Home > νέα > Αναζήτηση προτάσεων για τις δωρεάν δράσεις της φετινής Ονειρούπολης-Τι επισημαίνει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου

Αναζήτηση προτάσεων για τις δωρεάν δράσεις της φετινής Ονειρούπολης-Τι επισημαίνει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου

Με ελεύθερη ανοικτή πρόσκληση από το Δήμο Δράμας

Αναζήτηση προτάσεων

για τις δωρεάν δράσεις

της φετινής Ονειρούπολης

Τι επισημαίνει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝΟΙΚΤΗ πρόσκληση προς ενδιαφερόμενους επαγγελματικούς φορείς, εξέδωσε ο Δήμος Δράμας, σχετικά με τις δράσεις της φετινής Ονειρούπολης 2022-2023.

Με τη πρόσκληση αυτή, ο Δήμος Δράμας και η Οργανωτική Επιτροπή, ζητούν την κατάθεση προτάσεων σχετικά με τις δωρεάν δράσεις.

Αναλυτικότερα, σε δήλωσή του στον «Π.Τ.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, επισημαίνει σχετικά: «Ζητάμε από φορείς, όχι κατ’ ανάγκη πολιτιστικούς φορείς, αλλά από ανθρώπους που επαγγελματικά ασχολούνται με τη διοργάνωση δράσεων στα πλαίσια της Ονειρούπολης 2022-2023, να καταθέσουν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη τις προτάσεις τους για τις φετινές δωρεάν δράσεις που θα έχει η Ονειρούπολη, ώστε να έχουν το χρόνο να αξιολογηθούν από την Οργανωτική Επιτροπή που συστάθηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συμπεριληφθούν στο περιεχόμενο της φετινής Ονειρούπολης».

Ερωτώμενος για το ποιες είναι οι δράσεις αυτές, ο κ. Τάσσου διευκρινίζει ότι, «κάθε χρονιά, αυτό που ξεχωρίζει τις εκδηλώσεις και τα θεματικά πάρκα, ο Δήμος χρηματοδοτεί, πληρώνει, αγοράζει, δωρεάν δράσεις, όπως για παράδειγμα το σπιτάκι του Άη Βασίλη, το Ταχυδρομείο και κάποια άλλα. Κάποιες απ’ αυτές τις δράσεις είναι εμβληματικές όπως το Σπιτάκι του Άη Βασίλη. Όμως για να υπάρχει μια ζωντάνια και κίνηση η γιορτή, θα θέλαμε να έχουμε και νέες προτάσεις ώστε να συμπεριληφθούν και να ανανεώσουν το πρόγραμμα της Ονειρούπολης».

Ερωτώμενος για το αν μέχρι σήμερα, ο Δήμος έχει έρθει σε επαφή με συγκεκριμένους ανθρώπους ή ομάδες επαγγελματικών ή πολιτιστικών φορέων για προτάσεις, ο κ. Τάσσου απαντάει αρνητικά και τονίζει: «Προς το παρόν ακόμα όχι. Το γεγονός ότι έχουμε προτάσεις από ανθρώπους που ενδιαφέρονται, δεν το καθιστά κάτι επίσημο. Γι’ αυτό ανοίξαμε και απευθύναμε κι αυτή την ανοικτή πρόσκληση, ώστε να υπάρξουν προτάσεις κατατεθειμένες, να παρουσιαστούν σε ένα χαρτί στην Επιτροπή και να καταλήξουμε σε κάποιο αριθμό δράσεων και στο ύφος και το είδος αυτών».

Η Ονειρούπολη

Η Ονειρούπολη της Δράμας, είναι από τις μεγαλύτερες Χριστουγεννιάτικες γιορτές της χώρας μας. Φέτος συμπληρώνει 18 χρόνια και οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι θα βάλουν τις βάσεις για μια διοργάνωση η οποία αισιοδοξεί να απογειώσει τη γιορτή και να μπορέσει να φέρει περισσότερο κόσμο στη Δράμα.

Η Ονειρούπολη, αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών από όλη τη χώρα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ψήφισε ομόφωνα τη σύσταση μια νέας Ειδικής Επιτροπής Ονειρούπολης, η οποία θα αποτελείται από τις δημοτικές παρατάξεις, έναν υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου, καθώς και από εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων, των Ζυθεστιατόρων και Καφετεριών καθώς και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δράμας, [είναι το αποτέλεσμα μιας σπουδαίας συλλογικής και συστηματικής προσπάθειας. Η επιτυχία και η ολοένα αυξανόμενη αναγνώριση της διοργάνωσης έχει ενδυναμώσει σημαντικά την παρουσία της πόλης μας στον χάρτη των πολιτιστικών δρώμενων της χώρας.

Στην όμορφη πόλη μας, στην Δράμα, τα 18 αυτά χρόνια όλοι οι συμπολίτες μας με αγάπη, μεράκι και όραμα, αφοσιώθηκαν στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, εργαζόμενοι πολλές ώρες σε δύσκολες πολλές φορές καιρικές συνθήκες με στόχο να την διευρύνουν και να την κάνουν ακόμα καλύτερη για όλους μας.

Τα τρία τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στη χώρα μας, μια ιδιαίτερη κατάσταση που άγγιξε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο covid 19 έφερε πολλές ανατροπές και αποφάσεις δύσκολες για όλους μας, αλλά κατάφερε επίσης να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο δημιουργικούς.

Είναι πολύ σημαντικό, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, να υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας, που θα τονώσει την ψυχολογία όλων μας, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Έχοντας όλες αυτές τις σκέψεις ως οδηγό, προχωράμε στο σχεδιασμό της φετινής 18ης «Ονειρούπολης». Η διοργάνωση θα υποστηρίζεται από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, από δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, παραστάσεις από θεατρικές ομάδες, happenings (ζωγραφική, παντομίμες, μικρές νεανικές μπάντες, εργαστήρι κατασκευών, εκθέσεις, νέες τεχνολογίες κ.λ.π.) και άλλες παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται με γιορτινό ρυθμό περιμετρικά της «Ονειρούπολης» και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Οι χώροι στους οποίους και φέτος θα φιλοξενηθεί η «Ονειρούπολη», είναι ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης και θα διαρκέσει από 4  Δεκεμβρίου 2022 μέχρι και 8 Ιανουαρίου 2023.

Σ΄ αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε αρωγούς για να μπορέσουμε όλοι μαζί σα δεμένη μεγάλη ομάδα να καταφέρουμε να δώσουμε νέα πνοή στην διοργάνωση, νέα πνοή στην πόλη μας και να ετοιμάσουμε ακόμα μεγαλύτερες και περισσότερες εκπλήξεις. Ανάμεσά μας, υπάρχουν άτομα και φορείς με φαντασία, τεχνογνωσία και διάθεση, που μπορούν να παρέχουν τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις προτάσεις τους για μια αρτιότερη και πιο σύγχρονη «Ονειρούπολη». Θα θέλαμε λοιπόν να υποβάλετε τη δική σας ιδέα, τη δική σας πρόταση για την υλοποίηση μιας δράσης, στο πνεύμα των δράσεων που όλα αυτά τα χρόνια χαρίζουν χαρά και χαμόγελα στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ονειρούπολης, μέσα από τα σπιτάκια του χωριού του Αϊ Βασίλη.]

Οι ενδιαφερόμενοι πάντως μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dimosdramas.gr υπόψη τμήματος Πολιτισμού Δ. Δράμας ή και στην stheo@dimosdramas.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2521026480 ή και στο 2521021698.