Home > Εκδηλώσεις > Την Κυριακή 17/9 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας Ημερίδα για την κρίση στην ελληνική κοινωνία μέσα από την ταινία μικρού μήκους

Την Κυριακή 17/9 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας Ημερίδα για την κρίση στην ελληνική κοινωνία μέσα από την ταινία μικρού μήκους

Την  Κυριακή 17/9 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας

Ημερίδα για την κρίση

στην ελληνική κοινωνία μέσα

από την ταινία μικρού μήκους

 

 

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ημερίδα με θέμα: «Την κρίση στην ελληνική κοινωνία μέσα από την ταινία μικρού μήκους», πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση στην ελληνική κοινωνία των τελευταίων ετών αποτυπώθηκε στην τέχνη πρώτα μέσω των ταινιών μικρού μήκους. Η μικρή φόρμα και διάρκεια επιτρέπει την γρήγορη αποτύπωση στην μεγάλη οθόνη.

Στις 24&25 του Απρίλη το Φεστιβάλ Δράμας συνδιοργάνωσε με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και με την συνεργασία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Διημερίδα με θέμα: «Η Κρίση στην ελληνική κοινωνία μέσα από την ταινία μικρού μήκους». Ένα  μέρος των ομιλιών και προβολών των ταινιών παρουσιάζεται στο Δημοτικό Ωδείο την Κυριακή 17/9/2017 με ομιλητές:

Γιάννα Αθανασάτου –Ιστορικός Κινηματογράφου, Διδάσκουσα Ιστορίας Κινηματογράφου.

Bασίλης Καρδάσης – Πρόεδρος ΔΕ του ΕΑΠ, Καθηγήτης Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δημήτρης Νάκος- Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Σκηνοθέτης.

Αντώνης Παπαδόπουλος-Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Δράμας Σκηνοθέτης.

Μαρία Παραδείση – Ιστορικός του Κινηματογράφου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Βασίλης Σακκάς – ΜΑ Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων ΕΑΠ, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα προβληθούν οι ταινίες:

«Euroman»  του Γαβριήλ Τζάφκα 22’ 2015

«Τσέλσι-Μπαρτσελόνα» του Αλέξανδρου Χαντζή 17’ 2012

«Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου 26’ 2013

«UMMI» του Νίκου Αυγουστίδη 15’ 2016

«Δείπνο» του Νάσου Βακάλη  10 2014

«Η Αλίκη στο καφέ» του Δημήτρη Νάκου 18’  2016

«Ψωμί και ελιές» των Ιορδάνη Ορφανίδη & Alexander Jaschik  29’ 2015