Home > Πρώτο Θέμα > 1.479 ωφελούμενοι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και 1.780 στο ΤΕΒΑ του Δήμου Δράμας

1.479 ωφελούμενοι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και 1.780 στο ΤΕΒΑ του Δήμου Δράμας

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Δράμας

1.479 ωφελούμενοι από το Κοινωνικό

Παντοπωλείο και 1.780 στο ΤΕΒΑ

του Δήμου Δράμας

► 1.220 οικογένειες σιτίζονται από το Δήμο Δράμας αυτή τη στιγμή

► Συνολικά 5.000 άτομα ωφελούνται σε τρόφιμα από το Δήμο Δράμας

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανακοίνωσε χθες με δηλώσεις του, ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, αυτή τη στιγμή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο υπάρχουν 1.479 ωφελούμενοι, ενώ μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, ωφελούνται 1.780 άτομα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο κ. Παναγιωτίδης εξήγησε ότι σιτίζονται 1.220 οικογένειες από το Δήμο Δράμας, και συνολικά οι ωφελούμενοι αυτών των προγραμμάτων, αγγίζουν περίπου τα 4.500 άτομα.

Panagiotidis

Ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παναγιωτίδης αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει ερευνηθεί ποτέ το ζήτημα γιατί η Δράμα έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα φτώχειας, ενώ εξέφρασε την άποψή του, ότι εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, ο αριθμός των ατόμων που θα έχουν ανάγκη από τρόφιμα, αναμένεται να αυξηθεί.

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Στις δηλώσεις του, ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε ότι, στο  πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής οργανώνει υλοποιεί  δράσεις που στόχο έχουν την στήριξη ευάλωτων και ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Το 2012 ξεκίνησε να λειτουργεί το Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης γνωστό σε όλους μας ως Κοινωνικό Παντοπωλείο, με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης των συμπολιτών μας που βιώνουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Σήμερα προσφέρει 21 τυποποιημένα είδη διατροφής με ετήσιο προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Την χρονιά που διανύουμε και μέχρι χθες, πραγματοποιήθηκαν 4 διανομές στις 450 οικογένειες (1.479 ωφελούμενες μονάδες). Απομένει άλλη μια διανομή, η οποία έχει προγραμματιστεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Σ’ αυτή την τελευταία διανομή του έτους, θα παραλάβουν και δωροεπιταγές αξίας 30, 50 και 70 ευρώ προκειμένου να ενισχύσουμε το εορταστικό τους τραπέζι με ένα είδος που δεν προσφέρεται από το παντοπωλείο όπως είναι το κρέας».

Ο κ. Παναγιωτίδης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα του εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, «που χωρίς τη δική τους ανιδιοτελή προσφορά δεν θα μπορούσαμε να παρέχουμε ένα τόσο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, με σεβασμό πάνω από όλα στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η Δημοτική μας αρχή, αφουγκραζόμενη τις συγκυρίες των καιρών (υγειονομική κρίση) και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, προχώρησε πριν από δύο μήνες στην αύξηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, δίνοντας τη δυνατότητα ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μεγαλύτερου αριθμού συνδημοτών μας».

ΤΕΒΑ (1)

Από τη διανομή ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης

του ΤΕΒΑ τον περασμένο Ιούλιο.

 

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτίδης, «το ετήσιο εισόδημα για μονομελή νοικοκυριό από 4.200 ευρώ αυξήθηκε σε 5.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και άλλα 1.000 ευρώ όταν στη σύνθεση του νοικοκυριού υπάρχει άτομο με αναπηρία 67%. Άτομα ή οικογένειες που πληρούν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Δράμας, θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, αφού προσκομίσουν μαζί με την αίτηση τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020. Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, παίρνουμε τα μέτρα προφύλαξης για να παραμείνουμε ασφαλείς γι’ αυτό κρατάμε αποστάσεις, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας (ισόγειο Διοικητηρίου γραφεία 130 για νέες αιτήσεις και 131 για επανένταξη),καθημερινά από 08.30 έως 13.30 Τηλ. 2521351130 και 2521351131.

Ο κ. Παναγιωτίδης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του συσσιτίου,  επισημαίνοντας αρχικά ότι κανένας άνθρωπος δεν μένει χωρίς τρόφιμα στο Δήμο Δράμας. Σημείωσε δε ότι ο Δήμος ψάχνει να βρει κάποιο πρόγραμμα συσσιτίου, προκειμένου να μπορεί να έχει χρηματοδότηση: «Το 2011 με 2014, ο Δήμος Δράμας είχε τη δυνατότητα να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα συσσιτίου, παρ’ όλα αυτά τότε δεν είχε γίνει. Τώρα θα ψάξουμε να δούμε αν μπορούμε να ενταχθούμε σε κάποιο πρόγραμμα. Για να μπορέσει να αναλάβει ένας Δήμος ένα συσσίτιο, το κοστολόγιο είναι μεγάλο και δεν ξέρω αν μπορεί να ανταπεξέλθει. Βασικός μας στόχος είναι να μην μείνει κανένας άνθρωπο χωρίς τρόφιμα. Ο Δήμος Δράμας το έχει καταφέρει αυτό μέχρι σήμερα».

Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η επόμενη διανομή του προγράμματος ΤΕΒΑ, μέσω του οποίου θα διανεμηθούν οι παρακάτω ποσότητες τροφίμων:

Βόειο κρέας 3.879 κιλά σε συσκευασίες 1 κιλού.

Παρθένο ελαιόλαδο 12.617 λίτρα, συσκ. 1 λίτρου.

Καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης 3.879 τεμ.

Μήλα 2.506 κιλά συσκ. 2 κιλών.

Οδοντόβουρτες 2.506 τεμ.

Πορτοκάλια 2.506 κιλά συσκ. 2 κιλών.

Σαμπουάν (400 ml) 3.879 τεμ.

Σαπούνι (100 γρ. 2.506 τεμ.

Σκόνη πλυντηρίου  (24-25 μεζούρες) 3.879 συσκ.

Υγρό πιάτων (500 ml) 3.879 τεμ.

Χαρτί υγείας (συσκ. 8-12 τεμ), 3.879 τεμ.

Χοιρινό κρέας συσκ. 1 κιλού, 3.879 κιλά.