Home > νέα > Παιχνίδια στίβου από τον Α.Σ. ΠΟΛΥΝΙΚΗ Δράμας Τα προβλήματα του στίβου στη Δράμα και οι χώροι που λείπουν

Παιχνίδια στίβου από τον Α.Σ. ΠΟΛΥΝΙΚΗ Δράμας Τα προβλήματα του στίβου στη Δράμα και οι χώροι που λείπουν

 

 

Παιχνίδια στίβου από τον Α.Σ. ΠΟΛΥΝΙΚΗ Δράμας

Τα προβλήματα του στίβου

στη Δράμα και οι χώροι που λείπουν

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΤΟ ΠΡΩΙ της Κυριακής 29 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, τα παιχνίδια στίβου. Μια εκδήλωση μια αθλήματα στίβου σε παιγνιώδη μορφή για παιδιά δημοτικού σχολείου, με σκοπό την εκμάθηση των αγωνισμάτων σε μορφή παιχνιδιού, αλλά και την πιθανή ανάδειξη κάποιων ταλέντων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο ΠΟΛΥΝΙΚΗ Δράμας, σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και πήραν μέρος σ’ αυτήν πάνω από 60 παιδιά, ενώ σε όλα δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια. Η διοργάνωση βασίστηκε στα στάνταρ της IAAF, της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού και σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

POLYNIKHS (2)

Τα παιδιά διασκέδασαν και αγωνίστηκαν ταυτόχρονα, ενώ οι γυμναστές που συμμετείχαν, τα καθοδήγησαν και τα εξηγούσαν τι έπρεπε να κάνουν, ώστε να το κάνουν  καλύτερα.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Α.Σ. Συλλόγου ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ Δράμας κ. Μυστακίδης, εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή στο Σύλλογο μετέχουν περίπου 120 παιδιά διαφορετικών ηλικιών χωρισμένα σε τμήματα, ώστε κανένα παιδί να μην μπορεί να μένει μόνο του. «Το θέμα δεν είναι  να γράψουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, αλλά να υπάρχει και μια ποιοτική προσέγγιση προς το κάθε άθλημα, ώστε να μπορέσουν να μάθουν όσο το δυνατόν καλύτερο το άθλημα».

Όπως είπε ο κ. Μυστακίδης, «όταν ένας προπονητής έχει 10-15 παιδιά να διδάξει το άθλημα κάνει καλύτερη δουλειά, σε σχέση με έναν προπονητή που έχει 30 παιδιά. Έτσι γίνεται καλύτερη δουλειά για όλους».

Ερωτώμενος για το πόσα από τα παιδιά ασχολούνται με πρωταθλητισμό, ο κ. Μυστακίδης τονίσει ότι, «ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΚΣ δεν έχει τη στυγνή μορφή του πρωταθλητισμού. Απλώς έχουμε 30 παιδιά που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέρος σε διάφορα αγωνίσματα, ώστε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουν. Φυσικά, μεγαλώνοντας τα παιδιά, όταν πάνε στο Λύκειο και μετά φεύγουν, δεν μπορούν να συνεχίσουν πρωταθλητισμό. Το θέμα δεν είναι καθαρά μόνο η πρωταθλητική μορφή αλλά καθαρά ο αθλητισμός».

 

Προβλήματα στίβου

Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα του στίβου στη Δράμα, ο κ. Μυστακίδης, γυμναστής και αθλητής και ο ίδιος, επισημαίνει ότι το σπουδαιότερο είναι ότι απουσιάζουν χώροι προπόνησης για το χειμώνα.

«Η Δράμα γενικά έχει καλούς αθλητές, είναι μέλη εθνικών ομάδων, είναι παιδιά τα οποία έχουν κερδίσει πανελλήνια πρωταθλήματα και έχουν λάβει μέρος σε παγκόσμιους αγώνες. Οι προπονητές μας είναι καλοί και πασχίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά αξίζουν να έχουν τις καλύτερες συνθήκες.

Τα προβλήματα στο στίβο αυτή τη στιγμή, είναι κυρίως χώροι οι οποίοι μας λείπουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και επειδή ο χειμώνας είναι μεγάλος στη Δράμα, κρατάει 5-6 μήνες με χαμηλές θερμοκρασίες, δεν έχουμε χώρους να αθληθούν τα παιδιά. Θα σας πως ένα παράδειγμα. Κάναμε κάποια προσπάθεια για να γκρεμιστούν οι κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου για να γίνει από κάτω ένας χώρο προπόνησης για τα παιδιά, δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε. Ίσως δεν προσπαθήσαμε πολλοί, όλοι θεωρούμαστε υπεύθυνοι. Το κόστος δεν είναι μεγάλο για να γίνει. Θα μπορούσαν να γκρεμιστούν αυτές οι κερκίδες, να καλύπτουν τον κόσμο για το ποδόσφαιρο και από κάτω να γίνει χώρος προπόνησης για τα παιδιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Επίσης, βελτίωση χρειάζονται οι χώροι ενδυνάμωσης και φυσικά το ταρτάν. Αυτό κατασκευάστηκε το 2013 και αυτή τη στιγμή είναι χάλια. Η δουλειά που έγινε ήταν το λιγότερο ερασιτεχνική και κακώς το παρέλαβε τότε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Θεωρώ ότι είναι υπεύθυνοι κι αυτοί που το παρέλαβαν.

Στην αίθουσα ενδυνάμωσης έχουμε ένα πολυόργανο, τον ΗΡΑΚΛΗ, από την εποχή ακόμα του αείμνηστου Βαλδίρκα και πιο παλιά και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα καλύτερο. Χρειάζεται μια ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από τη δημοτική αρχή, η οποία πολλές φορές μας βοηθάει, αλλά χρειάζεται ένα ακόμα βήμα παραπάνω, για να γίνουν οι συνθήκες όσο γίνεται καλύτερες για τα παιδιά που προπονούνται στο Δημοτικό Στάδιο».