριξε με την συμμετοχή του τον αγώνα.

 

ΜΧ125

Οι δυνατές εμφανίσεις του Μάριου Κανάκη(2-1) από την αρχή της χρονιάς επιβραβεύτηκαν στην Δράμα, καταφέρνοντας στο δεύτερο σκέλος να κρατήσει πίσω του τον αήττητο στην κατηγορία φέτος, Αντώνη Σάγμαλη(1-2). Αυτή η απόδοση, του έδωσε την πρώτη του φετινή νίκη στη κατηγορία, διατηρώντας παράλληλα σταθερή την διαφορά του από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στην τρίτη θέση πίσω από τον Σάγμαλη τερμάτισε ο Νικόλας Κοσιάβελος(0-3) ο οποίος ανέβηκε με αυτό το αποτέλεσμα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Χόντος(0-4).

 

ΜΧ85

Με δύο άνετες νίκες ο Σταύρος Βαγγελακάκης(1-1) επικράτησε στον αγώνα του δεύτερου Δημήτρη Γανωτή(2-2) που εξασφάλισε εύκολα την δεύτερη θέση αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον νικητή του αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σωτήρης Θεοδωρίδης(3-3), με τον Ιάκωβο Παπαδόπουλο(5-4) να ακολουθεί στην πέμπτη θέση και τον Γιώργο Γκαλίπη(4-5) έκτο. Στον αγώνα δεν συμμετείχε ο Σωτήρης Φωτάκης που βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Βαγγελακάκη.

 

Κατηγορία ΜΧ65

Με δύο μόνο συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο αγώνας της κατηγορίας όπου ο Dany Tsankov(1-1) από την Βουλγαρία επικράτησε και στα δύο σκέλη του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Λευτέρη Παπαδάκη(2-2).

 

Κατηγορία ΟPEN – SENIOR

Μεγάλη ανατροπή έγινε στην κατηγορία της ΟΡΕΝ με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Χρήστο Τομαρά να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα και να μην καταφέρνει να ξεκινήσει το πρώτο σκέλος ενώ και στο δεύτερο είχε μια πτώση-κόλλημα την στιγμή που οδηγούσε το σκέλος που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Αυτή η εξέλιξη καθώς και η άνετη διπλή νίκη του Βασίλη Πακαταρίδη(1-1) έφερε τον περσινό πρωταθλητή ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας από την πέμπτη θέση που είχε πέσει μετά την δική του ατυχία στον προηγούμενο αγώνα στα Τρίκαλα. Για τις υπόλοιπες θέσεις υπήρξαν πολλές ανακατατάξεις με ατυχίες και κακές εκκινήσεις με την δεύτερη θέση να πηγαίνει στον τοπικό Ευγένιο Τσομπάνογλου(2-4) ενώ ο Ευάγγελος Μπαλατσός(5-2) ανέκαμψε από την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και είχε καλύτερη τύχη στο δεύτερο για την τρίτη θέση της ημέρας παραμένοντας έτσι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Με σταθερούς αγώνες αλλά δίνοντας και αρκετές μάχες ο Ευάγγελος Μπουρίκας(4-3) κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον Νίκο Σωτηρόπουλο(3-5) ενώ την πρώτη εξάδα της κατηγορίας συμπλήρωσε ο νικητής της Senior Μάρκος Καρασακαλίδης(6-6).

Νίκη στην Senior και καλή εμφάνιση στην OPEN για τον Μ.Καρασακαλίδη.

Στην κατηγορία Senior όπως αναφέραμε ο Μάρκος Καρασακαλίδης(1-1) πήρε μια ακόμα διπλή νίκη με τον Νίκο Δρόσο(2-2) να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου διατηρώντας την δεύτερη θέση και στην βαθμολογία. Τρίτος τερμάτισε ο τρίτος της κατάταξης του πρωταθλήματος Χρυσόστομος Αναγνώστου(4-3) με τέταρτο τον Γιάννη Κοτσάνη(5-4) ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι παλαιότεροι αγωνιζόμενοι του πρωταθλήματος, Κώστας Ιακωβίδης(6-5) και Παύλος Κουζής(7-6).

Κατηγορία Γυναικών ΜΧ-Woman

Στην Δράμα τελικά ξεκίνησε και η κατηγορία Γυναικών σε μικτά σκέλη με την ΜΧ85. Με μόλις δύο συμμετοχές η Δέσποινα Μανδάνη(1-1) επικράτησε της Μαρίας Μπάκα(2-2).

Επόμενος αγώνας 18-19 Ιουλίου, Προσοτσάνη Δράμας.

Πηγή: mxin.gr

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com