Home > νέα > «ΔραμΟΙΝΟγνωσία» 4 εποχών ώστε η Δράμα να παραμείνει η πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού-Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχης κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ

«ΔραμΟΙΝΟγνωσία» 4 εποχών ώστε η Δράμα να παραμείνει η πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού-Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχης κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ

«ΔραμΟΙΝΟγνωσία» 4 εποχών

ώστε η Δράμα να παραμείνει

η πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού

Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχης κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ των εκδηλώσεων της 7ης «ΔραμΟΙΝΟγνωσίας», έκανε χθες με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ.

Όπως είπε, «ήταν μια εκδήλωση που ξεκίνησε με το τριήμερο συνέδριο με ξεχωριστές θεματικές ενότητες που έπιασε όλα τα θέματα που αφορούν τον οινικό τουρισμό, το επιστημονικό και το ιστορικό κομμάτι».

Το σημαντικότερο απ’ όλα όσα είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, είναι ο στόχος της διεύρυνσης της «ΔραμΟΙΝΟγνωσίας». Να γίνεται δηλαδή από εδώ και πέρα η «ΔραμΟΙΝΟγνωσία» και τις 4 εποχές, ώστε ο τόπος μας να γίνει η πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού της Ελλάδας.

Όπως είπε ο ίδιος, «η εκδήλωση κύλισε με τον τρόπο που τον είχαμε ονειρευτεί, όπως τα είχαμε προγραμματίσει και οργανώσει» και ευχαρίστησε τους πέντε δημάρχους του Νομού και τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια, «που με ομόφωνες αποφάσεις ήταν κοντά στη φετινή διοργάνωση».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας ευχαρίστησε όλα τα οινοποιεία χάρη των οποίων υπήρχε άφθονο δωρεάν κρασί, ενώ επίσης ευχαρίστησε και όλους όσοι συνέδραμαν στη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων, καθώς και τα Πανεπιστήμια ΔΙΠΑΕ και ΔΠΘ για τη συμμετοχή των  φοιτητών σε όλες τις εκδηλώσεις.

«ΔραμΟΙΝΟγωνσία» 4 εποχών!

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παπαεμμανουήλ τόνισε ότι, «η ΔραμΟΙΝΟγνωσία, δεν είναι μια ευκαιριακή εκδήλωση, αλλά μια εκδήλωση που έχει ταυτότητα και είναι για τον τόπο μας σημείο αναφοράς. Γι’ αυτό το λόγο, ξεκινήσαμε ήδη από χθες την οργάνωση και τον προγραμματισμό για το 2023 και ήδη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες έχουμε καταγράψει κάποιες αδυναμίες και ατέλειες που παρατηρήθηκαν φέτος, έχουμε καταγράψει κάποιες ιδέες που προέκυψαν από τη φετινή διοργάνωση και αρχίσαμε τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά».
Όπως σημείωσε ο κ. Παπαεμμανουήλ, «στόχος μας είναι, η ΔραμΟΙΝΟγνωσία να γίνει μια εκδήλωση 4 εποχών και να έχει μια θεματική αναφορά το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το χειμώνα. Και βέβαια, το εμβληματικό δεκαήμερο του Μαΐου, της άνοιξης, θα είναι η κορύφωσή της. Αυτό εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον μας για το τοπικό προϊόν της Δράμας, το κρασί, το οποίο για εμάς, εκτός από τόνωση της τοπικής οικονομίας, είναι και τόνωση της ψυχής των κατοίκων. Γιατί, αυτό το 10ήμερο, γίναμε πραγματικά, η πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να παραμείνει η Δράμα η πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού».